Jakeho pouzivate mailoveho klienta ? Jde me o imap obsluhu asi 6ti schranek, kde nektere maji tisice mozna i desitky tisic mailu a schranka ma celkem treba 10GB dat zaplnenych ... do ted pouzivam thunderbird 0.4 a jako byl jsem celkem spokojeny, jen s rustem schranek se to zacina chovat divne, celkem dlouho obcas trva nez se neco otevre atd ... jako uz to prerostlo do toho, ze je asi treba poohlednout se po lepsim klientovi ...
diky za rady
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
mailovy klient
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
mailovy klient
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám v Thunderbirdu, momentálně ve verzi 31.5.0, celkem 4 emailové schránky a v každé desítky tisíc emailů. Je fakt, že všechny účty jsou na gmailu.
0 x
Thunderbid verze 31.4.0, asi devět účtů přes IMAP, Linux Kubuntu, u některých schránek jsou tisíce mailů, u jiných jen stovky; pošta různě, firemní, seznam, gmail... - a občas se mi tam děje přesně co popisuješ. Dlouho trvá otevření pošty, někdy se to celý sekne a pomůže vypnout zapnout program, jindy musím resetnout celej komp...
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
0.4 co je to za verzi?
Nestačilo by aktualizovat na poslední vydání? Mám 5 schránek a zatím nemám problém.
Nestačilo by aktualizovat na poslední vydání? Mám 5 schránek a zatím nemám problém.
0 x
-
pouzivam Thunderbirda (ted 31.5.0) na Win ale protoze nesnasim IMAP, tak mam jenom POP3 schranky (spoustu). Zpomalovani prace - otevirani foldru prace s maily v nich i prodlevy behem psani mailu - se zacne objevovat kdyz v nejakem pouzivanem foldru to necham zajit tak daleko, ze tam je vetsich par desitek tisic mailu (ted mam v jednom 150k mailu = zbytecne podrobne reporty od Icingy za delsi obdobi)). Zrejme dorucovani zprav do takovych foldru trva dlouhou dobu (sprava indexu atd). Kdyz me to zacne stvat, tak z tech foldru neco smaznu/presunu jinam (do archvinich foldru, kde ty maily jen lezi a TB nemusi prepocitavat jejich indexy) a je zase na par mesicu pokoj.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ano presouvani do slozek to castecne resi, ale prave hledam neco co bude chodit koser a nebudu muset delat takovehke "klicky" jak obejit problem
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
ted pouzivam jen roundcube na nasem firemnim serveru, mam tam naparovany i jiny schranky - stahuje si to sam pres pop3 nebo imap. Navic vyhledavani je daleko rychlejsi nez na stolnim PC, je to dostupny odkudkoliv. Coz povazuju za idealni reseni.
Kazdopadne kolega pouziva uz pres deset let http://www.thebat.cz/ jeho schranka ma celkem pres 19gb ale nevim jak moc peclive to ma ve slozkach.
a ja driv pouzival dlouhy leta http://cz.emclient.com/ taky naprosta spokojenost
doporucuju nainstalovat nekolik klientu a proklikat si je
Kazdopadne kolega pouziva uz pres deset let http://www.thebat.cz/ jeho schranka ma celkem pres 19gb ale nevim jak moc peclive to ma ve slozkach.
a ja driv pouzival dlouhy leta http://cz.emclient.com/ taky naprosta spokojenost
doporucuju nainstalovat nekolik klientu a proklikat si je

0 x
eM by byl v pohodě ... kdyby neměl své mouchy, jako např. občasné mizení emailů (ale snad jsme to již vyřešili), někdy opravdu dlouhá doba, než se email dostane z INBOXu do podřízené složky (zůstane viset v cache).
