❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

EPS CyberPower

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Selič
antispam: Ano

Re: EPS CyberPower

Příspěvekod Selič » 11 years ago

S politovanim musím oznámit, že po dnešnim přechodu bouřkové fronty a s tím souvisejícím "strobo" efektu distribuční společnosti spadly 3ks tohoto, jinak asi skvělého, hw do "úžasného" stavu F02.
Takže půjdou :lol:

Pokud by měl někdo klidné spaní, které ho točí a chce zažít adrenalin nechť se ozve.

Máme naštěstí jen 6 kousků ;)

PS: pro vzduchovač do akvárka to bude asi dobré, i když ....

Hlásím se o jeden kousek. Hodil bych to do laborky a třeba najdu jednoduché řešení :)
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 11 years ago

mladas píše:S politovanim musím oznámit, že po dnešnim přechodu bouřkové fronty a s tím souvisejícím "strobo" efektu distribuční společnosti spadly 3ks tohoto, jinak asi skvělého, hw do "úžasného" stavu F02.
Takže půjdou :lol:

Pokud by měl někdo klidné spaní, které ho točí a chce zažít adrenalin nechť se ozve.

Máme naštěstí jen 6 kousků ;)

PS: pro vzduchovač do akvárka to bude asi dobré, i když ....

A jaky typ mas? Nepomohlo by ti nastavit cas na prepnuti z baterky na proud az po cca 30 sekundach neprerusene dodavky energie?
Zkousel jsem simulovat blikani, jiskril jsem vidlici v zasuvce a furt to jede.
Drive jsem mel s cyberpower problem , ale chyba byla v baterii (Varta klasicka 110Ah). Vydrzela rok a pak to bud nenabehlo, nebo to nevydrzelo ani minutu. Baterie je pritom dobra. Vymenil jsem za trakcni Trojan 150Ah a zatim o tom nevim.
0 x

mladas
antispam: Ano

Příspěvekod mladas » 11 years ago

Ne nepomohlo, ten tip na zpoždění jsem tu psal já, viz 2 stranky zpět, okavidně tomu vadí blikačka, jinak to před tím jelo bez problemů, i když čez blikal, ale bouřka je holt jiná kategorie
0 x

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 11 years ago

1500EI pořád o ní nevíme. I po bouřkách, a včerejšího celodenního chodu na 3f vojenský agregát - předělávka přívodů el. na hlavním site.
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...

jcb

Příspěvekod jcb » 11 years ago

Tak dorazil INTEX, budem testovat, až se mi to podaří shodit do stavu F02 dám vědět :) a když ne dám taky vědět.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Jaké to má zásuvky? Je tam středový kolík? A rozměrově je na tom jak? Hřeje se hodně?
0 x

jcb

David2006 píše:Jaké to má zásuvky? Je tam středový kolík? A rozměrově je na tom jak? Hřeje se hodně?

Dvě kulaté bez středového kolíku, napájecí kabel je napevno přidělán takže musíte počítat na prostrčení z nějaké krabice větší díru. Je to trochu větší než malej CP, težší a má to silnější a delší kabely k baterce. Zatím na to mám připojeno jen 4x GSM resetátor a PC nehřeje se to vůbec v místnosti mám 24 st. Mám to také pouze na maličkatou baterii 7 Ah, takže je to opravdu jen zapnuté bez větších možností testování. Odpoledne to odvezu na místo kde mám možnost to "upéct" v troubě :) a zapojit na to pořadnou zátěž a baterii.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Takže nulák je přes ty boční plošky? Můžeš prosím oměřit ty rozměry?? Jestli se to s 90Ah Vartou vedle sebe vleze do 40cm hlubokého racku jako malá CP. Ale nevím přijde mi to dost hluboké a leda to postavit na bok, ale to asi nebude taky dobře.
0 x

jcb

Fáze a nulák jsou samozřejmě do zdířek, na kolík či plošky je přivedeno uzemnění. Rozměry jsou (pohled zepředu) 210x100x280 (šxvxh), ta hloubka je měřena i se zastrčenou prodlužovačkou. Nevím jak velká je ta baterie, ale do racku 40 cm hloubky by se to mělo bez problému vejít. Já to budu dávat do racku min. rozměru 550x300x420mm (šxvxh).
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

Té zásuvce se říká myslím schuko (https://www.google.com/search?site=&tbm ... gws_rd=ssl)

*Prosím admina, aby založil vlákno o Intexu, kde bychom to mohli řešit, děkuji
0 x
Jan Ptáček

uw:phoenix

Příspěvekod uw:phoenix » 11 years ago

My jsme po dlouhých letech dospěli k závěru, že 100% spolehlivá UPS prostě neexistuje. Nejhorší co může být je UPSka, která se sama stane slabým článkem sajtu. A proto jsme si na sajty vyrobili automatický bypass, který při selhání UPS přepne na proud ze sítě a dá nám info, že UPSka nefunguje. Jak tu někdo už psal, absolutně se nevyplatí do malého sajtu investovat nevím kolik tísíc za průmyslové řešení, na které v "bedničce u komína" stejně nebývá místo. Takže nakonec stačí klasická nejlevnější APC + trošku silnější baterie a bypass pro případ selhání a pískáme si :)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

bypass resite cim?
0 x

Nejde o žádné profi řešení.
Srdcem je standartní relé Schrack (v přístupné patici = uživatelsky bez problémů vyměnitelné i za chodu a to bez výpadku), takže spolehlivost je na úrovni průmyslových řešení. Výstup je 5x standartní eurozásuvka se zemnícím kolíkem (stačí pro většinu malých sajtů) + je k dispozici externí zem pro uzemnění čehokoliv (dost užitečná věc mimochodem).
Vstup napětí z el. sítě je klasicný PC konektor, dále má jednotka vstup + výstup pro klasickou UPS (také PC konektory), takže není potřeba nic dalšího. Prostě tam, kde je na sajtu běžná APC UPS předřadíme tento bypass, operace na 2 minuty. Pokud je připojena UPS, je použita jako hlavní zdroj napětí. Pokud je UPS v erroru nebo není přítomná vůbec (odpojená kvůli servisu), jede se na proud ze sítě. Přepnutí zdrojů je cca 8ms (dle použitého relé).
Pro monitoring má jednotka navíc jeden výstup 220V, který je pod napětím pouze v případě, že je přítomné napětí jak ze sítě, tak i z UPS. Stačí zde připojit jakoukoliv starší krabičku, která vrací ping. Není ping = někde je problém (nejčastěji že je zaseklá UPS).
Velikostně jde o šestizásuvku = vejde do jakékoliv bedýnky + zespodu možnost přišroubovat silné magnety a uchytit kamkoliv v bedýnce, takže zabrané místo je naprosto minimální. Samozřejmou věcí jsou kontrolky signalizující přítomnost napětí ze sítě a z UPS.
Věřím, že nějací koumáci se můžou chytit toho, že při přepnutí může dojít k souběhu fází, ale za těch X let to nikdy žádný problém nezpůsobilo. Důležitá je spolehlivost, minimální rozměry, nízká cena.
Možná tu máme i pár nepoužitých kousků navíc...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

Byly by nějaké fotky? Jaká cena? Asi bych měl zájem :)
0 x
Jan Ptáček

Obrázek tady:
http://uloz.to/xdN5yZSA/bypass-popis3-jpg

Cena by byla 1900 Kč za jeden. Je to opravdu jen za materiál a práci.
Samozřejmě si to můžeš sám vyrobit levněji, ale velká zábava to není :D
0 x