❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

EPS CyberPower

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
neverhappy

Re: EPS CyberPower

Příspěvekod neverhappy » 10 years ago

David2006 píše:
pcwifi píše:no a sme u toho, ten jedno radí a druhy haní :lol: potrebuju aspon 500W, lip 600W. to bych to musel rozvrhnout mezi vice kousku a to uz je takove divné...

Ale prdlajs, jen ten jeden měl blbé zkušenosti se základním CP což se tu omílalo zbytečně milionkrát. Nikdo co vím si na vyšší řady nestěžoval (možná pár telco hnidopichů s oscilem:) ) - mě jede pár CP 1500W v pohodě i 1000W. Věcně vzato dotaz zněl na vyšší řadu a ta je v pohodě. Na nižší/základní výkon zase Intex.

Na 600W bych bral tu CP 1500. Sinus je u CP jen do 40% pokud se nepletu.

No, ja jsem reagoval na prispevek nade mnou. Tedy na verzi CPS1000E. Mam ji hozenou v aute. Intex 600W je vykonove srovnatelny s CP 1000E (700W) .
Kdyz to shrnu, tak drive jsem mel na sajtu CP 1000E, ktery vydrzel na 150AH baterii 2 hodiny. Sajt ma spotrebu 400W. Obcas se zasekla, musel jsem tam jet. Za 2 dny nestihl baterii dobit,takze jsem koukal ze po vypadku proudu uz vydrzel jen 1 hodinu. Proste uzil jsem si s tim dost. Zkousel jsem nastavovat vsemozne rezimy, nabijeci proudy, sinusovku, zpozdeni, atd.
Ted tam mam Intex a nic jsem nenastavoval, proste jsem jen pripojil a zapomel. Takove zarizeni by meli mit radi UBNT nadsenci :D Bez urazky,taky mam AF24 a jeden sajt na UBNT a nevim o nem.
Nerikam ze Intex je spasne reseni, nevim jak dlouho vydrzi. Jen konstatuji, ze co jsem nasadil tak 100 dni jsem nic neresil. Treba se posere a budu nadavat. Navic pri vypadku proudu jede 3,5 hodiny a to ten jistic vetsinou uz nekdo natahne.

Klidne ten CPS1000E nekomu prodam. Nechces jej Davide? Vidim to tak na 3000,- (to jsem asi prehnal 2000,-?) . Jinak jde jako zaloha ke kamnum.
pcwifi: jestli potrebujes 600W, tak intex ma 600W verzi.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 10 years ago

Tak beru zpět, máš tedy negativní zkušenost s CPS1000E. Nemám jich nasazených tolik, abych je mohl někomu doporučovat, ale jen z tohoto threadu si na ně myslím nikdo tolik nestěžoval - na rozdíl od 600W verze s chybou F01. Na druhou stranu Intex 600W není moc rozumným řešením pro někoho kdo chce 500-600W. Větší body mám na CPS 1000-1500 a menší zase na 400W Intexech, ty nejmenší kde nepotřebuji kromě 24V nic jiného na Meanwelech. Problémový kus CPS1000 prodáš asi těžko.

Tedy platí že bych šel pro 600W do CPS1500.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 10 years ago

Mně teď začal zlobit CPS1000E dva roky od provozu...tedy přesně po skončení záruky. Do baterky dává pouze cca. 12,8 V (správné napětí by mělo být 13,8 V) a cca. jednou do týdne začne pravidelně pípat a na displeji bliká symbol baterky. Dle manuálu to má značit odpojenou baterku, ale ta je zapojena v pořádku. Řešením, jak se toho hlášení načas zbavit, je odpojit CPS třeba na hodinu z elektřiny, ať jede na baterku a trochu ji vyčerpá. Pak je zase na pár dní klid.

Napadlo mě, jestli nemůže být problém v baterce (100 Ah, kupována taky před dvěma lety), ale ta se tváří dobře...při provozu z baterie je napětí 12 V a snižuje se jen velmi pomalu, takže kapacitu má zdá se stále dobrou.