Jenže horší je, že není tak benevolentní, jako jiné klienty. Takže spousta emailů je nečitelných (chybějící mime hlavičky). Pokud někdo ještě používá Courier-IMAP, tak ať na eM radši zapomene. Je dost nepochopitelné, že za nečitelnost emailů může server ... je to tak. Nakonec jsem to pochopil, ale trvalo to půl roku dohadování a vysvětlování.
Ale jinak je docela rychlý. CalDAV a CardDAV je funkční (pro paranoiky velice dobrá funkce ...).
Většina klientů je na štíru v případě, kdy je emailů moc. Pro domácí použití je to vcelku fuk, ale pokud má někdo patnáct emailů co čtvrt hodiny, začíná mít klient problém. Já se vždy pokorně vrátil k padajícímu Outlooku. A kolega k thunderbirdu.
Až teď mám eM. Ale ač funguje, má u mě dost pošramocenou pověst ze začátku. Vidět, jak přijde e-mail, objeví se v Doručené ... odtamtud zmizí do jiné složky ... tam ho vidím, začnu číst ... a on najednou ZMIZÍ navždy, to je dost na nervy. Do teď si nejsem jistý, jestli vůbec mám všechno.
Nebo promíchané BODY emailů. Subjekt správný (a hlavičky), tělo náhodně vybrané ... fakt dobré. Sice vyřešeno rychle po objevení chyby, ale důvěru to moc nebudí.
Dokonce si myslím, že za problémy může i název složky. Některé jsou problematičtější ... Teď mi to po opravdu dlouhé době začíná hlásit, že se některý email nedaří ze serveru stáhnout. Verze všeho naprosto stejné. Ani se mi nepodařilo najít, že by opravdu něco chybělo ...
A nechtějí uznávat, že spam filtr patří na klienta. Maximálně doporučí spamihilator (nebo jak se jmenuje ta v podstatě IMAP proxy). Což je pitomé, nepraktické ... a jeho nasazení začne stahovat celou schránku znovu.
Jenže horší je, že není tak benevolentní, jako jiné klienty. Takže spousta emailů je nečitelných (chybějící mime hlavičky). Pokud někdo ještě používá Courier-IMAP, tak ať na eM radši zapomene. Je dost nepochopitelné, že za nečitelnost emailů může server ... je to tak. Nakonec jsem to pochopil, ale trvalo to půl roku dohadování a vysvětlování.
Ale jinak je docela rychlý. CalDAV a CardDAV je funkční (pro paranoiky velice dobrá funkce ...).
Většina klientů je na štíru v případě, kdy je emailů moc. Pro domácí použití je to vcelku fuk, ale pokud má někdo patnáct emailů co čtvrt hodiny, začíná mít klient problém. Já se vždy pokorně vrátil k padajícímu Outlooku. A kolega k thunderbirdu.
Až teď mám eM. Ale ač funguje, má u mě dost pošramocenou pověst ze začátku. Vidět, jak přijde e-mail, objeví se v Doručené ... odtamtud zmizí do jiné složky ... tam ho vidím, začnu číst ... a on najednou ZMIZÍ navždy, to je dost na nervy. Do teď si nejsem jistý, jestli vůbec mám všechno.
Nebo promíchané BODY emailů. Subjekt správný (a hlavičky), tělo náhodně vybrané ... fakt dobré. Sice vyřešeno rychle po objevení chyby, ale důvěru to moc nebudí.
Dokonce si myslím, že za problémy může i název složky. Některé jsou problematičtější ... Teď mi to po opravdu dlouhé době začíná hlásit, že se některý email nedaří ze serveru stáhnout. Verze všeho naprosto stejné. Ani se mi nepodařilo najít, že by opravdu něco chybělo ...
A nechtějí uznávat, že spam filtr patří na klienta. Maximálně doporučí spamihilator (nebo jak se jmenuje ta v podstatě IMAP proxy). Což je pitomé, nepraktické ... a jeho nasazení začne stahovat celou schránku znovu.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
-
Nevím ,jestli je to přesně k tomu, co chce autor slyšet,
já mám Kerio Connect + Outlook Connector (160GB databáze není problém), nepadá nic.
