❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Kamerový systém - doporučení
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kamerový systém - doporučení
Nevíte, kdy budou případně kde se teď dají sehnat Vivotek FD8169?
0 x
Řešim kamerový systém,
opět byla hlavní podmínkou cena.
2x 1Mbpx kamerky + nahrávání. Po několika večerech rozmýšlení jsem pořídil NAS od Qnapu (TS212-P). Duvodem byla integrovaná licence na 2 kamery (jinak bych šel do SYNOLOGY).
Vše jakš-takš funguje, až na qvr klienta. Po zadání údajů to napíše "nelze se připojit".
Vyřešil jsem to tak, že jsem předal majitelovi vzdálený přístup na webové rozhraní. Teď mám ale neustálé telefonáty, že to nefunguje. Samozřejmě je ve většině případech problém na jeho PC (aktualizace prohlížečů, java).
Používáte to někdo, přes qvr klienta ??
Model : TS-212P
Firmware : 4.1.1. Build 20141101
Sur.Station : V5.0.2
2x 1Mbpx kamerky + nahrávání. Po několika večerech rozmýšlení jsem pořídil NAS od Qnapu (TS212-P). Duvodem byla integrovaná licence na 2 kamery (jinak bych šel do SYNOLOGY).
Vše jakš-takš funguje, až na qvr klienta. Po zadání údajů to napíše "nelze se připojit".
Vyřešil jsem to tak, že jsem předal majitelovi vzdálený přístup na webové rozhraní. Teď mám ale neustálé telefonáty, že to nefunguje. Samozřejmě je ve většině případech problém na jeho PC (aktualizace prohlížečů, java).
0 x
Kde kupujete HikVision? Vím že něco s tím měl Insider, ale nějak se mi to nedaří dohledat.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle male poptavky resim nakupem Axisu. Reseni do indoor, treba prodejna.
Neni k tomu nutny DVR, obslouzi si to maly program/client v pocitaci.
Zaznam se uklada do kazde kamery na SD kartu.
Co si dal za kamery, ze by si to DVR zahodil
Co si dal za kamery, ze by si to DVR zahodil
franko píše:Řešim kamerový systém,
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Peyrak píše:Kde kupujete HikVision? Vím že něco s tím měl Insider, ale nějak se mi to nedaří dohledat.
V rámci ISPA dovážíme do Čech kamery Hikvision. V případě členství se dají kamery sehnat za hodně zajímavé peníze.Cena pro zákazníka (nečlena) bude také nižší než je na trhu běžná.
Bereme hlavně DS-2CD2032 a DS-2CD2332, na ostatní kamery je pak nutné si počkat, protože se musejí objednat.
V případě zájmu se na mě můžete obrátit na ulehla@ispalliance.cz , na ispforu se už moc nevyskytuji.
0 x
Dal jsem tam Vivoteky IP8131. Prvni verze byla takova, ze to budu nahravat na SD, ale to me nepresvedcilo
zubodravec píše:Tyhle male poptavky resim nakupem Axisu. Reseni do indoor, treba prodejna.
Co si dal za kamery, ze by si to DVR zahodilfranko píše:Řešim kamerový systém,
0 x
jinak uz jsem rozchodil toho qvr klienta. A pokud vas zajima jak, tak stacila jina verze, konkretne jsem se prihlasil k demo uctu na strankach qnapu http://www.qnap.com/i/en/support/con_show.php?cid=8 a pri pristupu na zivy zaznam nebo nahravani mi to predhodilo novy qnap.exe. Po nainstalovani jsem se uz na svuj qnap dostal bez problemu..
franko píše:Dal jsem tam Vivoteky IP8131. Prvni verze byla takova, ze to budu nahravat na SD, ale to me nepresvedcilozubodravec píše:Tyhle male poptavky resim nakupem Axisu. Reseni do indoor, treba prodejna.
Co si dal za kamery, ze by si to DVR zahodilfranko píše:Řešim kamerový systém,
0 x
Komentar k IPCORDERU, po mesiacoch pouzivania.
- skoro na každom prehliadači problem s javou, ak je nespravne nainstalovana alebo zla verzia prehliadanie kamier vam nepojde...problem obzvlast na windowse, v linuxe stacilo nainstalovat iced-tea-web
- problémy s presmerovanim verejnej
- na mobilnej aplikacii ziadne ovladanie, mozne pozriet len live stream (co ide cez hociaky prehravac kde si clovek vlozi stream)
Ake nastavenia pouzivat, aby vam to islo bezproblemovo pozerat na mobilnych pripojeniach?
