Zdravim vsechny ve spolek.
Jake mate zkusenosti s Intel deskama a SIS chipsetem?
Nasel jsem pomerne zajimavou desku, ale nelibi se mi SIS chipset.
http://www.intel.com/products/motherboard/D201GLY/index.htm
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Intel D210GLY
Intel D210GLY
0 x
Chimiak píše:Zdravim vsechny ve spolek.
záleží na tom,na čot to chceš použi.sis chipset na multimediálny PC asi nie,ale na MK by to mohlo ís.stabilita intelu je prakticky zaručená,ak dáš dobrý zdroj a dobré pamate,nemal by by problém ani so SIS-om

0 x
Diky za odpoved, samozrejme ze to by to bylo na Mikrotik, asi jeden kousek objednam a odzkousim.
gorila píše:Chimiak píše:Zdravim vsechny ve spolek.
záleží na tom,na čot to chceš použi.sis chipset na multimediálny PC asi nie,ale na MK by to mohlo ís.stabilita intelu je prakticky zaručená,ak dáš dobrý zdroj a dobré pamate,nemal by by problém ani so SIS-om
0 x
Chimiak píše:Diky za odpoved, samozrejme ze to by to bylo na Mikrotik, asi jeden kousek objednam a odzkousim.
gorila píše:Chimiak píše:Zdravim vsechny ve spolek.
Zkoušel jsi to už?Uvažuji o tom s RB14 ,ale bojím se že ta integrovaná síovka nebude v Mikrotiku funkční...a V3 ještě není

0 x
Ahoj, mám to doma už nějakou chvíli. Síovka chodí v pohodě. Problémy jsou:
1. deska občas nenaběhne korektně (1GB CF karta občas hlásí 0B nebo 40GB, nebo to taky vytuhne v postu)
2. všechny miniPCI jsou včetně USB a eth na IRQ 10
Ještě to budu dneska zkoumat, jestli to nestabilní bootování neni nějakou vadnou komponentou, ale vypadá to bledě
. A tak se mi to líbilo...
1. deska občas nenaběhne korektně (1GB CF karta občas hlásí 0B nebo 40GB, nebo to taky vytuhne v postu)
Ještě to budu dneska zkoumat, jestli to nestabilní bootování neni nějakou vadnou komponentou, ale vypadá to bledě

0 x
Hejtmi
Hejtmi píše:Ahoj, mám to doma už nějakou chvíli. Síovka chodí v pohodě. Problémy jsou:
Ještě to budu dneska zkoumat, jestli to nestabilní bootování neni nějakou vadnou komponentou, ale vypadá to bledě. A tak se mi to líbilo...
Tak to je blby:-( ikdyž tomu teï cca o 3kila zvedli cenu na cca 1800 ve většině obchodu.
0 x
David2006 píše:Hejtmi píše:Ahoj, mám to doma už nějakou chvíli. Síovka chodí v pohodě. Problémy jsou:
Ještě to budu dneska zkoumat, jestli to nestabilní bootování neni nějakou vadnou komponentou, ale vypadá to bledě. A tak se mi to líbilo...
Tak to je blby:-( ikdyž tomu teï cca o 3kila zvedli cenu na cca 1800 ve většině obchodu.
Neni to ta druhá varianta se SATA? Ta co jí mam já je jenom IDE...
0 x
Hejtmi
Tak update: deska běží na stole zdá se v pohodě. Je hodně vybíravá (zdá se) na zdroj. Jinak tedy všechny síový rozhraní sype na IRQ 11 (oprava vůči prvnímu postu, na čísla já byl vždycky slabej
), což může být trošku (víc) problém. Reálně to do provozu zkusím strčit někdy v týdnu... (není čas
)

