❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UPS APC SMX750i - chyba

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Striker

UPS APC SMX750i - chyba

Příspěvekod Striker » 10 years ago

Zdravím,
Mám tady teď tuhel UPSku, která nám po nějakých letech začala blbnout stylem, že je na napájení ze sítě ale střídavě se přepíná na napájení ze sítě a z baterky. Sama od sebe. Pka začne pípat a pak zase přestane.
Takový divný, chvilku to jeden a napájení, přepne se na baterku, 5 sekund zase na napájení, takhle furt dokola. Pak je chvilku klid a pak zase začne. Prošel jsem celej manuál a o tomhle tma nic moc není, self-test hlásí že vše je OK.
Pokud UPS nechám jet jen na baterku tak kt omu mám připojený 2 NB a nějakej TP-LINk + mobil tak to ve stavu baterie napíše třeba 70% batterie čas do vybití 1h 52m a minuty padají jako vteřiny.
Až to dojde k baterie 0% a 0h 0m tak se to nějakým divným způsobem přepne do baterie 0% ale 2h 5m že vydrží ještě. Pak to jede dál.

Napadlo by mě zakoupit novou baterku, ale moc se mi do toho nechce jelikož si nemyslím, že to přepínání ze sítě na baterku dělá špatní baterka. Tipnul bych spíš chybu v UPS. Ještě si s tí, budu hrát ale kdyby někdo věděl o tomhle problému tak budu rád.
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

Vymenit baterie a zkalibrovat, teprve pote otestovat zda to nedela dale, pak dalsi a to mozna vymena relatek nebo nejakych kondiku, dle vady samo.
Baterie bude po tech "letech" nafoukla jak balon, nenapsal jsi jak dlouho jsi nemenil baterie, mozna se pak z ni budou ty baterie muset vysekat :-)
0 x