❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

barevna tiskarna se skenerem aby nezaschla

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
zubodravec
Kontaktovat uživatele:

barevna tiskarna se skenerem aby nezaschla

Příspěvekod zubodravec » 10 years ago

Mate nekdo tip na inkoustovky, ktere nezaschnou v domacnosti ?
Pred rokemjsem koupil ink, HP, samostatne naplne a original zaschli,
tiskarna se ani nedozila prvni vymeny. Tiskarna bude obcas tisknout, to
znamena 1x tydne.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 10 years ago

Laser
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

kure05 píše:Laser

To je dobrej druh inkoustovky :D
0 x

milan.zelina

Příspěvekod milan.zelina » 10 years ago

Přesně tak, za tímto účelem tady doma mám barevnou laser multifunkci EPSON, koupenou v nějaký promo akci.
Spotřebák je sice rána, ale za 3,5 roku mám vytištěno 90 ČB stran a 40 barevných, takže na ten startovací materiál (cca 1,5k stran) mě to asi přežije.
Inkoust (pokud to není vyšší model pravidelně v provozu) jen zasychá a požírá peníze.
O přelévání inkoustu a podobných opičárnách, zásadně neuvažuji.

Edit: ještě jsem zapoměl, mám tady stařičkou tiskárnu Canon IP5200r na potisk CD a i když je v provozu 2x do roka tak za 7 let ještě nikdy nezaschla. Asi to tenkrát dělali v jiný kvalitě bez záručního inženýringu a kurvítek.
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 10 years ago

honzam píše:
kure05 píše:Laser

To je dobrej druh inkoustovky :D

no ale na uvedený provoz jediná rozumná rada......
0 x
Petr Krist

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 10 years ago

Tohle dilema s inkoustem uz mam leta vyreseno. Samsung CLX-3185N. Je to barevna laser 3kombinace. Pripojeny LANkou do site a tisknou, skenujou, kopirujou vsichni.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

aliney

Příspěvekod aliney » 10 years ago

#1 - inkoust je nahovno
#2 - inkoust je nahovno na bezne pouziti
#3 - inkoust je nhovno na bezny domaci tisk

ale pokud na inkoustu trvas, tak jej nechej zapnuti v elektrice PORAD porotoze ona si ta tiskarna bere sice Amperky, ale zahriva si prubezne cartridge a nezashcne...protoze se porad snazi byt "v pohotovosti". Ale zvykem byva tiskarnu odpojit a nechat byt, dokud znovu netiskneme = zaschne.

bla bla bla zbytek si domyslite, zeano
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 10 years ago

EPSON se vychvaluje tím, že jejich inkoustovky nezasychají. Jsou to ty s oddělenými nádržkami na inkoust. Většinou takový "batoh" vedle tiskárny. Ale i tak, prášek je prášek. Ten nezaschne :-)
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 10 years ago

Diky vsem za rady,ä tahel rada od aliney je asi nejcenejsi, to mne nenapadla, inkoustopvku chci pro mamu a znate zensky, enormni strach z uctu za eletrinu a pokud to jde tak neustale vypinat, to bude ten pruser.
Dam posledni sanci inkoustovce nejake od hp a protoze se na ni bude tisknotu obcas tak mnenapada ze je lepsi porditi jen tiskranu ktera ma barevny toner, ted nechci poruzovat oddelene tonery. To by tam treba modra zustala nekolik let, nechci podproit zaschnuti.

aliney píše:#1 - inkoust je nahovno
#2 - inkoust je nahovno na bezne pouziti
#3 - inkoust je nhovno na bezny domaci tisk

ale pokud na inkoustu trvas, tak jej nechej zapnuti v elektrice PORAD porotoze ona si ta tiskarna bere sice Amperky, ale zahriva si prubezne cartridge a nezashcne...protoze se porad snazi byt "v pohotovosti". Ale zvykem byva tiskarnu odpojit a nechat byt, dokud znovu netiskneme = zaschne.

bla bla bla zbytek si domyslite, zeano
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 10 years ago

Tohle je myslim na doma ideální stroj. Taky o ní uvažuju.

https://www.alza.cz/xerox-workcentre-32 ... 266303.htm
0 x

milan.zelina

Příspěvekod milan.zelina » 10 years ago

Dost drahý, za ty peníze se dá koupit barevná.
Třeba:
HP Color LaserJet Pro MFP M176n
Samsung SL-C467W/SEE
Canon i-SENSYS MF8230Cn
všechny včetně LAN.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 10 years ago

zubodravec píše:Diky vsem za rady,ä tahel rada od aliney je asi nejcenejsi, to mne nenapadla, inkoustopvku chci pro mamu a znate zensky, enormni strach z uctu za eletrinu a pokud to jde tak neustale vypinat, to bude ten pruser....
Hmm... ja si treba vubec nepamatuju, ze bych tu v noci neco psal, protoze jsem byl tak trochu ozraly... :P Trochu jsem se vylekal, jestli jsem zas "neco neopravoval" na siti, ale vse vypada, ze jede, tak snad jsem psal jenom tady...
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

OFF

Příspěvekod OFF » 10 years ago

Vzhledem k tomu, že se dá za 3,5tKč koupit barevná laserová multifunkce, tak bych o ničem jiným nepřemýšlel. Sice se jedná o použitý kousky, ale při zátěži domácího tisku vydrží "věčně" a zasychání nehrozí.
0 x