❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UPS - jakou vybrat?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Kolombo

UPS - jakou vybrat?

Příspěvekod Kolombo » 10 years ago

Zdravím,
chtěl bych se zeptat na vaši zkušenost při výběru UPS. Aktuálně máme APC BK 500-EI UPS 500VA napojenou na autobaterii a již to nedává. Odběr při výpadku napájení je cca 200W (spínané zdroje Siklu, Summit, RB750UP a v nich vysílače) a je to již na tuto asi UPS moc, protože dřív to fungovalo. Nebo jestli je náběh proudově tak velký, že to již UPS nerozchodí…
Bohužel asi největší problém se kterým jsme se kdy setkali u UPS byl, že při úplném vybití a následném zapnutí proudu nenajedou. Musí se k nim zajet a zmáčknou tlačítko. Proto jsem chtěl poradit jakou UPS máte vyzkoušenou že funguje „bezobslužně“.
Bohužel nemůžeme nasadit řešení, kdy jede všechno na 12V a je zálohované 12V přes akumulátor.
Děkuji za rady
K.
0 x
Zatím toho vím o sítích méně, než bych rád někdy věděl... ale pracuji na tom :-)

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 10 years ago

Intex nebo CyberPower silnější verzi...jsou tu k tomu celá vlákna.
0 x

Kolombo

Diky, vlakno o CyberPower jsem nasel. Silnější byste doporučil jak moc? Potřebuji min 200W, takže to mam přestřelit a mít raději UPS která utáhne 480W nebo raději 900W?
0 x
Zatím toho vím o sítích méně, než bych rád někdy věděl... ale pracuji na tom :-)

RAket

Příspěvekod RAket » 10 years ago

Kolombo píše:Diky, vlakno o CyberPower jsem nasel. Silnější byste doporučil jak moc? Potřebuji min 200W, takže to mam přestřelit a mít raději UPS která utáhne 480W nebo raději 900W?

Vyber jakoukoli smartku od APC nejlépe 1500vku (popř. vyšší) ta má v sobě větrák, takže při dobíjení velké kapacity se chladí. Do smart slotu dáš mng. kartu a máš to i s dohledem.
UPSku seženeš z druhé ruky za 2,5-3,5tis., mng kartu za litr. Sice je potřeba počítat s větší kapacitou baterií pro určitou dobu zálohy, než u jiných řešení (např DR-UPS od Meanwellu a k tomu různé měniče),ale je to celkem spolehlivé řešení.
To že ta UPS by byla výkonější než kolik je aktuálně potřeba podle mě není zbytečné.
Navíc tyhle "chytré" UPSky si umí poradit s různými "stavy" el. sítě, různě kompenzují overvoltage nebo nízké vstupní napětí a když to má dohled, tak ještě pěkně vše hlásí. :D
0 x

DarkLogic

Kupovat UPSku z druhé ruky je dost velká sázka do loterie. Už jsem se s tím několikrát spálil, takže když záložní zdroj, tak jedině nový. U CyberPoweru jakoukoliv vyšší, než je ta tuším 600 VA. V tomto případě nejde o výkon, ale o to, že ty 600VA prostě mají problém se spolehlivostí, o kterém se píše právě ve vlákně, které jsi asi našel. My už CyberPower nemáme ani jeden, většinou je nahradil Intex právě kvůli spolehlivosti.
0 x

Kolombo

Díky za tip, zatím jsem našel nejvýkonnější 600W Intex, hledám blbě, nebo existuje i silnější verze?
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

existuje i 900W / 24V verze, tusim Discomp mi nabizel ze ju splasi ale 14 dnu cekam na maila od nich kdy by mohla byt a za kolik...

jeste dotaz, mate nekdo 400W/12V verzi ? jak casto se spousti vetrak ? mam ju na stole napojenou na baterku, bez zateze a horni plech je solidne horky, vetrak se rozjel jen v pripade ze zacala zalohovat. U 600W verze se vetrak rozjizdi o dost casteji i kdyz nezalohuje z baterie.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

DarkLogic

Můžu potvrdit, že silnější verze spouští ventilátor častěji. Dle našich grafů to vychází, že každou hodinu ho na 10 minut spustí. U slabší verze bohužel nevím, ale bude to opravdu spíše výjimečně.
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 10 years ago

0 x
Petr Krist