Neřešil už někdo něco podobného?
0 x

neverhappy

DarkLogic píše:Mně teď začal zlobit CPS1000E dva roky od provozu...tedy přesně po skončení záruky. Do baterky dává pouze cca. 12,8 V (správné napětí by mělo být 13,8 V) a cca. jednou do týdne začne pravidelně pípat a na displeji bliká symbol baterky. Dle manuálu to má značit odpojenou baterku, ale ta je zapojena v pořádku. Řešením, jak se toho hlášení načas zbavit, je odpojit CPS třeba na hodinu z elektřiny, ať jede na baterku a trochu ji vyčerpá. Pak je zase na pár dní klid.

Napadlo mě, jestli nemůže být problém v baterce (100 Ah, kupována taky před dvěma lety), ale ta se tváří dobře...při provozu z baterie je napětí 12 V a snižuje se jen velmi pomalu, takže kapacitu má zdá se stále dobrou.

Neřešil už někdo něco podobného?

Presne tohle mi to delalo take. Vymena baterie mi pomohla, ale jen na cas a stejne se to chova divne. Myslim nabijeni baterie, proud, napeti. Zkus schvalne merit proud, jestli ti to nabiji 0,5 A. Ze zacatku to sice nabiji treba 6A, ale pak to spadne.
0 x

knedlik
antispam: Ano

Příspěvekod knedlik » 10 years ago

basty píše:Vypada to na novejsi cyberpower http://ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=3702

Tento typ mám nasazený cca 3 měsíce a zatím nevím o tom, že by to nějak blbnulo.
Co se týče nějakého nastavení, tak tento typ je hoodně chudý.
Nastavit lze pouze nějaké dva režimy, kdy u jednoho k přepnutí na baterku dojde za méně jak 10ms a druhý má dobu přepnutí tuším do 40ms.
Jsou k tomu připojeny 4x24Ah baterky a HW s odberem cca 100W a vydrzělo to již 6 hodinový výpadek.

Měl jsem CP600E a ta se nedala použít(dost často házela známou chybu)..... tento "nový" zatím jede bez problémů.
0 x

jcb

Příspěvekod jcb » 10 years ago

neverhappy píše:Ja bych o tom moc neuvazoval. Mel jsem s CyberPower problemy. Ted mam misto toho intex 400 W. https://www.discomp.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=60550
a baterii trojan http://www.battery-import.cz/trojan-vysoce-odolne-trakcni-baterie/trakcni-baterie-trojan-j-150-plus--150ah--12v

Ten intex jede na sajtu, kde spotreba bude tech 400W, tedy je na hrane. a zatim 3 mesice bez jedineho zaseku, vypadku, atd. Navic proti CP ma delsi provoz na baterii. Zkousel jsem to a uz si presne nepamatuji, kolik to bylo , ale myslim ze tak o 30% jel dele Intex.
CP pujde jako zaloha ke krbu. Myslim ze to zarizeni nema vetsi ambice. Ze zacatku jsem byl s CP spokojeny, ale cas ukazal, jak jsem se mylil. Doufam ze Intex nezklame.

Dotaz na JCB . Muzes sehnat jeste Intex verze 600W a 400W za rozumnou cenu ?

Asi ano musel bych poptat, teď jsem zrovna objednal 25 tech menší intexu 400W, Asi 8 jich sdělám já ostatní jsou k dispozici. Silnější zjistím a dám vědět (já osobně nevím co na těch sajtech máte :D s takovou spotřebou) nám se to všechno pohybuje tak do 100 W, to už musí bejt počítače ne?
0 x

jcb

jcb píše:
neverhappy píše:Ja bych o tom moc neuvazoval. Mel jsem s CyberPower problemy. Ted mam misto toho intex 400 W. https://www.discomp.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=60550
a baterii trojan http://www.battery-import.cz/trojan-vysoce-odolne-trakcni-baterie/trakcni-baterie-trojan-j-150-plus--150ah--12v

Ten intex jede na sajtu, kde spotreba bude tech 400W, tedy je na hrane. a zatim 3 mesice bez jedineho zaseku, vypadku, atd. Navic proti CP ma delsi provoz na baterii. Zkousel jsem to a uz si presne nepamatuji, kolik to bylo , ale myslim ze tak o 30% jel dele Intex.
CP pujde jako zaloha ke krbu. Myslim ze to zarizeni nema vetsi ambice. Ze zacatku jsem byl s CP spokojeny, ale cas ukazal, jak jsem se mylil. Doufam ze Intex nezklame.

Dotaz na JCB . Muzes sehnat jeste Intex verze 600W a 400W za rozumnou cenu ?