Je to ovšem placené.
já mám Kerio Connect + Outlook Connector (160GB databáze není problém), nepadá nic.
Je to ovšem placené.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak coz o to pokud nakonec dospeju k zaveru, ze free programy nestaci budu muset resit placene
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Já mám nasazenou Zimbru Collaboration a klienty používám Outlook a Zimbra Desktop.
0 x
Mluvil o klientu, ne serveru ...
eM je také placený. Jen pro dva účty je free.
milan.zelina píše:Nevím ,jestli je to přesně k tomu, co chce autor slyšet,
Je to ovšem placené.
eM je také placený. Jen pro dva účty je free.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
-
Řekl bych, že to máš jak holinky a hodinky. Oboje se natahuje ...
A ne vše, co se připojuje na server je klient. A nebo také je. V každém případě si v outlook connectoru moc emailů nepřečtu.
A ne vše, co se připojuje na server je klient. A nebo také je. V každém případě si v outlook connectoru moc emailů nepřečtu.
In order to accommodate collaboration between Outlook and Kerio Connect, it is necessary to install the Kerio Outlook Connector. With this connector, we use a MAPI interface to manipulate Outlook in a way that very closely resembles a native Exchange connection; however, there are some differences that are noted by this article.
0 x
-
Aha, hmm, tak tedy znovu:
první řádek mého příspěvku: "Nevím ,jestli je to přesně k tomu, co chce autor slyšet"
a dále: "Kerio Outlook Connector" No, bude asi velkým překvapením, ten klient MS-Outlook, kdo by to čekal, že?
Samozřejmě, že je to jenom rozhraní pro výše uvedený SW. Překvapení?
Jo, lze i web klienta v případě potřeby.
Měl jsem za to, že Viktor potřebuje nějaké robustní řešení, co se při pár GB nepodělá. A když jo, tak aby (data) byla ještě někde jinde.
Třeba no tom serveru a plně synchronizováno. Takhle provozuju pár mailserverů, kde to chtěj mít i 3 roky zpětně (kvůli ISO a podobnejm věcem). A jsou tam desítky uživatelů.
Tam je samozřejmě obrovský objem dat (hromada schránek a fluktuace zaměstnanců k tomu+hromadné přesuny schránek) a taky plná podpora archivace a zálohování ne externí diskové pole. Tam se už nevyhneš řešení klint/server. Rozjet se to dá i na malém servru a síti.
Díky za info, na produkt eM a Zimbra se rád ve volném čase podívám. (také jsem se potkal s produktem IceWarp, docela zajímavý).
první řádek mého příspěvku: "Nevím ,jestli je to přesně k tomu, co chce autor slyšet"
a dále: "Kerio Outlook Connector" No, bude asi velkým překvapením, ten klient MS-Outlook, kdo by to čekal, že?
Samozřejmě, že je to jenom rozhraní pro výše uvedený SW. Překvapení?
Jo, lze i web klienta v případě potřeby.
Měl jsem za to, že Viktor potřebuje nějaké robustní řešení, co se při pár GB nepodělá. A když jo, tak aby (data) byla ještě někde jinde.
Třeba no tom serveru a plně synchronizováno. Takhle provozuju pár mailserverů, kde to chtěj mít i 3 roky zpětně (kvůli ISO a podobnejm věcem). A jsou tam desítky uživatelů.
Tam je samozřejmě obrovský objem dat (hromada schránek a fluktuace zaměstnanců k tomu+hromadné přesuny schránek) a taky plná podpora archivace a zálohování ne externí diskové pole. Tam se už nevyhneš řešení klint/server. Rozjet se to dá i na malém servru a síti.
Díky za info, na produkt eM a Zimbra se rád ve volném čase podívám. (také jsem se potkal s produktem IceWarp, docela zajímavý).
0 x