❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vytvoření webfotáku za pomocí kompaktu a alixu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: vytvoření webfotáku za pomocí kompaktu a alixu

Příspěvekod lwq » 12 years ago

tom-tom: hledej na netu podporu gphoto2 pro danej model ... Drzel bych se jen Canonu ... Jinak tez mam ted v testu RB411U s Canone S2IS a vypada to slibne, ale problem jakej konektor ma ten fotak na DC napajeni :-/ proc tam kokosaci nedaji nejaky standartni ...

SX260HS offiko podporu aktualne nema, ale muze bez problemu fungovat ... Pripadne se v ramci 14deni moznosti vraceni vrati,ne ? SX150 ci urcite SX130 jedou ... :twisted:

EDIT:
Na druhou stranu, gphoto2 officialne umi Canon PowerShot SX130 IS a i Canon PowerShot SX230HS, tak by ta 260tka mohla jet.
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Vycházel jsem právě z tohoto seznamu podporovaných http://gphoto.org/doc/remote/ v domění, že ten velký seznam cos dal link ukazuje podporu jednotlivých modelů, ale jen to omezené množství umí remote control/capture...
Samozřejmě že se chci držet Canonu, protože v gphoto zdá se má největší podporu.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

tom-tom píše:Vycházel jsem právě z tohoto seznamu podporovaných http://gphoto.org/doc/remote/ v domění, že ten velký seznam cos dal link ukazuje podporu jednotlivých modelů, ale jen to omezené množství umí remote control/capture...
Samozřejmě že se chci držet Canonu, protože v gphoto zdá se má největší podporu.

Ona ta podpora pro zakladni funkce fotaku u Canonu je dost ustalena a tudiz funkci i kdyz ho gphoto2 neidentifikuje presne jako dany model, ale jen jako generic ...

:wink:
0 x

tom-tom

Teď se mi podařilo uchodit i můj stařičký Olympus C-700UZ. Sice se detekuje jako C-2040Z, ale funguje v tom všechno potřebné.
Nemáš zkušenost, jak dlouho takový "běžný" digitál :) vyrží cvakat, při frekvenci dejme tomu 2 snímky za minutu?
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

tom-tom: kratsi interval nez 1 minut bych nedaval, pokud to nema opravdu opodstatneni. Pro bezne vyuziti velmi cato staci interval 5 minut. Ve vyjimecnych pripadech se dava treba i 15minut (napriklad napajeno FVE ci uplink pres EDGE/CDMA).

Dle mych zkusenosti a humlnetu vydrzi bezny digital pri 1440 snimcich za den, tedy jednou za minutu, pracovat minimalne 3 roky. Ale je treba mu poskytnout kvalitni zazemi, kde v zime bude prilis mrznout a v lete se prilis "varit" ...

Pokud chces jeste pokecat, napis na jabberu, sem skoro nechodim ... :roll:
0 x

tom-tom

SX130IS se mi s verzí 2.4.8 detekuje jako PTP digital camera, ve 2.5.0 už to ukazuje správně Canon PowerShot SX130IS, jenom není PTP. Ale ani v jedné verzi nejde capture, píše že prej tuto funkci nepodporuje.
Budu se muset asi někdy donutit k tomu jabberu a aspoň si to nainstalovat ;)
0 x

daffyx

Příspěvekod daffyx » 10 years ago

Je toto téme jeste živé ? Zkousel jsem to na Raspberry a fungovalo to tak na 50% pouze při zadání příkazu. Po vypnutí zapnutí už se nikdy nedetekoval foták (mam dokonce dva kousky) v pc jde. Nema nekdo funkční img ?
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 10 years ago

Co to mas za fotaky ? Tema zive je kdyz je treba :-D
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

daffyx

Příspěvekod daffyx » 10 years ago

Canon A520 A70 ..na Pi to jelo a najednou se to nechce detekovat..a to ani jeden.
Na druhou stranu usb disk se detekuje..tak nevim v cem se udelala chyba.. Zkousel jsem to znovu na img linuxu a uz to nikdy nezozjedu..
Za jakýkoliv posun díky
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

to bude nejspíš tím že tyto fotoaparáty nepodporuje gphoto2...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 10 years ago

dmesg a lsusb napise co ?
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...