TTcko píše:Demokracie zdaleka není bezchybný systém, ale je to prozatím ten nejlepší, na které lidstvo dokázalo přijít.
Nebo se timhle prohlasenim lidstvo pouze utesuje a dusi tim jakekoli reseni korenu problemu te demokracie.
TTcko píše:K tomu, jaké jsou tyto pravidla a podmínky přijmuty se mohou SVOBODNĚ vyjádřit všechny osoby, které jsou součástí toho prostoru. Přijaté podmínky a pravidla jsou projevem vůle těch osob.
Tolik teorie. V praxi je prumerny volic liny a neschopny vubec premyslet o podstate problemu a ten, komu system vyhovuje a kdo k tomu ma dostatecne moznosti, si vylobbuje cim dal vetsi moc nad ostatnimi, takovou, kterou by bez statniho zasahu nikdy nemel sanci ziskat.
TTcko píše:To o čem mluvíš, je spíše anarchie.
Vyborne. Takze jsme se s tim argumentacne vyporadali tim nejjednodussim zpusobem a sice onalepkovanim

TTcko píše:K tomu co se ve veřejném prostoru děje, se můžeš svobodně vyjádřit, můžeš s tím nesouhlasit, ale je pak důležité, abys tyto pravidla přijmul. To je zároveň odpověď na tvou otázku ohledně platby za IP a licencí na ISP.
No a v tom se prave neshodneme. Ja jsem presvedcen, ze spolecnost z principu nesmi delat nic vic, nez to, k cemu je opravnen kazdy jeji clen. Tedy ze dva lidi automaticky nemaji garantovana vetsi prava, nez jeden a ze vetsina nemuze mit garantovano pravo rozhodovat o mensine.
TTcko píše:Hazard není svoboda, hazard je nemoc
Nebo je nemoc povazovat hazard za nemoc. Ja nevim, i kdyby to nemoc byla, znamena to, ze ulozime nemocnemu povinnost se lecit? A kde vsude tento princip prijmeme? U plochych nohou nebo rymy ulozime nemocnemu take povinnost se lecit? Neni to snaha cleny spolecnosti nahodou znarodnit, tedy pripravit je o vlastnictvi sebe sama (a tedy i o primou odpovednost za veskere sve konani)?
TTcko píše:Pro mě je hazard jako kouření a alkoholismus. Souhlasím s jeho regulací, jeho omezováním. Myslím si že dostupnost hazardu sebou nese větší míru zločinosti. Myslím, že hazard poškozuje společnost. Svobodně jsem vyjádřil svůj názor a výsledek demokratického rozhodnutí přijmu

A ja naopak udelam vse proto, abych tomu, kdo chce hrat hazardni hry, pomohl jeho pravo realizovat (treba tim, ze lidem, kteri chteji on-line gamblit, vysvetlim, jak si maji spravne udelat kryptovany IP tunel), protoze jsem presvedcen, ze spolecnost nema pravo nekomu takovou svobodu upirat, at uz demokraticky nebo nedemokraticky.
TTcko píše:IMHO krutý offotpic

hodný filosofického fóra ..

Urcite. Ale protoze konkretni nazory na konkretni veci maji koren v obecnem filosofickem pohledu na to, jak ma vypadat pravo a spolecnost, je pro pochopeni podstaty problemu nutne se dostat prave az k nemu.