❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

KVM-over-IP

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Rudolf Dvořák
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

KVM-over-IP

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 11 years ago

Zdravím,
chtěl bych si pořídit nějaký KVMoverIP, ale chtěl bych něco levnýho a spolehlivýho ideálně se standardním protokolem (VNC, RDP, atd.). Ten protokol jsem ochotnej i oželit.

Ale zajímalo by mě jestli někdo něco používáte? Případně máte někdo zkušenosti s produkty LANTRONIX?

Díky Ruda
0 x

Warcz

Příspěvekod Warcz » 11 years ago

Máme Balking 8port IP KVM a není to moc výhra správa jde jenom přes IE a není na to spoleh. Pokud je možnost tak osadit KVM přímo do serveru ( IPMI atd )
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Ono ani IPMI v serveru nemusí být žádná výhra. Třeba supermicro - aplikace je v javě. To by snad ani nevadilo, kdyby: a) uměla používat clipboard a za b) u toho Java neřvala, že po nějaké další aktualizaci to přestane fungovat, neboť soubor neobsahuje property Permissions. Jo a za c) kdyby upgrade IPMI nevyžadovalo smazání konfigurace.

Ono to KVM má své výhody. Všechno na jedné IP, nemusíš nic konfigurovat.

Myslím, že nedávno na to zde ale už thread byl.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Warcz

Příspěvekod Warcz » 11 years ago

Zrovna IPMI používáme a zatím v pohodě. Myslím že ty nové verze už jsou na pohodu a umí to i mapovat CD.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Zatím ... tohle byla zkušenost z echt nového Supermicra :-)
Warcz píše:Zrovna IPMI používáme a zatím v pohodě. Myslím že ty nové verze už jsou na pohodu a umí to i mapovat CD.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Rudolf Dvořák
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 11 years ago

Coz to jo vim ze integrovany veci v serveru jsou super. Ale me by zajimalo co kdo pouzivate za KVM a jake to ma +/-. Ja to chci k itx desce s atomem a ta vazne ipmi nema je to obycejna deska.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 11 years ago

Muze nekdo poradit ?
Shanim KVM over IP.
Nasel jsem toto HP AF616A, HP 0x2x8, a nedari se mi najit dokumentaci, kde je popis k cemu je ten jeden RJ45 prot,
umi HP KVM HP AF616A, HP 0x2x8 nejakym udelatkem, rozsirenim prenaset konzoli vcetne biosu po IP ?

Mam ruzne servery IBM, Supermicro, ted zvazuji hze si koupim SIMPSO + modul , ale
vaham, ze jestli neni lepsi centralne provozovat KVM pres jednu IP

http://www8.hp.com/cz/cs/products/rack- ... !tab=specs

Rudolf Dvořák píše:Zdravím,
chtěl bych si pořídit nějaký KVMoverIP, ale chtěl bych něco levnýho a spolehlivýho ideálně se standardním protokolem (VNC, RDP, atd.). Ten protokol jsem ochotnej i oželit.

Ale zajímalo by mě jestli někdo něco používáte? Případně máte někdo zkušenosti s produkty LANTRONIX?

Díky Ruda
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 11 years ago

KVM pres separatni krabicku ma jednu vyhodu proti IPMI - vetsinou funguje. Ale ma take podstatnou nevyhodu - nedosahnes pomoci nej na reset ani power on/off a ani na funkce ktere lze vyuzit pro vzdalene instalace apod (mapovani vzdaleneho CDcka na lokalni atd)

Na jedne lokalite pouzivame KVM od ATENu ...
0 x