❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jaky switch na pater?
Jaky switch na pater?
Nahanim nejaky switch s mgmt co protahne aspon 700Mbps 16 nebo 24portu a je potreba jen dhcp snooping, portove vlany, port mirroring. S cim mate zkusenosti? Ted tam mame TL-SG3216 a nejsme schopni pres to dostat vic jak cca +-400Mbps. Diky za rady
0 x
Ahoj,
rozhodně něco, co má pořádné buffery a je to tranzitní switch
TP-shit není zrovna nejlepší řešení na páteře, taky jsme na to dojeli
Když mi napíšeš, můžeme spolu néco vymyslet, mám hromadu switchů, které nejsou nikde použité, ale na páteř ideál.
Michal
rozhodně něco, co má pořádné buffery a je to tranzitní switch

Když mi napíšeš, můžeme spolu néco vymyslet, mám hromadu switchů, které nejsou nikde použité, ale na páteř ideál.
Michal
0 x
- Salamander
Co nejaky Edge-Core? Treba ECS4110/4210, nebo prinejhorsim nejakou ECS2000
0 x
- Salamander
bartes píše:No spis bych radeji neco od HP nebo Cisco za rozumnou cenu
Nejaky konkretni duvod? Pokud je pouzivas jinde tak chapu.
Jeste me napada Brocade (ICX?)

0 x
Divam se na HP 1920-16G ze by mozna stacil. Pouziva nekdo? Nejaka zkusenost?
0 x
HPčko máme taky. v1910-24G tušim a bez problémů. Ještě mě napadlo, co takhle Mikrotik CRS125-24G-1S-RM? pár jich máme na transportu a 100% spokojenost.
0 x
No ten mikrotik nevim no kolik ti pres to tece? A co na tom mas nastavene?
0 x
Zatim tam je kolem 200-300 mega, neni to jako core switch, jen v lokalitách na transportu, ale zvládá to s prstem v nose. Nastaveno zatim jen jako tupej switch a jeden máme i jako router pro jednu lokalitu, takže routing, nat, QOS. Plánuju ho i jako core prvek místo toho HPčka, ale to je ještě hudba budoucnosti.
0 x
Od HP bych doporučil 5500, je to wirespeeedový switch s plnou podporou L3 funkcí (BGP, OSPF, PIM). 12k záznamů v routovací tabulce. Možnost 10GE interface.
0 x
Na domácí přípojku to jde. :-))) http://www.speedtest.net/result/3688392378.png
Star_Gate píše:HPčko máme taky. v1910-24G tušim a bez problémů. Ještě mě napadlo, co takhle Mikrotik CRS125-24G-1S-RM? pár jich máme na transportu a 100% spokojenost.
Rozhodně nedoporučuji, stále to pcaketlossuje a suport to zatím nějak nevyřešil i když stále řeší... Tedy rozhodně ne.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
rozhodně ne MK sw!
0 x
„Buďme měřítkem kvality. Někteří lidé nejsou zvyklí na prostředí, kde se dokonalost očekává.“
jirihruska píše:rozhodně ne MK sw!
ano tak +1
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...