❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nábor nových zaměstnanců a jejich vzdělávání

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
aliney

Re: Nábor nových zaměstnanců a jejich vzdělávání

Příspěvekod aliney » 11 years ago

hapi píše:... Všude kolem je to samá lopata co si říkají IT a o ICT už vůbec nemluvím...

Az ted jsem si toho vsiml, takze jen tak mezi reci... IT = ICT ...je to jedno a to same.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

to je zajímavý. Teta wiki tvrdí něco jiného. Inzeráty na pracáku také schánějí ICT nebo jenom IT.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Informa%C4 ... echnologie
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

aliney

No dobre, kdyz myslis, ze je mezi tim rozdil, Ty jsi IT nebo ICT ? a ostatni ISP tady jsou IT nebo ICT ? a proc?
To slovo communication asi bude, dle Tebe, neco podstatneho rozlisovat...
0 x

hapi

takže si wikinu nečet. fajn.
0 x

aliney

wikinu jsem cetl, cetl jsem i spoustu dalsich webu, kde se tento "rozdil" probira ale Wikipedie neni zakon ze jo... nechci se hadat, ale nevidim v tom rozdil, takze pokud Ty ano, tak jsem chtel abys mi to objasnil. That's all.
0 x

hapi

IT je typicky ajťák ve firmě co spravuje počítače ale nemá většinou potuchu jak internet funguje kromě toho jak nastavit firemní PCčka aby měly přístup k netu.
ICT je ten kdo má co dočinění navíc ještě se síťařinou.
0 x

nazra

Příspěvekod nazra » 11 years ago

tak tohle je fajn... čili když umím i zapojit síť a najít spojení pak jsem ICT. Dík, konečně tomu trochu rozumím.
0 x

nakli

Příspěvekod nakli » 11 years ago

nechci Vam nic povidat jsem rok po maturite chvili jsem brigadnicil u jednoho ISP tady na Jihucech, myslel jsem, ze to bude k tomu si udelat i ten zivnostak a pokracovat v tom pri VS - ne nevyplatilo se mi to + hrozny naroky atd. Ted delam za 12 600 hrubeho u jineho ISP, mensiho, ale preciznejsiho a ta prace me bavi a delam to hlavne kvuli prayi. Mam na to smlouvu fixni plat, sluzebni telefon, sluzebni auto, naradi. A jsem spokojenej, takze ty nesmysly, ze pod 15 hrubyho nejde nikdo je nesmysl, kdo chce delat, penize chce a o danej obor se zajima, to delat proste pujde. Je mi jasny, ze ten plat fakt neni nic zazracnyho, ale praxi mi nikdo neda, co se naucim to mi nikdo nevezme a kdo vi za par let uz muzu treba taky delat za 25 hrubyho.
0 x

cmos

Příspěvekod cmos » 10 years ago

Zdravim,

ožvil bych toto téma protože bude pořád aktualní.
Posledních pár měsíců se setkávám dost s prací jiných techniků od konkurence(velcí ISP) a to je fakt děs, je vidět absolutní nezájem o to něco udělat pořádně
asi jim to nikdo nazaplatí.
Máme pouze dva zaměstance(technik a papírařka) a každý má 10k čistého ale za cca 7dní práce.
Pro příklad "hlídač" zeleniny v Kau..andu má 12300kč čistého a prodavačka v Tes.u 13500kč.(Ústecký kraj)

Setkal jsem se s technikem od konkurence, který se bál vylézt na střechu kde měl vyměnit zařízení!

Jaká by měla být tedy výplata technika, který musí mít řidičák, 50ku, práce ve výškách, samostatný a když dorazí k zákazníkovi tak mu navrhnout nejlepší řešení jak ho připojit a přesvěčit ho že to tak musí být, neprovrtat kabely/vodu ve zdech, vysvětlit kam co a jak platit a dotazy ke smouvě.
Něco je dávat anténu za okno nebo vrtat 4 patra po chodbách protože pán je až v přízemí a výhled je jen ze sřechy.

Mladíci po škole co bydlí u rodičů, budou klidně dělat za 10k/měsíc protože neplatí nájem a jiné. Starají se jen o auto/holky atd.
Co takovej technik cca 30let, rodina, hypoteka/uver ten nemuze delat za tech 10k protože to dá za bydlení.

Jde o to koho hledáte. :)
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 10 years ago

cmos píše:Posledních pár měsíců se setkávám dost s prací jiných techniků od konkurence(velcí ISP) a to je fakt děs, je vidět absolutní nezájem o to něco udělat pořádně
asi jim to nikdo nazaplatí.

A tomu se někdo diví? Pokud najdu člověka, který je samostatný, schopný atd. tak mu prostě nemůžu dát 10-12000,-Kč. Proč? Protože by se za ty prachy opravdu nepředřel a sral by na všechno.

1. Mám technika který dělá špatně - někdo řekne, že mu dá teda málo peněz. Já bych takového vykopnul, protože i těch málo peněz je hodně.
2. Mám technika, která dělá dobře - dobře mu zaplatím, protože tím ho budu motivovat aby na to nekašlal. Sem tam občas nějaká ta koruna jako odměna udělá taky hodně. Když uvidí, že udělal dost práce a bylo to dobře oceněné, tak se příště bude snažit minimálně stejně a bude aktivní. Dobrý technik mi dělá peníze, na to nezapomínejte! Bohužel je potřeba toho člověka trochu hlídat, aby svou aktivitu nezačal flákat.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

Problém vzniká když technika, který nedělá úplně dobře, vyhodíš, ale nemůžeš sehnat ani rovnocennou náhradu.
To je problém, který je každý rok horší. Dal jsem inzerát na 4 pracáky a za 3 týdny přišlo ani ne 5 životopisů. A to co přišlo je fakt bída.
0 x

niemiec.michael

Příspěvekod niemiec.michael » 10 years ago

Zkusím si sem jen tak ze zvědavosti napsat, třeba mi někdo dá vědět :-) Jsem technik s 5-letou praxí a momentálně končím u jednoho poskytovatele připojení (důvod nechci rozebírat, jen můžu říct - že to určitě není za mnou odvedenou práci :wink: ). Nevěděl byste někdo o práci na stejné pozici v Plzeňském kraji? Ideálně Plzeň a okolí, Rokycansko a okolí (bydlím v Plzni). Mám školení ve výškách, školení řidičů, vyhlášku 50, CCNA1. Myslím, že v podstatě můžu hned začít sloužit na 100% (a 150%, až se plně zorientuji v síti) :)
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

Kdyby byl zájem pracovat Žatec, Chomutov, tak se můžeme potkat.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 10 years ago

Jo Radku, plně chápu jak to myslíš. Bohužel toto se netýká jenom "ICT". Problém je všude... elektrikáři, zámečníci atd. atd. atd. Víceméně někam zmizelo řemeslo a dovednost lidí odvádět dobrou práci. Bohužel stále nějak neumím pochopit proč to tak je.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 10 years ago

he he pridam se, hledam obchodnika ... a to co prislo od 8.3 za zivotopisy je fakt k placi ... to delat obchodnika je takova ostuda ? ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education