Milý Okoune,
No, Robin Hood, nenech se vysmát (říká Ti něco logická argumentace? Četl jsi to vůbec?).
Opět neuvěřitelné překrucování:
Nehovořil jsem o neobolševikovi, ale establishmentu, to je někdo jiný: Ne Tebou zmiňovaní oligarchové.
No a k poslednímu odstavci:
Jsi klasický etatista: Vše se poctivě vybere, s vybraným poctivě naloží, všemocný hodný stát
se o všechny (i ISP a jiné soukromníky) spravedlivě postará a všichni se budou radovat. A ten kdo nesouhlasí, toho ihned oběsíme !!!
Ó jak jednoduché černobílé myšlení.
Dále již nemá cenu v tom s Tebou pokračovat. Nepochopil jsi principy, logiku a obhajuješ neobhajitelné.
Navíc neustále samoúčelně překrucuješ výroky někoho jiného (nejenom v tomto vlákně).
P.S: Ani se raději neptám, jestli jsi také nevolil Babiše, dle Tvých výroků, asi jo.
DNFTT
2: aliney, jarda.jezek, ppp76: Přešně tak to je. +1
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
registracni pokladny
tak si ty tvoje myšlenky proberem jednotlivě, když nesmyslně tvrdíš že je nečtu.
Nevím co tím přesně myslíš ale jeslti to přirovnáš k výběru daní, tak nechápu. Daně nenáleží osobě, která je ukradne tím že je nepřizná! Bezpracně sebere bych si odpustil, také to ty úředníky stojí nějaké úsilí a někdy i silné.
Rozdíl mezi zlodějnou a loupží je asi takový jako mezi mrakem a mlhou. Neobolševický newspeak, to nevím koho nebo co myslíš? Soudraha z TOP09?
Ano to souhlasím, ale vizitku si dělají jedině sami soukromníci svojí nepoctivostí.
Netuším a netuší to skoro nikdo jeslti byl Bureš či nebyl jsou to spekluace a jen téma pro někoho kdo nemá volební program. Paraziti? Hmm nevím včem to nemohu souhlasit, ale to že je více a více podvodníků, to ano.
Levičáci zničí? Heheh všichni bývalí i současní komunisté jsou velcí podnikatelé, podívej na soudruha Ransdorfa, jak mu to podniká
Nějaké paušalizování Levičáků a Pravičáků bych zde nerozváděl. Všichni víme co tu dělaly Levicové a Pravicové vlády...
Nevím nečtu blafy v novinách, skoro každá strana má jistý vliv na některý tisk, Právo, Mladá fronta, Haló noviny a podobně ....
Zpět ani krok!
příště prosím konkrétněji a nesvádět vše na levičáky
Je zloděj ten kdo peníze vydělá svojí prací a nebo ten, kdo mu je pod pohrůžkou násilí (viz zákony) bezpracně sebere?
Nevím co tím přesně myslíš ale jeslti to přirovnáš k výběru daní, tak nechápu. Daně nenáleží osobě, která je ukradne tím že je nepřizná! Bezpracně sebere bych si odpustil, také to ty úředníky stojí nějaké úsilí a někdy i silné.
Já myslím, že je to loupež a ne zlodějina. Akorát neobolševický newspeak dělá z oloupeného hned zloděje.
Rozdíl mezi zlodějnou a loupží je asi takový jako mezi mrakem a mlhou. Neobolševický newspeak, to nevím koho nebo co myslíš? Soudraha z TOP09?
Lidi tomu pozvolna uvěří a vidí v každém, kdo je soukromník, jenom zloděje. A s těmi je třeba zatočit.
Ano to souhlasím, ale vizitku si dělají jedině sami soukromníci svojí nepoctivostí.
