❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

testovanie bateriek na sajtoch

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pedro4444

testovanie bateriek na sajtoch

Příspěvekod pedro4444 » 11 years ago

Zdravim vo spolok
Ako casto testujete svoje baterky na sajtoch??
Na niektorych bodoch mi aj za cely rok sa nekedy stane, ze to ani raz nevyhodi a myslim ze baterku by trebalo aspon dva krat do roka uplne vybit a pak znova nabit. Co myslite ako to riesite???
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

pedro4444 píše:Zdravim vo spolok
Na niektorych bodoch mi aj za cely rok sa nekedy stane, ze to ani raz nevyhodi a myslim ze baterku by trebalo aspon dva krat do roka uplne vybit a pak znova nabit. Co myslite ako to riesite???

Zdravím,
jednoduše. Jednou za půl roku vypnu na dálku síť a nechám to běžet na AKU. Na telefon mi chodí SMS s napětím AKU, jak to sleze na 10,5 nebo 21V, tak síť nahodím. Je to dobré pro:
- tento cyklus baterii prospívá
- do logu se mi zaznamenává čas do kritického bodu, což se hodí při budoucím skutečném výpadku
mpcz, 01.07.2014
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Používáme EPS od CyberPoweru (3500+).. nevím, zda to dělají i nižší verze, ale jednou za čas si invertor spustí sám kalibraci a baterky vybije na 30%
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 11 years ago

Radek Úlehla píše:Používáme EPS od CyberPoweru (3500+).. nevím, zda to dělají i nižší verze, ale jednou za čas si invertor spustí sám kalibraci a baterky vybije na 30%

Ale tady by mohl nastat problém, kdyby zrovna v tu chvíli vypadla elektrika. Já vím, malá pravděpodobnost, ale ta UPSka neví, že venku je bouřka. No a murphyho zákony prostě fungují......
0 x
Petr Krist

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Ano, samozřejmě, tu pravděpodobnost počítat ale nebudu. Každopádně kalibrace se ohlásí přes snmp/mail a lze ručně zrušit i vyvolat.
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 11 years ago

mpcz píše:
pedro4444 píše:Zdravim vo spolok

Zdravím,
jednoduše. Jednou za půl roku vypnu na dálku síť a nechám to běžet na AKU. Na telefon mi chodí SMS s napětím AKU, jak to sleze na 10,5 nebo 21V, tak síť nahodím. Je to dobré pro:
- tento cyklus baterii prospívá
- do logu se mi zaznamenává čas do kritického bodu, což se hodí při budoucím skutečném výpadku
mpcz, 01.07.2014

to je super riesenie presne takto raz za polroka to aj ja zvazujem. Samozrejme mk mam tiez porobene o tom aby mi chodili info o napati ked je vypadok ale vypnutie na dialku nemam poriesene... Ake zariadenie pouzivas na to vypinanie na dialku???
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Zdravím,
nemá to jméno, je to vlastní HomeMade.
mpcz, 01.07.2014
0 x

gsmsoft
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gsmsoft » 11 years ago

Radek vies dat presne model ktory pouzivas. Dakujem
0 x