Aky je rozdiel medzi tymito hivision kamerami?:
http://www.aliexpress.com/store/product ... 24254.html
http://www.amazon.com/Hikvision-DS-2CD2 ... B00G7GMEOG
- skoro na každom prehliadači problem s javou, ak je nespravne nainstalovana alebo zla verzia prehliadanie kamier vam nepojde...problem obzvlast na windowse, v linuxe stacilo nainstalovat iced-tea-web
- problémy s presmerovanim verejnej
- na mobilnej aplikacii ziadne ovladanie, mozne pozriet len live stream (co ide cez hociaky prehravac kde si clovek vlozi stream)
Ake nastavenia pouzivat, aby vam to islo bezproblemovo pozerat na mobilnych pripojeniach?
Aky je rozdiel medzi tymito hivision kamerami?:
http://www.aliexpress.com/store/product ... 24254.html
http://www.amazon.com/Hikvision-DS-2CD2 ... B00G7GMEOG
0 x
Je tam profi infra LED s dalekym dosvitem (EXIR 30m IR range) 
Jinak snad skoro stejne, mimo typ zastavby.
Osobne pouzivam tu drazsi.To lepsi infra, je fakt hodne znat.

Jinak snad skoro stejne, mimo typ zastavby.
Osobne pouzivam tu drazsi.To lepsi infra, je fakt hodne znat.
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Také potvrzuji, verze DS-2CD2332 má přísvit výrazně lepší než 2032.
0 x
Nam se u zakaniku osvedcily predevsim kamery Full HD ale s varifokalni objektivem. Honba za 3mpix rozlisenim je vetsinou zbytecna, protoze fix objektiv snima nesmyslne oblohu nebo strop apod. Klidne staci neco takoveho http://www.kameryskladem.cz/varifokalni ... vitem.html
Zaznam na SD kartu jde proti celemu smyslu kamer - nekdo ukrade/znici kameru a s tim zmizi i zaznamy, takze jedine zaznamove zarizeni nebo software na PC. Tam je hodne vychytany GeoVision, je celkem levny a funguje vsude naprosto spolehlive.
Zaznam na SD kartu jde proti celemu smyslu kamer - nekdo ukrade/znici kameru a s tim zmizi i zaznamy, takze jedine zaznamove zarizeni nebo software na PC. Tam je hodne vychytany GeoVision, je celkem levny a funguje vsude naprosto spolehlive.
0 x
Bezpečnost majetku zajistí alarmy a doplní je bezpečnostní kamerové systémy, které montujeme po celé republice.
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Proč si tu rovnou neudělat reklamu 
Zbytečná honba za Mpx v kamerovýh systémech? Není to snad právě to, co je posouvá dopředu už několik let? Jak s tím souvisí úhel záběru? Ten souvisí především s objektivem a velikostí čipu. Všechno záleží hlavně na aplikaci.
Jestli chci zabrat co nejvíc prostoru, rozlišení je jen ku prospěchu. A když chci méně, není problém kameru koupit s jiným objektivem. Kamery s varifokálním objektivem mi přijdou z větší části jako zbytečný luxus a nebo pohodlí, když nevím, kde kameru budu nasazovat. Raději připlatím za kvalitu kamery než za varifokální objektiv, který ve výsledku nastavím stejně jen jednou. Varifokální objektiv se hodí na místa, kde potřebuji číst text, tváře osob, detaily v přesně dané vzdálenosti, která se nemějí (pokladny, zákaznická přepážka, dopravní pás,..)

Zbytečná honba za Mpx v kamerovýh systémech? Není to snad právě to, co je posouvá dopředu už několik let? Jak s tím souvisí úhel záběru? Ten souvisí především s objektivem a velikostí čipu. Všechno záleží hlavně na aplikaci.
Jestli chci zabrat co nejvíc prostoru, rozlišení je jen ku prospěchu. A když chci méně, není problém kameru koupit s jiným objektivem. Kamery s varifokálním objektivem mi přijdou z větší části jako zbytečný luxus a nebo pohodlí, když nevím, kde kameru budu nasazovat. Raději připlatím za kvalitu kamery než za varifokální objektiv, který ve výsledku nastavím stejně jen jednou. Varifokální objektiv se hodí na místa, kde potřebuji číst text, tváře osob, detaily v přesně dané vzdálenosti, která se nemějí (pokladny, zákaznická přepážka, dopravní pás,..)
0 x
DD,
jak ostříte kamery s varifokálním objektivem? Jen přes obrazovku (servisní LCD) podle oka nebo existuje nějaký lepší způsob? Vím, že u AV TECH mají focus assist. Tak něco takového pro kamery, které tuto funkci nemají..
jak ostříte kamery s varifokálním objektivem? Jen přes obrazovku (servisní LCD) podle oka nebo existuje nějaký lepší způsob? Vím, že u AV TECH mají focus assist. Tak něco takového pro kamery, které tuto funkci nemají..
0 x
Normálně smartphonem přes místní wifi. Pokud je to IP kamera, tak se k ní připojím přímo. Pokud jde o analogovou kameru, tak se většinou dá mobilem připojit k DVR, abych viděl obraz z kamery.
0 x