Babiš (agent neBureš) asi ani netuší jak se drtivá většina živnostníků živí, soudruzi Mládek a Středula je mají za parazity,
Netuším a netuší to skoro nikdo jeslti byl Bureš či nebyl jsou to spekluace a jen téma pro někoho kdo nemá volební program. Paraziti? Hmm nevím včem to nemohu souhlasit, ale to že je více a více podvodníků, to ano.
A tak se všichni tihle levičáci dohodli, že je jednou pro vždy zničí. Je to legitimní, protože si je ovčané zvolili a dle
Levičáci zničí? Heheh všichni bývalí i současní komunisté jsou velcí podnikatelé, podívej na soudruha Ransdorfa, jak mu to podniká

článků v Babišových médiích mají přece stále vyšší preference. Zbývá jenom vydat úderný zákon....
Nevím nečtu blafy v novinách, skoro každá strana má jistý vliv na některý tisk, Právo, Mladá fronta, Haló noviny a podobně ....
Kupředu Levá ......
Zpět ani krok!
příště prosím konkrétněji a nesvádět vše na levičáky

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Mám jen jednu otázku zcela mimo toto téma. Okoune, že ty bydlíš ještě u maminky viď?
0 x
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Okoun dle mně nežije u maminky, ale nevymlouvá se stupidně na bolševiky a levičáky a pod. Když jsem neschopný, tak za to mohou levičáci, bolševici, komunisti, putinovci... Ale výběr daní je základem jakékoliv společnosti. A zřejmě i na "západě".. Omlouvám se, ale už rostu z toho, jak každý šašek se činí zajímavým nadáváním na levičáky a pod.. Ještě chybí narážky na Zemana. Pak je člověk poslouchá na draze zaplaceném školení a skutek utek. Jestli Vám nestojí, tak mlčte a nesvalujte to na imperealisty, komunisty a pod.
HOGWH
HOGWH
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
astec píše:Ale výběr daní je základem jakékoliv společnosti
Tenhle vtip mě položil na zem. Prosím další s takovou intenzitou už ne, to bych asi nepřežil. Ještě můžeme zkusit "Rodina je základ státu".
P.S. Okoun je bot generující náhodné nesmysly. Nikdo reálný se takhle chovat nemůže.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Aha, takže stát bude fungovat z milodarů. U nás na vesnici se říká, bez peněz do hospody nelez. Ale to je už moc složité
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
astec píše:Aha, takže stát bude fungovat z milodarů. U nás na vesnici se říká, bez peněz do hospody nelez. Ale to je už moc složité
to už je silně offtopic, ale
1. prvně stát nerovná se společnost
2. stát nemusí nutně ve své podstatě přerozdělovat prostředky
3. V historii existovala (a i dnes existují) společenství nevybírající daně. Přesto fungovala a to dokonce velmi obstojně.
0 x
jistě zamozřejmě nejvíce se ozývají ti, kteří mají bobky, jinak si to nedovedu vysvětlit 
začínám se obávat o některé z vás jeslti jste ještě soudní, ten kdo zastává toho, aby se dodržovala nějaká pravidla je označen za hlupáka skoro "grázla" a ten kdo si neustále stěžuje a brečí tu jak je na něj stát zlý tak ještě sklízí potlesk, já mu odpovídám: "nepodnikej v tomto odvětví!"
čest veškeré práci!

začínám se obávat o některé z vás jeslti jste ještě soudní, ten kdo zastává toho, aby se dodržovala nějaká pravidla je označen za hlupáka skoro "grázla" a ten kdo si neustále stěžuje a brečí tu jak je na něj stát zlý tak ještě sklízí potlesk, já mu odpovídám: "nepodnikej v tomto odvětví!"
čest veškeré práci!
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
pochybuje tu snad někdo, že je Okoun DEBIL?
