❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Aky uctovny softver pre ISP?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
davecv

Re: Aky uctovny softver pre ISP?

Příspěvekod davecv » 9 years ago

Zrovna řešíme stejný problém . Používáme ekonomický sw Pohoda a řešíme automatickou fakturaci a likvidaci .. Jakou používáte nástavbu nebo přidružený software ?
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 9 years ago

Repkins píše:
stepan.benes píše:Ano, nejlepší je rádio který jsi vyvinu a vyrobím sám. Tedy pokud mi zbyde čas potom, co postavím elektrárnu a vrátím se ze školy, kde učím budoucí zaměstnance ...

Přesně tak.. Nač vymýšlet vymyšlené?? Není lepší ten čas, který strávíte vymýšlením a programováním svého systému, věnovat práci za kterou dostanete zaplaceno a můžete si koupit hotovou a funkční aplikaci? Myslím, že pokud zrovna nepotřebuji ošéfovat nějakou spešl věc, tak se z hlediska efektivnosti a ekonomičnosti vlastní systém nevyplatí. Snad jedině kdybyste pak ten svůj systém chtěli nabízet za love i ostatním..

Není to o tom vymýšlet vymyšlené, přeci je možné že mi opravdu nepadne škala SW které jsou na trhu a třeba nepadne už jen kvůli ceně, chtějí za to třeba 30+ tisíc a je tam chyb jak máku to by člověk zvracel, jo když ty chyby reportuji tak to opraví, ale upřímě toto mě už nebaví, trávit čas s tím, že mám lhásit chyby? Jinak je to vždy o kompromisu pokud si SW kupuji, nikdy se prostě netrefím přesně do toho co chci.
Pokud si ten SW udělám, tak jakto že za to nedostanu zaplceno? Přeci ušetřím spousta peněz, ty SW jsou drahé. Napsat si ten SW bych považoval za práci v mém oboru tak jako že jdu stavět bezdráty či svařovat optiku....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 9 years ago

okoun píše:
Repkins píše:
stepan.benes píše:Ano, nejlepší je rádio který jsi vyvinu a vyrobím sám. Tedy pokud mi zbyde čas potom, co postavím elektrárnu a vrátím se ze školy, kde učím budoucí zaměstnance ...

Přesně tak.. Nač vymýšlet vymyšlené?? Není lepší ten čas, který strávíte vymýšlením a programováním svého systému, věnovat práci za kterou dostanete zaplaceno a můžete si koupit hotovou a funkční aplikaci? Myslím, že pokud zrovna nepotřebuji ošéfovat nějakou spešl věc, tak se z hlediska efektivnosti a ekonomičnosti vlastní systém nevyplatí. Snad jedině kdybyste pak ten svůj systém chtěli nabízet za love i ostatním..

Není to o tom vymýšlet vymyšlené, přeci je možné že mi opravdu nepadne škala SW které jsou na trhu a třeba nepadne už jen kvůli ceně, chtějí za to třeba 30+ tisíc a je tam chyb jak máku to by člověk zvracel, jo když ty chyby reportuji tak to opraví, ale upřímě toto mě už nebaví, trávit čas s tím, že mám lhásit chyby? Jinak je to vždy o kompromisu pokud si SW kupuji, nikdy se prostě netrefím přesně do toho co chci.
Pokud si ten SW udělám, tak jakto že za to nedostanu zaplceno? Přeci ušetřím spousta peněz, ty SW jsou drahé. Napsat si ten SW bych považoval za práci v mém oboru tak jako že jdu stavět bezdráty či svařovat optiku....

