Zdravím,
chtěl bych si pořídit nějaký KVMoverIP, ale chtěl bych něco levnýho a spolehlivýho ideálně se standardním protokolem (VNC, RDP, atd.). Ten protokol jsem ochotnej i oželit.
Ale zajímalo by mě jestli někdo něco používáte? Případně máte někdo zkušenosti s produkty LANTRONIX?
Díky Ruda
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
KVM-over-IP
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
KVM-over-IP
0 x
Máme Balking 8port IP KVM a není to moc výhra správa jde jenom přes IE a není na to spoleh. Pokud je možnost tak osadit KVM přímo do serveru ( IPMI atd )
0 x
Ono ani IPMI v serveru nemusí být žádná výhra. Třeba supermicro - aplikace je v javě. To by snad ani nevadilo, kdyby: a) uměla používat clipboard a za b) u toho Java neřvala, že po nějaké další aktualizaci to přestane fungovat, neboť soubor neobsahuje property Permissions. Jo a za c) kdyby upgrade IPMI nevyžadovalo smazání konfigurace.
Ono to KVM má své výhody. Všechno na jedné IP, nemusíš nic konfigurovat.
Myslím, že nedávno na to zde ale už thread byl.
Ono to KVM má své výhody. Všechno na jedné IP, nemusíš nic konfigurovat.
Myslím, že nedávno na to zde ale už thread byl.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Zrovna IPMI používáme a zatím v pohodě. Myslím že ty nové verze už jsou na pohodu a umí to i mapovat CD.
0 x
Zatím ... tohle byla zkušenost z echt nového Supermicra 

Warcz píše:Zrovna IPMI používáme a zatím v pohodě. Myslím že ty nové verze už jsou na pohodu a umí to i mapovat CD.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Coz to jo vim ze integrovany veci v serveru jsou super. Ale me by zajimalo co kdo pouzivate za KVM a jake to ma +/-. Ja to chci k itx desce s atomem a ta vazne ipmi nema je to obycejna deska.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Muze nekdo poradit ?
Shanim KVM over IP.
Nasel jsem toto HP AF616A, HP 0x2x8, a nedari se mi najit dokumentaci, kde je popis k cemu je ten jeden RJ45 prot,
umi HP KVM HP AF616A, HP 0x2x8 nejakym udelatkem, rozsirenim prenaset konzoli vcetne biosu po IP ?
Mam ruzne servery IBM, Supermicro, ted zvazuji hze si koupim SIMPSO + modul , ale
vaham, ze jestli neni lepsi centralne provozovat KVM pres jednu IP
http://www8.hp.com/cz/cs/products/rack- ... !tab=specs
Shanim KVM over IP.
Nasel jsem toto HP AF616A, HP 0x2x8, a nedari se mi najit dokumentaci, kde je popis k cemu je ten jeden RJ45 prot,
umi HP KVM HP AF616A, HP 0x2x8 nejakym udelatkem, rozsirenim prenaset konzoli vcetne biosu po IP ?
Mam ruzne servery IBM, Supermicro, ted zvazuji hze si koupim SIMPSO + modul , ale
vaham, ze jestli neni lepsi centralne provozovat KVM pres jednu IP
http://www8.hp.com/cz/cs/products/rack- ... !tab=specs
Rudolf Dvořák píše:Zdravím,
chtěl bych si pořídit nějaký KVMoverIP, ale chtěl bych něco levnýho a spolehlivýho ideálně se standardním protokolem (VNC, RDP, atd.). Ten protokol jsem ochotnej i oželit.
Ale zajímalo by mě jestli někdo něco používáte? Případně máte někdo zkušenosti s produkty LANTRONIX?
Díky Ruda
0 x
-
KVM pres separatni krabicku ma jednu vyhodu proti IPMI - vetsinou funguje. Ale ma take podstatnou nevyhodu - nedosahnes pomoci nej na reset ani power on/off a ani na funkce ktere lze vyuzit pro vzdalene instalace apod (mapovani vzdaleneho CDcka na lokalni atd)
Na jedne lokalite pouzivame KVM od ATENu ...
Na jedne lokalite pouzivame KVM od ATENu ...
0 x