❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Problém s Apple zařízením.
Problém s Apple zařízením.
Mám problém najít chybu v připojení u jednoho klienta s iPhone a iPadem. Vše se mu seká, mě zase vše jede v tu chvíli na mém windows notebooku i Android telefonu. Budu mít teď k dispozici vlastní iPad Air 2 - je něco co se tam dá nainstalovat a řekne mi to něco víc kde by mohla být příčina proč aplikace na Apple drhnou? Jemu vše jede v pořádku jinde, ale doma přes připojení je problém. S Apple nemám moc zkušeností a tak nevím kam sáhnout DNSka jsem dal svoje a googlu. Skoro rok mu vše šlapalo a najednou obě zařízení haluzí a nevím čeho se chytit když přijdu tak na mých věcech vše jede. Ještě vyměním wifinu za jinou značku.
0 x
už jsme to také řešili.... a když vypneš zabezpečení na wifi routeru na chvilku tak se to děje také ? Poslední FW ve wifině je ? A když ho zapojiš jako bezdr. switch místo aby NAToval , tedy ne do WAN ale jen LAN(vyple DHCP), tak to dělá také ? Pokud ano, změň značku wifi routeru...
0 x
Je to vyřešeno, tedy doufám. Opět jsem tam přišel zase IPTV jela na lusknutí a stránky na androidu taky a jemu se skoro nešlo nic načíst o VOIP ani nemluvě. Vyměnil jsem 300Mbs TP-link za jinou 300Mbs "nebududělatreklamu" router a vše mu jede. Oboje včetně hesla je nataveno stejně tj. tupý switch žádný router. Pokud mu to nevydrží tak se asi půjdu...to by jste měli někteří radost 

0 x
A nechceš radši "udělatreklamu" tomu routeru? Ať se ví, s čím funguje nakousaný jabko?
0 x
Petr Krist
Klidně může fungovat s tím TP-linkem, vyloučit že je vadný nemůžu a i kdyby nebyl tyhle věci nechávám koňovi. Dal jsem Totoshita a pomohlo to.
0 x
Co je proboha Totoshit?
Někdy ovšem stačí číst changelogy, např. u tplinku: http://www.tp-link.com/en/support/downl ... version=V1
Někdy ovšem stačí číst changelogy, např. u tplinku: http://www.tp-link.com/en/support/downl ... version=V1
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Já nic číst nehodlám - jede/nejede nemám čas se vtom vrtat...totoshit - Totolink. Každopádně díky za ten odkaz až dojde Air 2 možná to zkusím za dlouhých zimních večerů napřed při starém co mu skoro rok jelo a pak upgradnout zda to pomůže.
0 x
No Totolink ma sice horší chipset než TPčko ,ale SW chodí velice dobře a bez problemu kde se nam jine TPčka sekali z neznámych důvodu. i ten SW je postatně vychytanější .
0 x
David2006 píše:Já nic číst nehodlám - jede/nejede nemám čas se vtom vrtat...totoshit - Totolink. Každopádně díky za ten odkaz až dojde Air 2 možná to zkusím za dlouhých zimních večerů napřed při starém co mu skoro rok jelo a pak upgradnout zda to pomůže.
NO to si děláš srandu. Nakousaný jabko se aktualizuje, něco málo se změní, tp link se snaží reagovat aktualizací firmwaru a ty napíšeš, že nebudeš číst a aktualizovat budeš až budeš mít čas? Tak u tebe bych chtěl mít připojení......
"zákazník" nefunguje mi net
"David2006" Až budu mít za dlouhých zimních večerů čas, kouknu na to.
0 x
Petr Krist
Kysa píše:David2006 píše:Já nic číst nehodlám - jede/nejede nemám čas se vtom vrtat...totoshit - Totolink. Každopádně díky za ten odkaz až dojde Air 2 možná to zkusím za dlouhých zimních večerů napřed při starém co mu skoro rok jelo a pak upgradnout zda to pomůže.
NO to si děláš srandu. Nakousaný jabko se aktualizuje, něco málo se změní, tp link se snaží reagovat aktualizací firmwaru a ty napíšeš, že nebudeš číst a aktualizovat budeš až budeš mít čas? Tak u tebe bych chtěl mít připojení......
"zákazník" nefunguje mi net
"David2006" Až budu mít za dlouhých zimních večerů čas, kouknu na to.
Myslím že je to zbytečná vášeň pro něco čemu nerozumíš. Proto jsou také smluvní podmínky které udávají předávku služby třeba na RJ45. Pokud si myslíš že má většina techniků čas prověřovat všechny možnosti nekompatibilit v síti, majetku a výlučné správě zákazníka a toto proaktivně vše sledovat za pár stovek měsíčního paušálu internetu, tedy žij dál ve svém zvídavém zákaznickém omylu.
0 x
Jo resim to dost casto u jablecnejch veci , samsung tv a lg tc ... nejelep hodit tplinka do bridge a je po problemu , u tv samsung obcas ani nepomuze aktulizace tplinka na novej fw ... takze bridge to jisti 
to david .... nemas cas resit zakaznika? hmmm super pristup kdyz pominu ze mu nehodlas pomoct a vydelat si tak zabijis sve vedomosti protoze kdyz to u jednoho vyresis mas to u dlasiho se stejnym problemem na par kliknuti ( vas hw vas problem vyresim ale ne za usmev ) recenze mezi lidma se nesou rychle a jsou jak lavina a kdyz jim reknes seru na vas tak se to casem nekde roznese a pro reklamu nic moc

to david .... nemas cas resit zakaznika? hmmm super pristup kdyz pominu ze mu nehodlas pomoct a vydelat si tak zabijis sve vedomosti protoze kdyz to u jednoho vyresis mas to u dlasiho se stejnym problemem na par kliknuti ( vas hw vas problem vyresim ale ne za usmev ) recenze mezi lidma se nesou rychle a jsou jak lavina a kdyz jim reknes seru na vas tak se to casem nekde roznese a pro reklamu nic moc

0 x
Další expert......kdybys raději pořádně četl co jsem k tomu problému psal - "Oboje včetně hesla je nataveno stejně tj. tupý switch žádný router."
To ostatní už je zase jen Tvoje snůška. Vyřešil jsem to zdarma, jen prostě nemám rád když někdo chce něco na co nemá smluvní nárok notabene když nevím kam šáhnout a hledám to poslepu. Na druhu stranu se zrovna tento případ těžko zákazníkovi vysvětluje a nemám problém s ním tedy rozvázat smluvní vztah dohodou pokud by nebyl spokojen.
To ostatní už je zase jen Tvoje snůška. Vyřešil jsem to zdarma, jen prostě nemám rád když někdo chce něco na co nemá smluvní nárok notabene když nevím kam šáhnout a hledám to poslepu. Na druhu stranu se zrovna tento případ těžko zákazníkovi vysvětluje a nemám problém s ním tedy rozvázat smluvní vztah dohodou pokud by nebyl spokojen.
0 x