❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kamerový systém - doporučení

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
ssnakess

Re: Kamerový systém - doporučení

Příspěvekod ssnakess » 10 years ago

DarkLogic píše:Normálně smartphonem přes místní wifi. Pokud je to IP kamera, tak se k ní připojím přímo. Pokud jde o analogovou kameru, tak se většinou dá mobilem připojit k DVR, abych viděl obraz z kamery.

Asi jsem se špatně vyjádřil. Nejde mi o to připojit se, ale o to zda, jestli je nějaký nástroj/soft, který mi řekne: je to ostrý, není to ostrý, jěště kousek atd...
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 10 years ago

Tak na to mi vždycky stačily oči.
0 x

DarkLogic

Mám teď dělat kamerový systém s analogovýma kamerama. Pro přenos signálu i napájení chci použít klasický UTP kabel. Problém je, že délka kabelu bude cca. 110 m. Takovou vzdálenost jsem zatím s analogama nedělal a chci se proto zeptat...mám očekávat nějaký problém nebo se není čeho obávat?
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

Píše se rok 2015, to ještě opravdu dneska někdo chce analogové kamery? Na 100 metrů bude určitě kvalita obrazu horší než na 10, ale je to závislé na kvalitě transformačního členu. Napájené to má být taky po UTP? To z těch 12V moc nezbyde...
0 x

DarkLogic

Naprosto souhlasím, že by to chtělo IP kamery. Jedná se ale o zákazníka s pobočkami různě po ČR, všude mají analogové kamery a stejné DVRka, a prostě to chce mít všude jednotné. No a proto bohužel ty analogy. Představa napájení je po UTP, po kterém půjde i video. Z 12V by po těch 100 m asi skutečně moc nezbylo, takže zřejmě bude potřeba použít aktivní video balum, asi něco takového:
https://www.discomp.cz/default.asp?cls= ... tiid=59456

..a k tomu nějaký odpovídající protikus.

A nebo vzhledem k tomu, že většina kamer bude pospolu blízko sebe, tak si prostě natáhnout 230V těch 100 m, a pak to napájet z tama.
0 x

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 10 years ago

Taky nás někdo poptal na analogové kamery nebo spíš na údržbu stávajícího.
Jelikož je to zastaralý jak psal Radek, rovnou jsem poslal nabídku na digitální kamery.
Nevyplatí se někde udržovat analogové kamery.

DarkLogic píše:Mám teď dělat kamerový systém s analogovýma kamerama. Pro přenos signálu i napájení chci použít klasický UTP kabel. Problém je, že délka kabelu bude cca. 110 m. Takovou vzdálenost jsem zatím s analogama nedělal a chci se proto zeptat...mám očekávat nějaký problém nebo se není čeho obávat?
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

libje

Příspěvekod libje » 10 years ago

Pokud uz nekdo ma koax rozvody, pak se vyplati instalovat ahd kamery, ceny skoro jako u analogu a rozliseni full hd. A dvr je vzdycky hybrid, takze pripojis stare analogy i ahd.

Pokud se to stavi od novoty, pak radeji ip.
0 x
Bezpečnost majetku zajistí alarmy a doplní je bezpečnostní kamerové systémy, které montujeme po celé republice.

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 10 years ago

Mne zajima jak se zakaznik diva ze sveho kanclu na jakoukoliv kameru v CR, to mate poresene ?
Pokud ne rad nabidnu reseni.

DarkLogic píše:Naprosto souhlasím, že by to chtělo IP kamery. Jedná se ale o zákazníka s pobočkami různě po ČR, všude mají analogové kamery a stejné DVRka, a prostě to chce mít všude jednotné. No a proto bohužel ty analogy. Představa napájení je po UTP, po kterém půjde i video. Z 12V by po těch 100 m asi skutečně moc nezbylo, takže zřejmě bude potřeba použít aktivní video balum, asi něco takového:
https://www.discomp.cz/default.asp?cls= ... tiid=59456

..a k tomu nějaký odpovídající protikus.

A nebo vzhledem k tomu, že většina kamer bude pospolu blízko sebe, tak si prostě natáhnout 230V těch 100 m, a pak to napájet z tama.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 10 years ago

v blizkej dobe idem rozbehnut nvr na windows server 2008 s blueiris, porovnam s airvision, ipcorder, raspberry pi cam
popripade viete este o niecom co by stalo za zvazenie pomer vykon/cena?
0 x

DarkLogic

zubodravec píše:Mne zajima jak se zakaznik diva ze sveho kanclu na jakoukoliv kameru v CR, to mate poresene ?
Pokud ne rad nabidnu reseni.

Zákazník se prostě přes internet připojí k DVR v dané lokalitě, které mu pak posílá streamy.
0 x

rado3105

Mám problem napájať HIKVISION kamery cez POE, skúšal som 12V /1A adaptery a nie a nie aby to slo nastartovat. Cez adapter a tu ich redukciu to ide bez problemov. Viete poradit?
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 10 years ago

To bude asi tím, že kamery maj standard 802.3af např. http://www.penta.cz/cz/zdroje-a-poe/321 ... eee802-3af
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

PoE je 802.3af .. tedy 48V
0 x

rado3105

Ked tam pripojim poe injektor a 48v ad155 malo by to ist?
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

Musi to byt 48v poe !!! Idealne switch s 802.3af POE :-)
0 x