❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Peering.CZ - nefunkcni

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Dalibor Toman

Peering.CZ - nefunkcni

Příspěvekod Dalibor Toman » 10 years ago

DD,

uz skoro hodinu nefunkcni. NOC rika, ze nejake vetsi problemy s konektivitou. Musel jsem zabit BGPka proze se nerozpadly ale packety nejak skrz Peering neproudily. Tak kdo si toho jeste nevsiml :-) tak by mel asi stav linek zkontorlovat.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 10 years ago

0 x
Bývalý ISP...

Pavel Sobotka

Příspěvekod Pavel Sobotka » 10 years ago

Dobry den,
jste si jist ze chyba nebyla i na Vasi strane?
Mame tez s peeringem bgp peer a ano, bgp zustalo spojene, ovsem v nasem pripade traffic pres tento peer sel a vse se zdalo byt oka.

Rekl bych ze peering timto problemem nebyl zasazen (proc by take mel..)

Vice infa bude jiste v officialnim vyjadreni Superhostingu, ktere by dnes meli zverejnit.
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 10 years ago

Pavel Sobotka píše:Dobry den,
jste si jist ze chyba nebyla i na Vasi strane?

resit jsem to zacal, kdyz jsme zaregistrovali propad toku nasimi linkami do peering.cz (5-10 minut po vypuknuti problemu). Datovy tok stale klesal - v podstate az na 0. Po shutdownu sessions na peering.cz narostl nas tok NIXem a dalsimi linkami docela vyrazne. Je mozne, ze jsem se trefil do nejakeho okamziku, kdy bylo nejhur a pak se to probralo (ale uz jsem mel preklopeno). Bohuzel interni grafy peering.cz maji diru - takze se z nich neda poznat jak byl prutok ovlivnen nebo nebyl.

Pavel Sobotka píše:Mame tez s peeringem bgp peer a ano, bgp zustalo spojene, ovsem v nasem pripade traffic pres tento peer sel a vse se zdalo byt oka.

Rekl bych ze peering timto problemem nebyl zasazen (proc by take mel..)
0 x

k3dt

Příspěvekod k3dt » 10 years ago

0 x