❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

venkovní rozvaděč

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Besito

venkovní rozvaděč

Příspěvekod Besito » 11 years ago

Ahoj,

rád bych měl na sloupu s veřejným osvětlením, u kterého vykukuje mikrotrubka, přístupový bod + obecní kameru. Ovšem řeším velikost rozvaděče. Bude v něm opt. vana, router, zdroj, baterie + to, co mi tam ČEZ dá (paušal, neměřený odběr).

Otázkou je, co musí být v racku pro přívod elektřiny. Stačí jen zásuvka, popř. jistič, když je to neměřené, nebo něco víc? Máte s tím někdo zkušenost? - podle toho se bude odvíjet velikost rozvaděče

Děkuji,
Pavel
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 11 years ago

No čez ti tam dá jenom jistič(pokud je to neměřený), nic víc, takže velikost záleží na tom, co tam chceš nacpat ty. Takže jeden modul na din liště pro čez a zbytek záleží na tobě
Ty musíš vědět, jaký máš baterky, zdroj atd...
0 x
Petr Krist

Besito

Příspěvekod Besito » 11 years ago

Ano, to přesně potřebuji vidět a vědět. Dokonce i takovou mám představu, jen jsem nevěděl, co si tam dá ČEZ :-D

Děkuji moc :-)
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 11 years ago

Výňatek z připojovacích podmínek ČEZ Distribuce k neměřenému odběru:

Tam, kde není možné provést napojení ze stávajícího elektroměrového rozváděče, se provede napojení neměřeného odběru
z přípojkové skříně jednotlivých odběrných míst v souladu s příslušnými technickými normami. Omezující prvek (jistič) se
v těchto případech umísťuje v samostatné skříni k tomuto účelu připravené, uzamknuté typizovaným klíčem a umožňující
řádné zaplombování krytů hlavního jističe a svorkovnice PEN (PE + N). Umístění této skříně musí být co nejblíže přípojkové
skříně, z níž je napojená.

Pokud to tedy chápu dobře, tak jistič nemůže být v racku, kde má poskytovatel svou technologii, protože takový rack zřejmě nebude na typizovaný klíč a hlavně nebude zaplombován.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

nechapu co CEZ resi, kdyz tam neni elektromer, tak se da jistic do takoveho ''pouzdra", odborne nevim jak to nazvat, co umozni osazeni plomby a nazdar. co by k tomu kdo lezl ? a kdyz budou chtit, zavolaj si majitela s klicem, to by snad nemel byt problem... ale neznam jejich zpusoby...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

pekne, ale nebojis se kondenzace vody v te trubce ze to ten rozvadec vyplavi ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Hmm... dobrá otázka :) Jestli tam není dirka, tak ji tam nechám udělat, díky.
0 x