❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaký spoj pro jednosměrný přenos 1 Gbps na vzdálenost 500 m?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
shooter

Re: Jaký spoj pro jednosměrný přenos 1 Gbps na vzdálenost 50

Příspěvekod shooter » 11 years ago

ludvik píše:A zase tak dobře se to nesměruje, abych to chtěl nějak často stěhovat :-)

.

směřuje se to uplně luxusně asi jako 5ghz ale musíš mít zaměřovač na soustruhu asi 30 minut prace
0 x

milan.zelina

Příspěvekod milan.zelina » 11 years ago

Na 500m to lze dobře nastavit i bez jakékoliv pomůcky, na rozích to má výřezy a stačí jen zamířit okem,
( podobně jako s otevřenými mířidli na flintě, když upadne muška)
Zbytek už jen podle voltmetru, nebo terminalu.
Dělal jsem to už více než 6x, obě strany sám a jde to naprosto v pohodě. Signál sedí +/-3 dB proti výpočtu.
Na jednom stožáru nevadí ani stejná frekvence i když je to 70cm vedle sebe šikmo a úhel mezi spoji 40°.
Na CINR, RSSI a rychlost to nemá žádný vliv.
Je to ostré skoro jako světlo. Naladit to na delší vzdálenosti veší než km je už v jednom docela oříšek.
Navíc to Siklu je velice kompaktní a malé - dobře se to stěhuje - chce to jen cit a nezmršit štelování držáku.
Na krátké páteře bych už asi nic jiného nedával z důvodu velikosti, ceny a hlavně je to full ODU.
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

download/file.php?id=3485
download/file.php?id=3484
je to kolmo k jednotce vyčuhuje na d atenu a za par minut bez čehokoli signal o 4db jinak než byl vypočet
0 x

milan.zelina

Příspěvekod milan.zelina » 11 years ago

Jo to je pěkný, něco podobnýho mě taky napadlo, ovšem, když jsem to dokázal doladit od oka, tak jsem se na to vykašlal - holt lenost. Na delší vzdálenosti to určitě pomůže.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 11 years ago

proč nikoho nenapadl spoj od Summitd (hibrit 17 a 24Ghz)... myslim, že na tohle použití defakto ideální adept... umí to teda "jenom" 900Mbps
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

rouchi píše:proč nikoho nenapadl spoj od Summitd (hibrit 17 a 24Ghz)... myslim, že na tohle použití defakto ideální adept... umí to teda "jenom" 900Mbps

900Mbit umí a na 500m by mělo stačit 2x 35anténa. Cena i s anténama 89 600Kč
0 x