❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Většina wi-fi v ČR loni porušovala podmínky

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

Re: Většina wi-fi v ČR loni porušovala podmínky

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

no týýýý kokos to je ale mazec... uz tam mavaj hypotezama zpoplatneni 10G apod hemzy :roll:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 10 years ago

vsak jsem to sem psal ... ;-)
problem je, ze diky tem kalkulacim, treba strana 15, muze byt tento tlak vyslysen, jak se rika na prachy slysi kazdy
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

helapc

Příspěvekod helapc » 10 years ago

To: Divizna O jakých dotacích do LTE je řeč? Jediné o čem vím je Digitální Česko 2 a tam se dle mého s LTE nepočítá.
Edit: ta zpoplatněná 10ka, nemůže projít. Snad?
0 x

kousek

Příspěvekod kousek » 10 years ago

trochu propagandy. Styl "novinky.cz"
Asi slyším trávu růst, nebo trpím paranoiou :-D

http://www.dsl.cz/clanek/3225-provozova ... cke-radary

"Častou příčinou rušení meteorologických radarů bývá využívání tzv. „indoor“ kmitočtů mimo budovu,"

to je na pár facek !!!
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 10 years ago

indoor ... radar ? ... tak teda nevim no
btw ta desitka projit MUZE !
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

divizna

Příspěvekod divizna » 10 years ago

Tak na tomhle webu, kde na vas vykoukne reklama na O2 internet snad i z kurzoru mysi, se tomu nikdo nemuze divit.

Na jejich FB je to jeste lepsi - titulek "WiFi site rusi radary! CTU to ale zatim nevadi" vypovida za vse.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 10 years ago

Uplně to nesouvisí s tématem i když taky co se tlaků týče http://www.internetprovsechny.cz/co-cek ... roce-2015/
další kousek do puzzle či mozajky
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

whef píše:Jinak já bych byl pro alespoň drobné zpoplatnění 10, 17, 24 Ghz kedy by to byla nějaká symbolická částka, ale je mi jasné, že jak se něco zpoplatní, tak je vždy možnost z toho vyždímat víc. Né, že by se mi chtělo platit za tyto pásma, ale na druhou stranu, jinak se tyhle pásma zničí a nebude zas nic.

Souhlas
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 10 years ago

Viktor Novotný píše:btw ta desitka projit MUZE !

No to je vyborny, takze patlalove, co maji vse na 5 GHz na par kacek (a nejlip co nakupuji srot tady na foru nebo na aukru) budou v klidu a dal muzou prodavat net za 250 a min, a ti ti co se snazi delat vec aspon trosku poradne a krmi body 10G a vic tak je to bude stat vic prachu a nedostanou se na cenu ani za 300 :?
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 10 years ago

Je velmi silne znat snaha PPF o navyseni poctu zakazniku na ukor lokoalich ISP. Lokalni ISP maji celkove nepatrne vice zakazniku nez O2. A tak moznost zdvojnasobeni poctu zakazniku (v pripade likvidace lokalnich ISP) je pro ne jako investicni skupinu velmi lakave (zdvojnasobi cenu O2 a prodaji).

A zpusob, ktery si k tomu zvolili je zrejmy. Ocernovani WiFi u laicke verejnosti, priprava zpoplatneni volnych pasem (alespon tech, ktera nejsou v evrope volna, tzn 10/17GHz), tlak na nerozsirovani 5GHz pasma a na prisnou kontrolu dodrzovani podminek uziti 5GHz pasma (coz tedy pokadam jako jedine za spravne, protoze stav 5GHz pasma je opravdu mizerny).
A verte tomu, ze maji dostatek prosredku a kontaktu aby cokoliv z vyse uvedeneho prosadili.

Shrabnuti 14mld dotaci a jejich pouziti na infrastrukturu jim tez zvysi hodnotu firmy a navic jim to vyrazne pomuze k prebrani klientu lokalnich ISP.

Myslim, ze je opravdu nejvyssi cas utvorit nejake zajmove sdruzeni, ktere bude zastupovat 99% lokalnich ISP a bude se ucastnit jednani vlady a lobovat pro lepsi podminky lokalnich ISP, kteri stale jeste zajistuji pripojeni pro 40% trhu.

