Zdravím všechny uživatele fóra,
rád bych se zeptal na řešení jedné velmi nemilé situace. Zhruba poslední dva měsíce se nám začínají hromadit telefonáty se stejným problémem. Jak jinak než " nefunguje internet ". Po prozkoumání situace stejně musíme vyjet za klientem, protože zjistíme, že chyba není na naší straně, ale někde u zákazníka.
Dnes jsem měl zrovna také takový jeden výjezd. Přijedu za zákazníkem, stolní PC připojeno po kabelu, ethernet hlásí připojeno, dostane IP z DHCP. Situace se zdá v pořádku. Webové prohlížeče nereagují. Ping na seznam.cz či centrum spíš nefunguje než funguje. Jednou projde jedna odezva, poté třeba 4 výpadky, jindy projdou všechny odezvy, ale prohlížeče stejně nereagují.
V jiných případech je pouze omezené připojení, bez přidělené IP adresy. Dvakrát dokonce kabel hlásí "nepřipojeno".
Ve všech případech se problém objeví po provedení update Avastu a restartování počítače. Problém zmizí pokud se ve službách ethernetu smaže Avast! Firewall NDIS Filter Miniport.
Avast používá spousta lidí, dělá to hodně špatnou reklamu a hlavně bychom byly rádi kdybychom měli nějaké řešení jak této situaci předejít.
Pokoušel jsem se psát ticket na podporu. V něm mi odepsali, že musím odstranit právě onu službu v ethernetu, popř reinstall celý avast.
To je sice také řešení, ale rád bych nějaké indície proč tato situace vzniká a jak jí předejít.
Máte s touto situací nějaké zkušenosti?
Všem moc děkuji za reakce.
Honza Z.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Avast! Firewall NDIS Filter Miniport
Resis problemy, ktere nejsou tvoje?
Do telefonu jim rekni at to smazou a nedelej si vrasky z toho, ze nekdo jiny vydal zpackany softvare tvarici se jako AV
Pokud jim ovsem sam nedoporucujes Avast jako ochranu...
Do telefonu jim rekni at to smazou a nedelej si vrasky z toho, ze nekdo jiny vydal zpackany softvare tvarici se jako AV
Pokud jim ovsem sam nedoporucujes Avast jako ochranu...

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Ono to je s lidmi těžký když řeší pouze "nefunguje internet", sypou to na naši hlavu a nejsou schopni pochopit příčiny z jiné strany než té naší.
Každopádně Avast nedoporučuji
Spíše jsem paradoxně ukázkou opaku.
Každopádně Avast nedoporučuji

0 x
Odinstalovávat ten ndis nemusíš. Stačí avast korektně odinstalovat a po restartu nainstalovat znovu nebo nainstalovat jiný antivir.
Masivně se to objevilo v lednu s příchodem nové verze avastu, kdy hromada lidí s free verzí odklikala nainstalovat 30 denní zkušební plnou verzi.
Jediné, čeho jsem si všiml, že všichni měli nainstalovaný nějaký pseudoantivir, co se automaticky nabízí při aktualizaci flashplayeru.
Souvislost jsem neověřoval od konce února už problém nikdo neměl.
Masivně se to objevilo v lednu s příchodem nové verze avastu, kdy hromada lidí s free verzí odklikala nainstalovat 30 denní zkušební plnou verzi.
Jediné, čeho jsem si všiml, že všichni měli nainstalovaný nějaký pseudoantivir, co se automaticky nabízí při aktualizaci flashplayeru.
Souvislost jsem neověřoval od konce února už problém nikdo neměl.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
Ono to je s lidmi těžký když řeší pouze "nefunguje internet", sypou to na naši hlavu a nejsou schopni pochopit příčiny z jiné strany než té naší.
Jediná medicína je zastrčení vypadlého zdroje ze zásuvky 200,-, odvirování 1000,-, atd. Konkurence se s nimi taky n....e. Jediné nad čím váhám je oprava kabelu přehlodaného fretkou.
Každopádně Avast nedoporučujiSpíše jsem paradoxně ukázkou opaku.
A jaký z free antivirů bys doporučil, hlavně na staré plečky typu P4 a Athlon XP? Avast - AVG to je prašť a uhoď, Microsoft Essentials je pak ještě o třídu horší, podmínka je čeština.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
A jaký z free antivirů bys doporučil, hlavně na staré plečky typu P4 a Athlon XP? Avast - AVG to je prašť a uhoď, Microsoft Essentials je pak ještě o třídu horší, podmínka je čeština.
Na počítače typu P4 atd. jak píšeš doporučuji nechat tak jak je bez antiviru, protože zapnout počítač a při čekání než naběhne si zajet na další servis je šílenost, natož tam ještě dávat antivir. Aby antivir splňoval svůj účel by musel eliminovat celou case včetně HW.
V případě silnějších strojů, abych řekl pravdu, fakt nevím co doporučovat.
0 x
Uz jsem to tady psal tak pred 2 mesici a to, ze ten AVAST se chova divne, krome toho, ze zablokuje internet, tak nekdy dokonce (diky nemu) zacne sitova karta hlasit: sitovy kabel byl odpojen, popr. wifi karta v notebooku nevidi zadny signal. Stacilo odinstalovat a nainstalovat a vse funguje. Proto ma prvni otazka je vzdy, zda nemaji AVAST (pokud vidim, ze klientske zarizeni je v poradku ...).
0 x
Dnes jsem to taky řešil u klienta. Rozhodně to není první případ. Ale nejvíce se to vyskytovalo leden/únor. Řešení: Avast odebrat a nainstalovat Microsoft security essentials
0 x
Bohate staci aby si lidi pri aktualizaci neistalovali avast internet security 30deni zdarma verzi ale ne kazdej klika rychle rychel dopredu a NECTOU !!! co jim to kam kde pise .... pravda nejcic toho bylo leden unor a to ze nectou je stalo placenej vyjzd nejsem technicka podpora avastu 

0 x
Nezlobte se na mě, ale avast free, avg free a microsoft security jsou na stejný úrovni. a pokud mám ms systém, tak radši rádoby antivir od ms. pokud půjdem do důsledků, většina lidí, si tam ten vir stejně dobrovolně nainstaluje, protože jak píše ppp76, prostě ty hlášky nečtou. avast, avg a další free antiviry prostě to pc jenom brzdí.
0 x
Petr Krist
Avast je svinstvo. Mam zkusenosti, ze to naprosto bezne reze rychlosti netu, hlavne upload. Jeden cas to bylo rizle striktne na 9-13 Mbit a bylo uplne jedno, jakou mel clovek upload linku. U DL to nebylo tak vyrazne, ale treba u 50 Mbit to bylo 30 s Avastem a 50 bez Avastu.
Avast je to prvni, co cloveku po instalaci pripojeni musim z kompu vyhodit.
Avast je to prvni, co cloveku po instalaci pripojeni musim z kompu vyhodit.
0 x