❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kontakt JON - Routery NETIS

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Striker

Re: Kontakt JON - Routery NETIS

Příspěvekod Striker » 10 years ago

Hele, když už jsme u těch NETISů, už se Vám někdy stalo, že NETIS funguje způsobem, že třeba na 5 minut odpojí klienta a pak ho zase připojí, ale úplně kdekoliv jinde funguej normálně? Zkoušel jsem u zákazníka 3 různý NETIS WF2411 a všechny fungovali u jiných zákazníků bez problémů i na firmě několik dní. Jakmile to ale zapojím u jednoho klienta tak to po půl hodině začne blbnout.
Klient tam má momentálně zapojený svůj wifi router a je spokojený, nebo spíš se ještě neozval. WF2411 měl v rámci akce.

Ale jinak NETIS po nějakým roce používání zatím jde ;)
A co tu píšete s těma klientama, že si připlatí bez problémů 150,- za lepší router, tak nevím kde bydlíte :D Poslední dobou mi příjde, že lidi wifinu neřeší. A my jim taky důrazně říkáme, ž wifi router je jejich koncové zařízení a síť a né naše.
0 x

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 10 years ago

Poslední dobou mi příjde, že lidi wifinu neřeší.
Na tom něco může být. Ale my ji řešíme docela intenzivně, často je to jediná krabice na konci přípojky a když ta se nějak se*e, nebo "nedává" prudí potom nás. Už docela často řešíme i rušení domácích wifin mezi baráky v zástavbě, kdy prudí, že jim to jde 20m přes den a v noci ale večer okolo 18h třeba polovičku i míň (přípojka funguje normálně s rezervou v pohodě) -výkony wifiny naplno, stejné kanály :-(.
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...

TheSiamoN

Příspěvekod TheSiamoN » 10 years ago

Dobrý den,

pokud evidujete jakýkoli problém s Netisem kontaktujte mne na email simon.meduna@jon.cz. nebo kolegu Jan Jirku jan.jirka@jon.cz..
Vešekeré problémy řešíme přímo s výrobcem.

S Pozdravem

Šimon Meduna
Tel: 739 003 567
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 10 years ago

Ano skutečně wifi prostě berou jako drat. Mockrat lidem rikam že to že jim vypadava internet po wifi neni chyba dodavatele internetu ale chyba wifi routeru od nich zvlaště pokud maji jen 1-2 čarky signalu. Od te doby co maji hromadně lidi doma tablety tak tam je problem s wifinou daleko vic znatelny .Podle mě ty tablety vyžaduji lepší signal než notebook .Jasně je menší antena .

Ale stejně lidi nevěří jejich závěr je - ja zkusím jinyho ISP zda to bude take takove či ne. Půjčujeme na testy wifi routery , to zabírá,ale musisš si vše hlidat a lidem volat jak to dopadlo aby to vrátili :-)

http://www.wiracom.cz
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 10 years ago

Mozna trochu off, ale vidim, ze tyhle routery docela pouzivate, akorat mi prijdou podle popisu docela "obycejne" a podle nazoru tady i dost zabugovane, v cem je tedy jejich kouzlo?
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

pepulis

Příspěvekod pepulis » 10 years ago

aliney píše:Mozna trochu off, ale vidim, ze tyhle routery docela pouzivate, akorat mi prijdou podle popisu docela "obycejne" a podle nazoru tady i dost zabugovane, v cem je tedy jejich kouzlo?

Tak treba za me - nejlepsi drzak, co jsem kdy mel (testovano nekolik let) bylo WA-2204, ovislink 5460. Proste mi to slapalo a nevedel jsem o nich roky, pokud neodesel nap. zdroj nebo samotna krabka. Pak jsem zacal zkouset TP-Link a taky jsem si ze zacatku rikal, ze slapou v pohode a nasadil jich 10-tky. Jenomze u specifickych pripadu - zapojeno x notebooku (3-4), do toho tablety, mobily, televize, se komunikace pres TP-Link nejak zasekavala, podle uzivatele se obcas z niceho nic jakoby ztratil signal apod. Menil jsem nastaveni, nahral dd-wrt a situace se jednou za cas (do 1 tydne) opakovala. Nasadil jsem Netise u techto lidi a vse tam jede. Mam jich nasazenych uz taky nekolik kusu a spokojenost Ale na nejake zavery je z me strany brzo ...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

aliney píše:Mozna trochu off, ale vidim, ze tyhle routery docela pouzivate, akorat mi prijdou podle popisu docela "obycejne" a podle nazoru tady i dost zabugovane, v cem je tedy jejich kouzlo?

Asi v tom že jsou o 150kč levnější než například Mikrotik nebo Asus
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 10 years ago

S Netisy jsem spokojený. Měl jsem už asi tři vadné kusy (výpadky wifiny, u jednoho mrznutí celého stroje), ale v těch počtech to vychází podobně jako např. TP-Link, možná i lépe.

Výhod má Netis několik - je menší a méně se hřeje, má slušné pokrytí wifiny (za tu cenu super), umí bridge mode, umí multicasty, umí virtální SSID...

Nevýhoda je hlavně strašně krátký kabel od zdroje, občas to nestačí ani na stůl - ale to je problém spousty zařízení (v tomhle je inteligentní Mikrotik, tam je kabel od zdroje dostatečně dlouhý), jinak mě toho moc nenapadá.