IMHO, člověk, který chvíli čte jeho příspěvky, k tomu zjištění prostě musí dojít ..
ad téma..
problém není v tom že se daně vybírají, problém je v tom, kolik % se přerozděluje. Aneb kolik % teče z tý efektivní sféry do tý neefektivní
Obávám se, že v tomhle případě se z těch vybraných peněz (nebo na úkor efektivně vynaložených), zaplatí systém, jehož výsledkem bude žalostně minimální zvýšení výběru, oproti nákladům, které ta sranda bude stát. Aneb máme tu zas Pareta .. stojí na těch zbylých 20% vynakládat těch 80%? .-)
Někde jsem nedávno zaznamenan myšlenku, že Evropa je v prdeli právě proto, že díky obrovskému přerozdělování, prostě nemůže konkurovat .. hezkej článek, s tabulkama % přerozdělování jak šel čas .. zvláště zábavná pasáž byla o té zpětné vazbě.. větší sociálno => větší % => menší efektivita => menší výběr => větší % => menší efektivita ... atd.
a pro tebe Okoune .. doufám, že to tvoje makovička pochopí .. některý lidé s daněmi nesouhlasí ne pro to, že jsou zloději, ale proto, že prostě o tom, kam směřuje jejich energie, raději rozhodují sami .. dává ti to smysl? .-)

ad téma..
problém není v tom že se daně vybírají, problém je v tom, kolik % se přerozděluje. Aneb kolik % teče z tý efektivní sféry do tý neefektivní

Někde jsem nedávno zaznamenan myšlenku, že Evropa je v prdeli právě proto, že díky obrovskému přerozdělování, prostě nemůže konkurovat .. hezkej článek, s tabulkama % přerozdělování jak šel čas .. zvláště zábavná pasáž byla o té zpětné vazbě.. větší sociálno => větší % => menší efektivita => menší výběr => větší % => menší efektivita ... atd.
a pro tebe Okoune .. doufám, že to tvoje makovička pochopí .. některý lidé s daněmi nesouhlasí ne pro to, že jsou zloději, ale proto, že prostě o tom, kam směřuje jejich energie, raději rozhodují sami .. dává ti to smysl? .-)
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
BIG OT: Stepan Benes , TTcko +1
Okoun je klasickej příklad Trola. Ale v jeho případ jde ještě o neco víc. Býtl lepší než Hapi a zjískat na fóru status grafoman. Hapi má přes 8000 příspěvků a hodně lidem zde na fóru pomohl. Okoun na to jde jinak. Chce za každou cenu reagovat na vše jenom aby on byl tím kdo má nejvíce příspěvků. Tempem který v poslední době nasadil to stihne cca za 2 max 3 měsíce.
Okoun je klasickej příklad Trola. Ale v jeho případ jde ještě o neco víc. Býtl lepší než Hapi a zjískat na fóru status grafoman. Hapi má přes 8000 příspěvků a hodně lidem zde na fóru pomohl. Okoun na to jde jinak. Chce za každou cenu reagovat na vše jenom aby on byl tím kdo má nejvíce příspěvků. Tempem který v poslední době nasadil to stihne cca za 2 max 3 měsíce.
0 x
Bývalý ISP...
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť ta paralela je zřejmá. Stejnou logikou dojdu k tomu, že bychom mohli všechny očipovat a sledovat jejich pohyb. Protože já nekradu a ale soused ten jo, tak ať trpí. 1984 jaky vyšitý. Už jen uzákonit doublethink a vaporizaci.
Kdyby si místo toho ministři přečetli aspoň něco ve stylu "ekonomie ve třech snadných lekcích" a zjistili co to je Lafferova a Rahnova křivka a začali podle toho stát vést.
Nebo aspoň začali dělat na tom, aby daňoví poplatníci dospěli k přesvědčení, že platit daně má aspoň trochu smysl a jejich jediná motivace nebyl strach z násilí, které vůči němu stát v opačném případě použije. Po kauzách, jako je například tahle http://zlin.idnes.cz/rsd-za-studii-stehovani-krecka-kvuli-r49-zaplatila-dva-miliony-puy-/zlin-zpravy.aspx?c=A150213_235822_zlin-zpravy_ras, se člověku s IQ nad 75 moc do placení daní nechce. A to se nebavím o dotacích, biopalivech, podpoře obnovitelných zdrojů, Blance, atd ...
