❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

EPS CyberPower

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
jcb

Re: EPS CyberPower

Příspěvekod jcb » 10 years ago

zeroNET píše:Když se k tomu dostanu tak ti to zkusím s tou 100Ah a 100W zatěží. 50W by to běželo asi dlouho :)

To by moc pomohlo :)
Ještě se zeptám, měřil jste klidovou spotřebu když na ten intex není nic napojeno a baterie je nabytá? Cyberpowe mi ukazuje v klidu 35W, po zmáčknutí tlačítka se rozsvítí displej, klesne spotřeba na 11W a zpět na cca 35W, to se mi zdá strašně moc, neběží ventilátor ani tam nic není zapojené. Barerii nabíjí pouze na 13,2V což je podle mě málo, mělo by to být 13,6V[/quote]

Takže výsledky:

na prázdno žereme 15-20W, na 100W zátěž to na plně nabitou 100Ah jelo 10 hod 5 min.
0 x

zeroNET

Příspěvekod zeroNET » 10 years ago

jcb píše:
zeroNET píše:Když se k tomu dostanu tak ti to zkusím s tou 100Ah a 100W zatěží. 50W by to běželo asi dlouho :)

To by moc pomohlo :)
Ještě se zeptám, měřil jste klidovou spotřebu když na ten intex není nic napojeno a baterie je nabytá? Cyberpowe mi ukazuje v klidu 35W, po zmáčknutí tlačítka se rozsvítí displej, klesne spotřeba na 11W a zpět na cca 35W, to se mi zdá strašně moc, neběží ventilátor ani tam nic není zapojené. Barerii nabíjí pouze na 13,2V což je podle mě málo, mělo by to být 13,6V

Takže výsledky:

na prázdno žereme 15-20W, na 100W zátěž to na plně nabitou 100Ah jelo 10 hod 5 min.[/quote]

Tak to je víc než jsem čekal ta výdrž i naprázdno to je slušný odběr :) Vypadá to dobře, díky za test :)
0 x

zeroNET

Můžu se ještě zeptat na značku a typ té 100Ah baterie? Na kolik V ji ten intex dobije? Aktuálně zkouším ten cyberpower s 80W ventilátorem od 15:30 a uvidíme jak dlouho to dá.
0 x

jcb

zeroNET píše:Můžu se ještě zeptat na značku a typ té 100Ah baterie? Na kolik V ji ten intex dobije? Aktuálně zkouším ten cyberpower s 80W ventilátorem od 15:30 a uvidíme jak dlouho to dá.

Je to HAZE napeti ti musim zmerit ale myslim ze to je kolem 13,7 V, ale jak rikam zmerim.
0 x

jcb

jcb píše:
zeroNET píše:Můžu se ještě zeptat na značku a typ té 100Ah baterie? Na kolik V ji ten intex dobije? Aktuálně zkouším ten cyberpower s 80W ventilátorem od 15:30 a uvidíme jak dlouho to dá.

Je to HAZE napeti ti musim zmerit ale myslim ze to je kolem 13,7 V, ale jak rikam zmerim.

Tak ano nabije to na 13,7V
0 x

zeroNET

Tak mě nabije baterii na 13,2 což se mi zdá málo. Zkoušel jsem 3 baterie, všechny stejné. Když jsem ale baterii nabil autonabíječkou s udržováním, byla nabitá také na plus mínus 13,3V, tak babo rad, všude radí jiné napětí.
0 x

vantomas
antispam: Ano

Příspěvekod vantomas » 10 years ago

Máte někdo vyzkoušeno jak se chová ten Intex při napájení z elektrocentrály? Máme nějaké centrály kde bez zátěže z toho leze nějaký bordel a třeba APC UPS z toho neběží, musí se na elektrocentrálu připojit nějaká zátěž a teprve potom se to APC líbí, jinak buď ze sítě nejede vůbec nebo pořád přepíná 230V / baterky.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 10 years ago

pouzivej centralu pro elektroniku ne pro vrtacku a kempingovy varic :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

jcb

vantomas píše:Máte někdo vyzkoušeno jak se chová ten Intex při napájení z elektrocentrály? Máme nějaké centrály kde bez zátěže z toho leze nějaký bordel a třeba APC UPS z toho neběží, musí se na elektrocentrálu připojit nějaká zátěž a teprve potom se to APC líbí, jinak buď ze sítě nejede vůbec nebo pořád přepíná 230V / baterky.

Ne vyzkoušeno to nemáme, ale máme lokalitu kde se to dřív nebo později vyzkouší. Tak dám vědět.
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 10 years ago

zeroNET píše:Tak mě nabije baterii na 13,2 což se mi zdá málo. Zkoušel jsem 3 baterie, všechny stejné. Když jsem ale baterii nabil autonabíječkou s udržováním, byla nabitá také na plus mínus 13,3V, tak babo rad, všude radí jiné napětí.

Napeti pro plne nabiti aku je zavisle na typu a vyrobci a odvozuje se vyzdy od napeti jednoho clanku. 12V Pb aku maji pri plne nabitem clanku typicky ~2,3V x 6 = 13,8V. Pokud po radnem nabiti akumulator vykazuje napeti nizsi, je to znamka nedobre kondice aku, coz se projevi snizenou kapacitou, nebo muze byt take zavada v nabijeci. Cili je treba zkontrolovat oboji. Aku kapacitni zkouskou a nabijec merenim napeti na prazdno. Logika veci je takova, ze nabijec musi byt schopen dat alespon 13,8V. Pri nizsim napeti nelze docilit plneho nabiti aku.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art