A naprosto zásadní nevýhoda (ale zas jen pro někoho) je, že to je neuvěřitelná rušička rádia. Kde je Netis, do několika metrů od něj rádio píská a šumí i na místních silných stanicích. Vyzařuje totiž bordel v FM pásmu, takže určitě není dobré ho dát na půdu pod anténu (pokud má někdo FM anténu) a nebo do blízkosti rádia. Oproti TP-Linku je to rušení dvakrát tak intenzivní, naopak Mikrotiky (2011, 951) neruší takřka vůbec. Už se mi stalo, že to rušení prolezlo i do méně kvalitního koaxu od TV a kostičkovalo i DVB-T. Na spektráku to není nic pěkného, co z toho leze... Inu daň za levné zpracování.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 10 years ago

Nějak nechápu to "pomlouvání" tplinků. Používáme verze 841N a máme jich nasazeno přes 600 a jestli jich šlo na reklamaci 20, tak hodně a to bylo vždy když umřel port po bouřce a ačkoliv bychom to mohli přepojit do jiného portu (používáme jako čistej bridge), tak šel raději na "reklamaci" a i tak přišel novej. Za mě je TP-Link poměr cena výkon a hlavně výdrž nejlepší, s radiem taky nikdy problém nebyl. První TP-Linky jsme nasadili už před třema a půl roky a neodchází, wa2204 některé držely, ale jiné odešli po dvou letech hned a zdroje celkem pravidelně. S radiem sem měl problém s Mikrotikem, s Intel síťovkou se spojení několikrát za den dle rušení rozpadávalo a to klient prostě nechápe.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 10 years ago

divizna píše:S Netisy jsem spokojený. Měl jsem už asi tři vadné kusy (výpadky wifiny, u jednoho mrznutí celého stroje), ale v těch počtech to vychází podobně jako např. TP-Link, možná i lépe.
A naprosto zásadní nevýhoda (ale zas jen pro někoho) je, že to je neuvěřitelná rušička rádia. Kde je Netis, do několika metrů od něj rádio píská a šumí i na místních silných stanicích. Vyzařuje totiž bordel v FM pásmu, takže určitě není dobré ho dát na půdu pod anténu (pokud má někdo FM anténu) a nebo do blízkosti rádia. Oproti TP-Linku je to rušení dvakrát tak intenzivní, naopak Mikrotiky (2011, 951) neruší takřka vůbec. Už se mi stalo, že to rušení prolezlo i do méně kvalitního koaxu od TV a kostičkovalo i DVB-T. Na spektráku to není nic pěkného, co z toho leze... Inu daň za levné zpracování.

Zdravím,
tak to se mi nějak nezdá s tím rušením. Nikdo si zatím nestěžoval. Položil jsem Netis 2411 přímo na FM rádio s prutovou anténou a absolutně nic, žádné rušení. Je to ale ta nová verze na 24V, co píši výše. Je fakt, že u výkonových spínaných zdrojů dochází k vyzařování, ale zde se to evidentně neděje. Ten problém bude nejspíše jinde, mám dobře zmapované měniče téměř všech AP a v konstrukci jsou všechny téměř totožné, v naprosté většině je to tovární zapojení chipu. Na Netisu není nic, co by vybočovalo z řady, tedy ani nějaké výrazné ochuzení.
Spíše si myslím, že pokud by ten stejný PCB dal výrobce do robustní krabičky s designem, všichni by byli spokojeni.
mpcz, 19.03.2015
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 10 years ago

No dneska jsem se hodinu trápi ls nastavením TP-LINK TLWR743ND jako Klienta.. to nepřeji ani nejhoršímu nepříteli. Všechno v pohodě, připojilo se na vysílač ale internet nikde.. hodinu jsem si lámal hlavu čím to může být, poklikal jsem nad úplěn všechno.. firewally, 4x zkontrolovaný IP adresy, heslo na vysílač všechno.. nevydržel jsem, donesj sme jsem NETIS WF2419 a během 5 minut vše šlapalo :D Neumí msi to vysvětlit. Tímto nepomlouvám TP-LINK, sám ho používám a rád ale tohle mě dneska hend z rána tak neskutečně nas****, že jsem ot do vlákan o NETIS msuel napsat :D
0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 10 years ago

Jak to vypadá s podporou IPv6?
A které zařízení kupujete? V podstatě mi jde o režim bridge, kdy všechny porty jsou využity jako switch včetně wifi.

Díky
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

me se nelibi ani netis ani tenda ani uz tplink, ty tuhnou vic a vic a pomalu se to sklani k nejakym Mikrotikum, sice za draho ale kvalitneji... kdyz vidim jak pecu ruzna RB na pudach apod a ony frci 2-3 roky uplne cajk, tak to by to bylo aby to nebylo i na stole okay... bouzel se jinak delalo pred 3 roky a jinak dneska.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

K.a.p.r
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod K.a.p.r » 10 years ago

Netis routery používáme už dlouho a nemůžeme si stěžovat. Za ty peníze úplně super. Také jsme hodně dlouho řešili proč v logu SXT se neustále odpojuje a připojuje ether1 přibližně každých 30 vteřin. Pokud to neni kabelem nebo poe tak nám pomáhá jak v SXT tak v Netisu nastavit natvrdo 100M full duplex.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 10 years ago

Jak pise dagus - nechapu pomlouvani TPLink, nasadil sem jich stovky a reklamoval sem jednotky kusu ... To ze jejich FW neumi cisty bridge je problem FW s kterym se da zit a snad to opravi ... 8)
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...