❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Na jakém IP rozsahu provozujete přístupové body?
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Na jakém IP rozsahu provozujete přístupové body?
Dovolte mi malou anketu. Cílem je zjistit, zda-li lokální ISP administrují WIFI AP na veřejných nebo privátních IP. Dotaz se týká administrace (tzn Winbox, AirOS apod), nikoliv rozsahů poskytovaných klientům.
0 x
Nenapadá mě důvod, proč to mít na veřejkách. Snad leda u velkých firem s velkou zásobou IP a ještě k tomu z historických důvodů ... např. HP nebo Xerox
Ale ti asi neprovozují wifi sítě jako my.

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
-
ludvik píše:Nenapadá mě důvod, proč to mít na veřejkách. Snad leda u velkých firem s velkou zásobou IP a ještě k tomu z historických důvodů ... např. HP nebo XeroxAle ti asi neprovozují wifi sítě jako my.
verejka se hodi akorat kdyz MT support chce zridit dalkovy pristup

0 x
Jednoznacne management oddelit do management VLANy a provozovat na privatnych IP. manazment site umoznit idealne z jednoho bodu pripadne zpristupnit pres VPN-radius.
0 x
David Kratochvil