K.

Pintero píše:
Viktor Novotný píše:btw ta desitka projit MUZE !

No to je vyborny, takze patlalove, co maji vse na 5 GHz na par kacek (a nejlip co nakupuji srot tady na foru nebo na aukru) budou v klidu a dal muzou prodavat net za 250 a min, a ti ti co se snazi delat vec aspon trosku poradne a krmi body 10G a vic tak je to bude stat vic prachu a nedostanou se na cenu ani za 300 :?
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 10 years ago

WiFi ISP by mohli vsem klientum na mesic snizit rychlost na skutecnou uroven O2 7M/1M (dle statistik http://speedmeter.internetprovsechny.cz ... =wifi&p=a5)
a na pripadne technicke dotazy a problemy reagovat jako O2, tedy ""ja mam 4 dny cas, nez se na to nekdo mozna podiva a zadna sleva nebude""

Rychle by si uvedomili, ze lokalni ISP ma kvalitu i cenu sluzeb rozhodne nekde jinde, nez jim dodavaji kyslici 8)
Akorat je to neproveditelne...
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

hehe zpoplatnění 10GHz to je vtip dne, jak to můžou zpoplatnit když ani nedokázali zabránit WiFi provozu v pásmu 10GHz, jsem zvědavej jak ČTU půjde a řekne nepodnikající osobě co má za oknem PBM10 "hele kámomusíš nám dát na licenci" :D

jinak pokud by se jim to opravdu povedlo zpoplatnit tak to bude raketovej nárůst příjmů státu, protože jak tak koukám tak co jsem navštívil ted po několika letech několik sajtů různě tak na každém přibylo alespoň jedno PBM10 :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Selič

Příspěvekod Selič » 10 years ago

indoor ... radar ? ... tak teda nevim no
btw ta desitka projit MUZE !

Na frekvencich, kde je 5GHz indoor jedou některé družicové služby. A provozovatelé už nějaký pátek vyvíjení na úřady čr nátlak, aby se to začlo řešit.

Co se samotného rušení meteoradaru týče, tak to vypadá, že ve vyhlášce je skulina a pokuty byly díky tomu uděleny nelegálně. Už to řeší trochu větší pán, tak jsem strašně zvědavý na výsledek.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

také si myslím že v protokolu nemůže být o rušení meteoradaru ani zmínka, ale může tam být porušení maximálního výkonu či porušení radar detect, takže je to jako prašť uhoď.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 10 years ago

Nejblíže realitě tu psal Divizna. Zatímco lobistický tlak Španělů byl především na vymanění Telefonica O2 z regulatorního prostředí, práce pánů z PPF míří úplně jiným směrem. Předně je jejich lobing výrazně silnější a efektivnější a druhak míří k likvidaci alternativních operátorů regulatorním omezením jejich činnosti. Nepracuje se na zpoplatnění pouze 10 GHz pásem, ale na zpoplatnění komerčního užití VŠECH volných pásem. Paralelně s tím běží pokus o vyřazení sítí v nelicencovaných pásmech z NGA dotací a jejich nasměrování do vectoringu VDSL a výstavby backhaulu pro LTE. Plus nějaká další omezení diskriminující menší firmy.
Berte to ode mne jako zoufalé volání o pomoc, protože aktuálně se hraje o naše budoucí bytí či nebytí, možná v lepším případě přežívání. A není to tak složité jak si tu někteří malují, věci jsou v pohybu a na jaře jdou do schválení vládou. Z toho co v posledních dnech vidím mám spíš pocit, že žijeme v oligarchii ruského typu, než v Evropě. Snažíme se alespoň zjišťovat co se děje a nějak se k tomu vyjadřovat, ale bohužel tryskáč na povožení hradního pána ještě nemáme.
Každá pomoc a každý hlas dobrý.

29.1. pořádáme v kooperaci (ISPA, ISP Consulting, Internet pro všechny, ...) workshop v Přerově, který bude jen a jen na tohle téma. Některé věci tam už budeme moci zveřejnit a je tam prostor domluvit nějaký společný postup. Zvažte proto prosím Vaši účast. Nebo pokud se chcete zapojit i jinak, neváhejte nás kontaktovat. Díky.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!