❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zkušenosti s rychlost.cz

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
frogale
Kontaktovat uživatele:

Zkušenosti s rychlost.cz

Příspěvekod frogale » 9 years ago

Doporučujete někdo koncákům rychlost.cz na měření rychlosti? Když pominu nesmyslný výsledky na uploadu, tak nás teď Haken úplně vyřadil z vyhledávání (říká tomu pozastavení nabídek). Prý z důvodu, že to pro nás i pro něj nemá smysl (konverze je prý malá). Nějaká rozumná komunikace nemožná. Má někdo podobné zkušenosti? :?:
0 x
JM-Net z.s. - http://www.jmnet.cz - 211 222 000 - info@jmnet.cz

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 9 years ago

dlouhodobe mam pocit, ze mereni rychlosti na rychlost.cz je dost nepouzitelne. Vysledky nestabilni a je velka sance, ze nameri o dost mene nez jine merice. Zvlaste u vyssich rychlosti. Jednovlaknove mereni. To ze mereni odezvy pomoci HTTP dotazu nazyvaji pingem jim taky moc neprida. Takze me osobne rychlost.cz nezajima a nikomu ho ani nedoporucuju.
0 x

b_henry

Příspěvekod b_henry » 9 years ago

Aktuálně rychlost.cz měří vícevláknově, ale asi pouze download. Podle mě to v současné době je použitelné. Ten ping se měří tímto způsobem prý proto aby měl vypovídací hodnotu pro hráče...
0 x
Uživatel co rád kouká profíkům přes rameno :-)

hafieror

Příspěvekod hafieror » 9 years ago

Já ho poslední dobou používám pro srovnání často (na běžných přípojkách, ne co píšu dále) a jsou ty výsledky oproti speedtest.net slabší. Aktuálně jsem naměřil na rychlost.cz 285/155 zatímco na speedtest.net 496/596 (víc mě evidentně nedává už notebook).
0 x

Dalibor Toman

b_henry píše:Aktuálně rychlost.cz měří vícevláknově, ale asi pouze download. Podle mě to v současné době je použitelné. Ten ping se měří tímto způsobem prý proto aby měl vypovídací hodnotu pro hráče...

ping se meri pomoci HTTP protoze to z browseru za vyuziti bezne pristupnych technologii IMHO jinak nejde. A temi hraci maji na mysli hrace nejakych HTML based on-linovek?

Co se tyce vicevlaken tak jsem si to pred tim nez jsem to o tom jednovlaknovem mereni napsal FF proveroval a ve vypisu sitoveho provozu byl videt jen jeden stahovany file. Mozna jsem ale neco prehledl. Zkusil jsem ted misto developerskych nastroju FF pouzit FireBug a tam bylo videt vice vlaken. Z logu provozu meho IPcka je take videt, ze se paralelne stahli 3 fily stejneho jmena a pri uploadu bezelo jen jedno vlakno.
Takze zminku o jednovlaknovosti beru zpet.
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 9 years ago

Inspiroval jsem se článkem http://www.tkcsystem.cz/internet/jak-ob ... -internetu. Rychlost.cz používáme, protože strašně moc lidí nic jinýho nepoužívá. Občas ho používám taky spíše ale pro statistiky por zákazníky nebo nové co hledají aby viděli nějaké srovnání. Lidi tam prostě měří, protože to je nejznámější.
Zkoušel jsem pak všechny možný nemožný měřiče a stejěn mi z toho vyšle nejlépe Speedtest.net. Doporučujeme to i zákazníkům a když nám předloží měření rychlosti z jiných měřáků, tak je stejěn odkážeme na Speedtest, protože oni to měří např. na DSL atd. To jsou pak hodnoty a člověk se nepřestává divit, nejlepší jsou zákazíci co měří ryhclost přes wifinu a ještě u toho stahují..
0 x

Dalibor Toman

Striker píše:To jsou pak hodnoty a člověk se nepřestává divit, nejlepší jsou zákazíci co měří ryhclost přes wifinu a ještě u toho stahují..

proto mame vlastni merak, ktery v pripade, ze meri naseho zakaznika, odecita mnozstvi dat primo z naseho mereni prutoku, takze je do testu zahrnuto vsechno, co zrovna tece od/k zakaznikovi. Zakaznik navic vidi, ze neco beha linkou i kdyz nic nemeri. Ale napsat merak, ktery opravdu funguje podle predstav jde asi jen ve Flashi, coz je dnes uz v podstate mrtva technologie ...
0 x