Brouk Pytlík ... pardon, Ferda Mravenec - práce všeho druhu. Tak tohle jsou prosím úvahy nerespektující elementární základy podnikání. Kdyby jsi napsal, že tě to baví, neřeknu ani slovo. Ale tohle ?
30K Kč je hodně ? Sazba vývojáře se pohybuje od 600 do 3000 Kč. Budu hodně při zdi a budu klidně počítat 500 Kč per hodina. Pojďme se tedy pustit do matematiky prvního stupně základní školy 30 000 : 500 = 60. Můj dotaz zní: Dokážeš napsat ten SW za 60 hodin ? Odpověď je zcela jasná ...
A to se ještě vůbec nebavíme o kvalitě výsledného produktu.
A pokud vím, za těch 30K Kč se dá na trhu pořídit kvalitní SW, který bude rozhodně někde dál než 60h výtvor :wink:
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

Repkins

Příspěvekod Repkins » 9 years ago

Líp bych to nenapsal :-) Je tu ještě jeden aspekt proti vlastnímu systému. Pokud by měl tento systém krom řízení sítě a správy kliošů ještě i účtovat a dělat nějaké výkazy, tak budeš muset navíc ještě sledovat aktuální a chystanou legislativu, která se díky snaze úředníků mění skoro rychleji než fusekle. A podobných "proti" by se po chvíli přemýšlení našlo víc. Například už jen to, že hotový systém prostě nasadíš, naliješ do něj data, trochu se mu přizpůsobíš a jedeš. Je to jako technologie na splátky - máš ji hned, hned pro tebe pracuje, hned ti vydělává kačáky (nebo €uráky) kdežto kdyby jsi na ni šetřil, budeš ji mít až za nějaký čas a zpomalí to tvůj byznys.

Během psaní jsem si vzpomněl na film Císařův pekař... konkrétně na závěrečnou píseň: "Ten dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady uděláme moc" - a to pořád platí. Však nás to učili i ve škole.

A abych nemlátil jen tu slámu :-) a řekl taky něco k tématu: používám ISP Admin + Money S3. Neříkám, že to je to pravé ořechové, ale je to povětšinou funkční a komunikuje to spolu. ISPAdmin se stará o síť, evidenci klientů, fakturuje za internet. Jednou měsíčně trojím kliknutím udělám fakturaci, trojím kliknutím ji vysypu do souboru a dalším trojím kliknutím ji naliju do Money. Je to otázka 10 minut. A že ty softwéra mají mouchy? Nikdo není dokonalý..
0 x

okoun

No nic já jsem se vždy řídil že správný majitel firmy by měl rozumět všemu co dělá, jinak ty počty se mi nějak nelíbí. Tak buď tedy vývojář bere velké peníze a SW potom je kvalitní a nebo bere málo třeba 100 za hodinu a je to nekvalitní, takže tak. Jiak ještě on ten čas pro vývoj programu se právě liší tím, jeslti ten program má být jště pro někoho jiného nebo pouze pro danou síť.
Jinak fakt mi ukažte systém bez chyb který se ovládá úplně logicky a rychle, nic takového neznám.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

okoun

Repkins píše:A abych nemlátil jen tu slámu :-) a řekl taky něco k tématu: používám ISP Admin + Money S3. Neříkám, že to je to pravé ořechové, ale je to povětšinou funkční a komunikuje to spolu. ISPAdmin se stará o síť, evidenci klientů, fakturuje za internet. Jednou měsíčně trojím kliknutím udělám fakturaci, trojím kliknutím ji vysypu do souboru a dalším trojím kliknutím ji naliju do Money. Je to otázka 10 minut. A že ty softwéra mají mouchy? Nikdo není dokonalý..

No vidíš a tohle je přesně to co nechci co už mě nebaví, já nechci nic furt mačkat. Vzpomenu si jak jsem se z itálie na pláži musel vzdáleně připojvat kvůli těmto zmáčknutím :)
Jinak SW má prochuy díky tomu, že se snaží mít miliardu funkcí a být hodně variabilní a to je právě to co mi vadí, jo dobrej vývojář si to halt pohlídá, ale strašně moc času který potom nikdo nezplatí a nebo jen blázen co neví kam investovat své prášule...
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 9 years ago

Okoune , moje motto ", spravny majite/lepe Hospdoar se obklopi lidmi, kteri umi svoji cast pracovni naplne lepe nez majitel. A pri vetsisch objemech uz se vyplati privolat subdodavatele, sam vidis ze se to v jednom da delat jen po urcitou chvilku.