0 x
Hejtmi
Hejtmi píše:Tak update: deska běží na stole zdá se v pohodě. Je hodně vybíravá (zdá se) na zdroj. Jinak tedy všechny síový rozhraní sype na IRQ 11 (oprava vůči prvnímu postu, na čísla já byl vždycky slabej), což může být trošku (víc) problém. Reálně to do provozu zkusím strčit někdy v týdnu... (není čas
)
ja som tu dosku skusal este pred par mesiacmi... je velmi malinka, zlata a ticha. proste ideal. ale nejak mi strasne blbla, dokonca mi blblol aj ethernet na doske. samovolne restarty boli na beznom poriadku... za hodinu som ich mal aj zo 10x. zdroj som k tomu mal 200W, nejaky drahsi znackovy - tiez dost tichy - preto som bral taky lepsi aby som to mal cele co najtichsie.
nechce sa mi verit ze by to bolo zdrojom.. ale clovek sa moze mylit. daj vediet ako to dopadlo.
0 x
Zdravim, na problemy s bootovanim DOM jsem nenarazil, pouzivam Transcendent 256Mb. Jedine co me stve je sdileni IRQ vsech karet (pres RB14) mezi sebou i s usb (ikdyz je toto vypnute). No uvidime jak se to bude chovat v realu, budu to do 14 dnu nasazovat na jeden nstreme2 spoj, pak dam vedet jak to chodi a jestli to tuhne.
0 x
Tak mám s touhle deskou problém.
Ve voknech chodí krásně, problém ale je s mikrotikem, v2.9.46 sice běhá, wifiny v pohodě přez RB14, jenomže ethernet nechce přijímat větší rychlostí než cca 500kbps, odesílá v pohodě. Dal sem tam verzi v3rc5 a ethernet chodí dobře, jenomže wifiny ne, když povolim wlan2 tak ethernet přestane odpovídat, pomůže jenom zakázání wlan2 a ethernetu a pak zase nahození jenom ethernetu.
Pozitivní je, že v3 už umí používat IPCI, progamovatelný řadič přerušení, takže všechny wifiny nejsou na IRQ11 ale různě rozházení až do 24 tušim.
ale kvůli tomu ethernetu to nemůžu použít, případně těch wifin.
trochu to nechápu, podpora pro tuhle sítovku tam je, nebo někdo někde udělal chybu
Ve voknech chodí krásně, problém ale je s mikrotikem, v2.9.46 sice běhá, wifiny v pohodě přez RB14, jenomže ethernet nechce přijímat větší rychlostí než cca 500kbps, odesílá v pohodě. Dal sem tam verzi v3rc5 a ethernet chodí dobře, jenomže wifiny ne, když povolim wlan2 tak ethernet přestane odpovídat, pomůže jenom zakázání wlan2 a ethernetu a pak zase nahození jenom ethernetu.
Pozitivní je, že v3 už umí používat IPCI, progamovatelný řadič přerušení, takže všechny wifiny nejsou na IRQ11 ale různě rozházení až do 24 tušim.
ale kvůli tomu ethernetu to nemůžu použít, případně těch wifin.
trochu to nechápu, podpora pro tuhle sítovku tam je, nebo někdo někde udělal chybu
0 x
s touto deskou mam stejny problem, down je v normalu ale upload je 100kb/s až 2M/s a hrozně kolísá. Když se tam dal verzi 3rc6 tak se normalne naistaluje ale nechce najit při bootovani disk, zkousel jsem to i z jinou deskou a vysledek je stejnej proste zavedec v3rc6 z zadnou u me zkousenou deskou nenajde disk. jinak ho budem testovat v kombinaci 2xrb18 (18karet přes redukci 2x pci ) na stole to jelo dobře a uvidi se v praxi, ale zatim s to s tim malim uploadem nejde použit a v3 zase nebootuje taže musíme počkat na novou verzi
0 x
mame jich v siti cca 5 a zdaji se byt fcelku spolehlive (na jedne jsem teda pred par dny upgradeoval ros z nejake 2.9.2x na 2.9.50, jelikoz se na lance tvarila prapodivne a odmitala pridelovat ip adresy z dhcp - po nastaveni staticke vse fungovalo v pohode. restart vetsinou pomohl, pokud ne, tak opakovany restart. tak ted cekam, jestli se situace bude opakovat). jinak rychlostni srovnani s via epii a jetway je hodne v pohode - za dost malo penez hodne muziky
(na to, ze ted vyjde na nejakych cca 1100,- bez dph, mozna ani to ne)

0 x