Asi ano musel bych poptat, teď jsem zrovna objednal 25 tech menší intexu 400W, Asi 8 jich sdělám já ostatní jsou k dispozici. Silnější zjistím a dám vědět (já osobně nevím co na těch sajtech máte :D s takovou spotřebou) nám se to všechno pohybuje tak do 100 W, to už musí bejt počítače ne?

Tak umím i ten silnější (https://www.discomp.cz/default.asp?cls= ... tiid=60730) za 2850,- bez daně. Ale ty na objednávku na ks přesně já je do sítě neužiju. Sehnat je mužu tak do týdne. Faktura je samozřejmostí.
0 x

neverhappy

jcb píše:
jcb píše:
Tak umím i ten silnější (https://www.discomp.cz/default.asp?cls= ... tiid=60730) za 2850,- bez daně. Ale ty na objednávku na ks přesně já je do sítě neužiju. Sehnat je mužu tak do týdne. Faktura je samozřejmostí.

Tak mi vystav fakturu na 1ks 400W a 1 ks 600W. Uz jsem od tebe kupoval, Fakturacni udaje uz jsem kdysi psal jako SZ. Kdyztak napisi, jestli jsi me smazal. Nespicham . Dik
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 10 years ago

Jak jsem psal, že mi zlobí CPS1000E a čas od času hlásí odpojenou baterku... Připojil jsem k tomu sledování napětí, ať vím, co z toho leze. Takže pro ty, koho to zajímá, přikládám graf níže.

Když k tomu byla připojena měnší zátež kolem 230W a v CPS neběžel ani ventilátor, tak si to drželo stabilně hladinu 12,9V. Sice je to málo, ale aspoň to bylo stabilní. Pak jsem zvýšil zátěž na 350 W připojením dalšího serveru. To je moment na grafu, kde chybí křivka. To se v CPS rozjel i ventilátor a od té doby je to s dodávaným napětím do baterky jak na houpačce. Každopádně zvláštní chování. Nemám moc chuť do dalších testů, takže CPS1000E půjde pryč a bude nahrazen Intexem 600W.
Přílohy
cps1000.png
cps1000.png (30.64 KiB) Zobrazeno 3356 x
0 x

jcb

neverhappy píše:
jcb píše:
jcb píše:

Tak mi vystav fakturu na 1ks 400W a 1 ks 600W. Uz jsem od tebe kupoval, Fakturacni udaje uz jsem kdysi psal jako SZ. Kdyztak napisi, jestli jsi me smazal. Nespicham . Dik

He, no na jeden kus tam bude asi tak ve stejnej sume doprava :D, chce to víc zajemců. 400W problém není ty mám.
0 x

jcb

Tak jak chlapy, měl by ještě někdo zájem o ty silnější INTEXE? Když by se dalo dohromady alespoň 10 ks tak je objednám. Ks za 2850,- bez daně.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 10 years ago

diky, ale za lepsi cenu koupim v discompu a jeste mam i zaruku :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

jcb

Viktor Novotný píše:diky, ale za lepsi cenu koupim v discompu a jeste mam i zaruku :)

ja mam nakup diskomp 3156,- tak tam mas hodne lepsi ceny :) zaruku na ne mam taky.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

chtel bych dat na sajt zalohovani pres DC-AC menic http://www.mulac.cz/menice-napeti-s-funkci-ups-s-nabijecem/multiplus-c-12-800-35-16-menic-napeti-nabijec-ups-12v-35a-800w.htm , dle obecnych zjisteni se jedna o pomyslne ferrari mezi dc-ac menici. Zatez bude tvorit : 7x zdroj pro Ray, 1x PC server, 3 male pulsni zdroje pro dalsi kravinky, trvaly odber cirka 400W. Na tom bazmeku se mi libi ze i dle oficialnich info lze pripojit az 400Ah v baterkach a ono je to bez problemu dobije coz u jinych levnejsich masinek tak jiste neni. Nejake zkusenosti s vyse uvedenym DC-AC menicem ? Cena neni 2x lidska ale nechci kupit zadny lagric, kdyz uz tak poradne.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 10 years ago

No nevim teda - kup silnejsi verzi intexu a mas to za 1/5 ceny a hlavne vyzkousene reseni, ktere funguje...
0 x
Jan Ptáček