A když jsme u tý doporučený četby, páně Okounovi bych doporučil "Unskilled and Unaware of It: How Difficulties in Recognizing One's Own Incompetence Lead to Inflated Self-Assessments". Je to třeba tady http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.64.2655&rep=rep1&type=pdf
Kdyby si místo toho ministři přečetli aspoň něco ve stylu "ekonomie ve třech snadných lekcích" a zjistili co to je Lafferova a Rahnova křivka a začali podle toho stát vést.
Nebo aspoň začali dělat na tom, aby daňoví poplatníci dospěli k přesvědčení, že platit daně má aspoň trochu smysl a jejich jediná motivace nebyl strach z násilí, které vůči němu stát v opačném případě použije. Po kauzách, jako je například tahle http://zlin.idnes.cz/rsd-za-studii-stehovani-krecka-kvuli-r49-zaplatila-dva-miliony-puy-/zlin-zpravy.aspx?c=A150213_235822_zlin-zpravy_ras, se člověku s IQ nad 75 moc do placení daní nechce. A to se nebavím o dotacích, biopalivech, podpoře obnovitelných zdrojů, Blance, atd ...
A když jsme u tý doporučený četby, páně Okounovi bych doporučil "Unskilled and Unaware of It: How Difficulties in Recognizing One's Own Incompetence Lead to Inflated Self-Assessments". Je to třeba tady http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.64.2655&rep=rep1&type=pdf
0 x
Hmm fakt poslední offtopic k tomu to téma z mé strany, jistě mě zase spousta z vás z pouráží, ale kašlu na to už.
ano, to je pravda (trolling) v poslední době se snažím o to jestli se tu ještě najde někdo kdo se snaží věci dělat z vlastního potěšení a ne jen egoisticky se honit za každým vydělaným centem a jít tak i přes mrtvoly, bohužel tu jsem špatně a nemá smysl se pokoušet něco a někoho změnit.
Tedy končím s Trollingem, myslím, že otázek je tu už otevřených dost, stačí se jen zamyslet nad uvažováním. Nemá to smysl
Ale zase otázka k zamyšlení kam jsme se to dostali, když jsem považován za Trolla když napíšu že daně se mají platit
Pán Bůh s námi a zlé pryč
ano, to je pravda (trolling) v poslední době se snažím o to jestli se tu ještě najde někdo kdo se snaží věci dělat z vlastního potěšení a ne jen egoisticky se honit za každým vydělaným centem a jít tak i přes mrtvoly, bohužel tu jsem špatně a nemá smysl se pokoušet něco a někoho změnit.
Tedy končím s Trollingem, myslím, že otázek je tu už otevřených dost, stačí se jen zamyslet nad uvažováním. Nemá to smysl

Ale zase otázka k zamyšlení kam jsme se to dostali, když jsem považován za Trolla když napíšu že daně se mají platit

Pán Bůh s námi a zlé pryč
0 x
trolling to neni, protoze to myslis vazne

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že nemá moc smysl operovat s 1984 či newspeakem, kolega Okoun je klasikem Orwellem očividně nepolíbený.
Nesjpíš taky nikdy neseděl například na schůzi starostů v mikroregionu a vůbec bych tipnul že nebude starší 30 let a jeho obrat nepřekročil hranici kdy se se státním aparátem a jeho setrvale zhoršujícím se servisem a narůstající cenou pro poplatníka se příliš nepotkal. (O tom že Evropu víceméně ovládají ratingové agentury a nikoli loutkové vlády které hrají pimprlové divadlo s volícím občanem, politici potřebující peníze na koupení voliče i když v kase není zase někdy jindy).
