❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

IP meteostanice

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
BIGG_CZ

Re: IP meteostanice

Příspěvekod BIGG_CZ » 11 years ago

0
Naposledy upravil(a) BIGG_CZ dne 13 Jul 2014 11:42, celkem upraveno 1 x.
0 x

Standa99
antispam: Ano

Příspěvekod Standa99 » 11 years ago

To jsem taky dnes zahlídl přes bezdrátové čidlo RFM01 nebo RFM12b http://www.susa.net/wordpress/2012/08/r ... nd-rfm12b/ . A může jít opravdu jen o mechanické díly, protože transmiter jsem viděl prodávat zvlášť např. http://www.ebay.com/itm/270987805334 .
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

lwq: tak jak vyvijis? :-)
Dnes me muj GIOM 3000 ukazuje teplotu -3,9°C :-( dle vyrobce vytrzeny kablik z cidla, bohuzel z desky, pako jsem to cistil a asi vytrhl :-( )
Setkali jste se nekdo s timto problemem?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Zdravím,
možná dotaz mimo: k čemu jsou I-provajdrovi hodnoty tlaku, vlhkosti a větru a tak dále?
Dík, mpcz, 07/07/2014
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

budu se opakovat
například pro reklamu nebo doplňkovou službu zákazníkům, chtějí to i nějaké obce a zaplatí za to nemalé prášulky :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 11 years ago

Ladik píše:lwq: tak jak vyvijis? :-)
Dnes me muj GIOM 3000 ukazuje teplotu -3,9°C :-( dle vyrobce vytrzeny kablik z cidla, bohuzel z desky, pako jsem to cistil a asi vytrhl :-( )
Setkali jste se nekdo s timto problemem?

No priznam se, ze ted zrovna dopisuju dalsi IP HDkameru, takze ted na tomhle nedelam ...
Me blbne nejak TM_Mikrotik, kdy ted v tomhle parnu ukazuje neco kolem dvaceti stupnu a cely den klesa :lol:

mpcz: k cemu meteostanici ? Me osobne meteo zajima a jak psal okoun ... :wink:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

rubaspavel

Příspěvekod rubaspavel » 11 years ago

Taky se podělím o svoji zkušenost. Koupil jsem si náhradní díly k WH1090(vítr a srážky), k tomu postavil radiační štít s 2xDS18B20(teplota) a SHT15(vlhkost) a řídící jednotku si vyrobil z MSP430. Na tu jsou napojeny všechny senzory, včetně tlakového čidla BMP085 a ethernetu NanoSocketLan. Hotový ethernet modul jsem koupil pouze z lenosti, jistě by bylo vhodnější navrhnout vlastní, byť už jen kvůli spotřebě. Celé to má svoji stránku a dále posílám data na server, kde je více zpracuji a zobrazím na veřejném web serveru. A cena? Čidla cca 2000, Ethernet 900, deska s MSP cca 300 = 3200. Nikdy jsem se neopovážil hledat jestli jsem nad nebo pod cenou komerčně dostupných meteostanic, ale má to velkou výhodu - kdo tomu rozumí, může si to vytvořit k obrazu svému. Jinak napájení stanice zatím řeším po POE 12V. Spotřeba i s ventilátorem 1,5W a délka LAN kabelu cca 80m.
0 x

Standa99

Asi s MSP430 děláš, jinak jsem viděl projekty spíše s arduinem (ATMega), na které je dostupné taky kde co.
0 x

rubaspavel

Příspěvekod rubaspavel » 11 years ago

Ano určitě možností je plno, já si pro MSP vytvořil komplet celou desku, takže tam mám jen to co potřebuji. Ale určitě pro arduino bude lepší podpora.
0 x

Standa99

Nakonec jsem objednal nějaké čidla zvlášť (pro teploměry, tlak a vlhkost). Teplotní čidlo (DS1820) jsem na testování dostal a připojil k raspberry.
Nyní hledám nějaký tip na vzhled stránky? Představu mám, že by tam mohly být kulaté budíky s aktuálními hodnotami a níže by byly grafy. Ty bych řešil přes rrdtool, ale jak na ty budíky netuším. Nemáte někdo tip na něco takového? Nebo existuje něco komplexního (myslím vizualizaci pro meteo stanici), kde by byly např. nějaké šablony?

P.S. Pomocí http://www.highcharts.com/ by to mohlo jít.
Přílohy
HErXAQY.jpg
HErXAQY.jpg (31.36 KiB) Zobrazeno 4053 x
0 x

Standa99

Neděláte někdo v rrdtool? Potřeboval bych, aby mi na ose Y (vlevo) místo měřítka 1,2k zobrazovalo 1200. Zkoušel jsem přidat příkaz "--left-axis-format", ale ten u mě nezná a graf se nevytvoří.
Přílohy
temp_daily.png
temp_daily.png (27.36 KiB) Zobrazeno 4053 x
0 x

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

uz vam chybi jen zaba , ktera by predpovidala pocasi ;)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 11 years ago

Hrra, uz mi prisla vsechna cidla, ... Tak jen na to mit cas :D :roll:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

Kysa

Příspěvekod Kysa » 11 years ago

Tak až budeš něco mít, pochlub se. Jsem zvědavej ;) Třeba potom budu mlátit hlavou do zdi, že jsem mohl ušetřit, ale co už.
0 x
Petr Krist

littlecake

Příspěvekod littlecake » 11 years ago

Kysa píše:Zdarec, prodejem Gioma jsem rozpoutal celkem dlouhou diskuzi, tak bych byl rád, kdyby tady diskuze pokračovala. lwq tak trochu slíbil, že vytvoří něco vlastního, na to jsem mimochodem hodně zvědavej. Už se moc těším.
nebo pokud má někdo nějaký tip na IP meteo stanici sem sním. Používám http://www.meteo-pocasi.cz/eshop/meteostanice/ ale je dost drahá, takže pochlubte se, doporučte

Máme ji v síti a krom toho, že je drahá je i dost poruchová
0 x