❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Shaper & GW
Re: Shaper & GW
fakt? na linuxu máme nejspíš ten samej ethernet a když testuju tak ho trápim pomocí iperfu a vždy to ustojí v pohodě. Na prvních supermicro deskách s atomem byly tušim taky a taky jsem ho tu kdysi trápil na hranici giga a taky to ustál. Jako neni to na 200Mbit dobrej ethernet ale měl by to v pohodě dávat. Ještě záleží co tam daji za pcie slot případně ho ubrousit a šoupnout tam normální duální kartu třeba od supermicra která tomuatomu bude sedět lépe a zvládne větší zátěž.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Cheprer píše:hapi píše:brzo přijde na trh 4 core atom od gigabyte s označením GA-J1900N-D3V a dvěma eth. Jo to opět novej silvermont takže luxusní hračka za pár korun. Doporučuju počkat.
ted otazka co tam bude za ethernety. Jelikoz ted na test zkousim neco s tema RTL8111/8168B PCI exp. a kdyz je vytizim tak mi zacnou tuhnout.,.. resp. kdyz na ten pc co ma ty ethernety dam bw testy abych tu masinu vytizil do maxima... coz je tok okolo 1,25GBit tak po case ten dany ethernet vytuhne a prestan propoustet data, v mk je videt, ale nic prez nej netece a ani ostatni zarizeni na siti ten dany ethernet nevidi....
Sice je pravda ze tu masinu na 100% nebudu nidky vytezovat do maxima, ale aby tento neduh nebyl predvojem jinych komplikaci... ma nekdo s tema ethernatama zkusenosti?
Presne ten problem s tuhnoucimi eth (rtl 8111) sem pozoroval taky - v momente, kdy sem do te masiny dal SG-I2, tak o tom stroji nevim par let....
0 x
Jan Ptáček
mno a ohledne tech 8111, co se tice tech problemu, jedna se o chybu ktera se ukaze pouze pri 100% zatezi? Chtel uz bych ty eth kdyz tam jsou vyuzit ku prikladu, nebo to odlozim a pockam na neco lepsiho... ale nerad bych to nasadil a ty ehernety tuhly trebas uz pri 50MBit... >
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
nenasazovat! u me se to projevovalo i u mnohem mensich tocich, klidne kolem 100mbit a to byla deska od supermicra, zadny desktop...
0 x
Jan Ptáček
net.work píše:nenasazovat! u me se to projevovalo i u mnohem mensich tocich, klidne kolem 100mbit a to byla deska od supermicra, zadny desktop...
Nevim, ja pres to hnal nekolik stovek Mbit a ani ping nevypadnul. Ale taky jsem zazil RB433AH, kdy po nejake dobre prestal komunikovat port. Stacilo reboot a slo to dal. Pak jsem predelal FW co jsem tam mel a od te doby klid. Takze klidne to mohl byt podobny problem ... Mikrotik ma dost zahadnych chyb ... Jinak to byla myslim verze 3.30 jeste.
Jinak ty sitovky mi jedou v pohode a server mel aj uptime necelych 700 dni!!!
iTomB
0 x
tuhle údajnou RTL8111/8168B si kernel plet s 8169 a pak mi to padalo jak tu píšete. Víc nevim, samozřejmě externí kartu ve slotu by to měla vyřešit luxusně. Já vim že stojí jako deska samotná ale... 

0 x
hapi píše:tuhle údajnou RTL8111/8168B si kernel plet s 8169 a pak mi to padalo jak tu píšete. Víc nevim, samozřejmě externí kartu ve slotu by to měla vyřešit luxusně. Já vim že stojí jako deska samotná ale...
Tak me tak jede RTL8111C-GR a v pohode no.
0 x
Mno tak po dalsich testech zatim ten ethernet drz, ale i tak obavy jsou. Takze otazka jak to bude funkcni...
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
J1900N-D3V je na světě http://www.techpowerup.com/198017/gigab ... board.html , akorát tam jsou Realtek LANky.
0 x
to bylo naprosto jasný. Proč by měla jiný než předchozí verze? Mě spíš nasralo to, že tam neni PCIe do kterýho by se nandala normální supermicro karta. Budeme muset počkat na další výrobce jestli dodaji PCIe.
0 x