Pro takové to domácí žvýkání by do začátku asi stačila debata Bělohradského a Robejška tady http://www.np-diskuze.cz/?page_id=40099.
Já osobně doposud daně platím tak jak se má, zejména přiznávám zaměstnancům mzdy apod, nějaký prodej drobností tady na bazaru a DPH už je extrémní extrém. Mohu jen konstatovat, že poctivé placení daní je dneska velmi silnou konkurenční nevýhodou, a stát mě silně motivuje k tomu, jak legálně naprosto v souladu se zákonem daně minimalizovat. Podle mého je současné zatížení >50% a každoročně plíživě narůstá. Pokud poplatník začne chápat to kolečko ve kterém je honěn, začne se mu z toho motat hlava. Blahoslavené budiž okounovo nadšení a spravedlivé rozhořčení, nadšení a elán toho, který ještě neprohlédl, neboť celek se do jeho zorného pole zatím nevejde.
Nesjpíš taky nikdy neseděl například na schůzi starostů v mikroregionu a vůbec bych tipnul že nebude starší 30 let a jeho obrat nepřekročil hranici kdy se se státním aparátem a jeho setrvale zhoršujícím se servisem a narůstající cenou pro poplatníka se příliš nepotkal. (O tom že Evropu víceméně ovládají ratingové agentury a nikoli loutkové vlády které hrají pimprlové divadlo s volícím občanem, politici potřebující peníze na koupení voliče i když v kase není zase někdy jindy).
Pro takové to domácí žvýkání by do začátku asi stačila debata Bělohradského a Robejška tady http://www.np-diskuze.cz/?page_id=40099.
Já osobně doposud daně platím tak jak se má, zejména přiznávám zaměstnancům mzdy apod, nějaký prodej drobností tady na bazaru a DPH už je extrémní extrém. Mohu jen konstatovat, že poctivé placení daní je dneska velmi silnou konkurenční nevýhodou, a stát mě silně motivuje k tomu, jak legálně naprosto v souladu se zákonem daně minimalizovat. Podle mého je současné zatížení >50% a každoročně plíživě narůstá. Pokud poplatník začne chápat to kolečko ve kterém je honěn, začne se mu z toho motat hlava. Blahoslavené budiž okounovo nadšení a spravedlivé rozhořčení, nadšení a elán toho, který ještě neprohlédl, neboť celek se do jeho zorného pole zatím nevejde.
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...
Trochu k tématu.. Když Okoun nakousnul tu Itálii. Tam je povinnost nejen vystavit doklad, ale i povinnost onen doklad od vystavitele přijmout. Kupující totiž hned za rohem může být zastaven maníkem z Finanční stráže = něco jako náš celník a pokud onu účtenku nepředloží, má z toho pokutu jak on, tak i prodejce. Dokonce i prodavač zmrzliny poctivě každou porci namarkoval do pokladny. Ovšem o online propojení s finančním úřadem si Italové mohou jen zdát.. Vzhledem k tomu, že Italská ekonomika je na tom jen o stupeň lépe než Řecká a výkonnost Chorvatské ekonomiky na tom není o moc lépe, si myslím, že tento systém do státní kasy moc nepřinese. Maximálně tak DPH z prodeje registračních pokladen. Nevím, jakou účinnost má Slovenský model, kde represe jsou nahrazeny pobídkou pro kupujícího ve formě slosování účtenek, ale z mého pohledu se zdá lepší...
Celá tato šaškárna s pokladnami může být koneckonců i výsledkem tlaku lobbistů jak ze strany prodejců pokladen, tak i mobilních operátorů.. Něco jako další Opencard nebo Blanka..?
Celá tato šaškárna s pokladnami může být koneckonců i výsledkem tlaku lobbistů jak ze strany prodejců pokladen, tak i mobilních operátorů.. Něco jako další Opencard nebo Blanka..?
0 x