okoun píše:No nic já jsem se vždy řídil že správný majitel firmy by měl rozumět všemu co dělá, jinak ty počty se mi nějak nelíbí. Tak buď tedy vývojář bere velké peníze a SW potom je kvalitní a nebo bere málo třeba 100 za hodinu a je to nekvalitní, takže tak. Jiak ještě on ten čas pro vývoj programu se právě liší tím, jeslti ten program má být jště pro někoho jiného nebo pouze pro danou síť.
Jinak fakt mi ukažte systém bez chyb který se ovládá úplně logicky a rychle, nic takového neznám.
0 x

okoun

Zacházíme trochu mimo téma, ale ano máš pravdu to souhlasím, že od určité meze prostě vše jedna osoba nedá. Jinak nedá se to všechno přepočítávat na peníze, jak to tu s oblibou dělá Štěpán Beneš, jo to bych dávno šel dělat něco jiného a vykašlal bych se na to. Nicméně když má člověk trochu času a třeba dá přednost na místo jít do kina či jinou aktivitu si udělat vlastní SW, tak proč ne.

Jinak k tématu, rád bych opustil Pohodu a šel do účetnictví s API, tedy celkem se mi líbilo to flexibee, ale zase nevím jak tomu je teď když to padlo pod Abru. Hmm není ještě něco podobného s API a cenou pro normální smrtelníky?
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 9 years ago

To už tak v podnikání bejvá, že se přepočítává na peníze. :wink:
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

kraljan

Příspěvekod kraljan » 9 years ago

davecv píše:Zrovna řešíme stejný problém . Používáme ekonomický sw Pohoda a řešíme automatickou fakturaci a likvidaci .. Jakou používáte nástavbu nebo přidružený software ?

Používáme vlastní "API" pro Pohodu SQL, díky tomu děláme automatické párování přijatých plateb nejen podle VS, ale i podle čísla účtu plátce, příjem a párování peněz zaplacených přes SIPO, složenky, platby na terminálech sportky včetně příjmu avíza a okamžitého povolení účtu, samozřejmostí je vystavení faktur od informačního systému zákazníků včetně elektronického posílání papírových výtisků poštou, následná synchronizace plateb zpátky pro řízení povolování a blokování zákazníků. To všechno se dělá scripty a není to žádná otravná ruční práce přes XML.
Na ruční práci účetní tak zůstává minimum případů jako jsou platby na pokladně banky nebo složenkou bez uvedeného VS.
Základní výhoda je, že primárním zdrojem je Pohoda a data z ní, takže se příjmy od zákazníků evidují jen jednou v Pohodě.
Když by Vás něco zajímalo, tak se ozvěte.
0 x

okoun

OK tak já se někdy ozvu, já se jen obávám jeslti to není nějak dost o ústa. Protože něco v pohodě změní což dělajají velmi rádi a a co potom, oficielní návod totiž na to není a v jejich manuálu pro vývojáře píší že nedoporučují vůbec žahat do mysql že je tam spousta vazeb, tak nevím..
0 x

kraljan

Příspěvekod kraljan » 9 years ago

okoun píše:OK tak já se někdy ozvu, já se jen obávám jeslti to není nějak dost o ústa. Protože něco v pohodě změní což dělajají velmi rádi a a co potom, oficielní návod totiž na to není a v jejich manuálu pro vývojáře píší že nedoporučují vůbec žahat do mysql že je tam spousta vazeb, tak nevím..

No jednak to neběží na MySQL ale na MS SQL, za celou tu dobu co to děláme, tak byla snad jediná změna, na kterou bylo potřeba reagovat a to když si nachystali do struktur přípravu na třetí sazbu DPH. A co se týká změn v Pohodě, tak zas tak moc jich nedělají ani když je upozorňuji na zřejmé chyby. A tam kde ty změny dělají, tak to v podstatě nemá vliv na to co je potřeba ohledně párování plateb, vytváření faktur a pod.
0 x