❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Výběr AP s SW kontrolorem

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
whef

Výběr AP s SW kontrolorem

Příspěvekod whef » 9 years ago

Ahoj, chci se zepat, jaké máte zkušenosti s novými systémy AP se SW kontrolery, vyrojilo se teď několik levných systémů jak houby po dešti a budu to teď řešit v několika budovách.
Zatím mám otestováno UBNT Unifi, zajímavé jednotky s podporou POE drahé, občas to rosvěcí čidla na světla atd. co jsem slyšel jsou s tím problémy na více místech.
Jako novinky vidím :
Řešení od TP-linku ( bez podpory poe EAP110) právě testuju, vypadá to slibně pak je 120 a 220 s podporou POE
Řešení od Mikrotiku, pouze jeden model bez podpory poe 802.3af pouze jeden model
Pak jsem narazil na Edimax, tuto značku nemám moc rád, ale cenově je to super poe jednotka http://wifi.aspa.cz/edimax-pro-cap300-- ... af-z106610 za super cenu, ale nevím jestli to pokoušet.
Naposledy se mi dostalo do rukou řešení od Zcomaxu, ale to mne taky neoslovilo.
Co používáte vy ? máte otestováno něco z těchto novinek ? Do rucusu ani něčeho podobného jít nechci. Tp-link funguje i autonomně, do jisté míry ..
Naposledy upravil(a) whef dne 25 Sep 2015 08:27, celkem upraveno 1 x.
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 9 years ago

Hodně štěstí :D
0 x

monter

Příspěvekod monter » 9 years ago

Netusim kde si nasel problem u UniFi ale mam 14ks na jednom hotelu pod jednym ssid a za 2 roky ani jeden vypadek.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 9 years ago

Tak tak...sice jen 3 ks na hotelu, ale zkušenost stejná.
0 x

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 9 years ago

Jak se do ostatních mikrotiků nahrává podpora 802.3af ? Taky by se mi moc hodila....
0 x

whef

Bylo myšleno, že se dá nahrát kontoler .. capsman

jarda.jezek píše:Jak se do ostatních mikrotiků nahrává podpora 802.3af ? Taky by se mi moc hodila....
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 9 years ago

máme v jedný firmě 4x RB951G přes capsman... server běží na přijímacím SXT. Luxusní záležitost. Dále máme u všech nových klientů (od vydání hAP lite) vše v capsmanu. Server dělá vždy místní přijímací routerboard (SXT). Už žádné přihlašování na stolní APčka u klienta na dálku. Vše vidím přes klientskou jednotku včetně nastavení. Zatím nebyl s novým capsmanem jediný problém.

Jo s ubnt mám taky zkušenosti ale fakt bych do toho nešel.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

whef

Trochu mne štve, že mikrotik nemá, pokud se nepletu 802.3af, asi bych to musel řešit přez napájecí panel. Představa 40 a víc zdrojů mne děsí :(

hapi píše:máme v jedný firmě 4x RB951G přes capsman... server běží na přijímacím SXT. Luxusní záležitost. Dále máme u všech nových klientů (od vydání hAP lite) vše v capsmanu. Server dělá vždy místní přijímací routerboard (SXT). Už žádné přihlašování na stolní APčka u klienta na dálku. Vše vidím přes klientskou jednotku včetně nastavení. Zatím nebyl s novým capsmanem jediný problém.

Jo s ubnt mám taky zkušenosti ale fakt bych do toho nešel.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Tak to zkombinuj s UBNT "extraktory" :-) Je to sice bazmek u zařízení, ale asi ne až tak vražedně velký.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

hapi

Příspěvekod hapi » 9 years ago

http://routerboard.com/RBwAP2nD

tohle má podporu pro až 57V. Cena je zajímavá a je to outdoor. Duální anténa atd... moc hezký... dělaji je i v černý verzi.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků