❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
doporučení UPS
- midnight_man
Re: doporučení UPS
skor bol problem pri tych APC ze prebijali baterky a za par rokov baterky trafil slak. Dokonca smo pocul aj take...ze sa baterky roztiekli v racku.
0 x
Baterie v APC UPS je nejlepe menit po cca 2 letech provozu.
Oni nevytecou (gel ktery ztuhne) jenom se nafouknou a pak prasknou, maji max trosku oxidace kolem, ale i tak je pak pakarna to vysekat ven.
Menil jsem u nas v servise nekolik stovek baterii v APC UPS vcetne kalibrace a clovek se nekdy fakt divi, ze to uz davno nelehlo.
JJ vypada to ze prebijeji, neni tam idealni rizeni nabijeni jako u modelarskych nabijecek.
Ideal pro APC jsou gelovky, autobaterie sice ano, ale musi se to dat do vetrane mistnosti, ale bacha nabiji se strasne dlouho, vemte si za max kapacita baterii co je bezne v tech nejvetsich UPS typu Smart-UPS 1500 je 2x 17Ah v serii.
Jestli nekdo namitne, ze jsou vetsi UPS APC tak ma pravdu, ale clanky, ktere se pouzivaji jsou male s max 9Ah bateriema v tech mega pacich a na vetsi nabijeci napeti nez je tech 27.6V, protoze je jich zapojeno X v serii, ty velke maji 192V na pack slozene z tech malych clanku.
Ahoj Lada
Oni nevytecou (gel ktery ztuhne) jenom se nafouknou a pak prasknou, maji max trosku oxidace kolem, ale i tak je pak pakarna to vysekat ven.
Menil jsem u nas v servise nekolik stovek baterii v APC UPS vcetne kalibrace a clovek se nekdy fakt divi, ze to uz davno nelehlo.
JJ vypada to ze prebijeji, neni tam idealni rizeni nabijeni jako u modelarskych nabijecek.
Ideal pro APC jsou gelovky, autobaterie sice ano, ale musi se to dat do vetrane mistnosti, ale bacha nabiji se strasne dlouho, vemte si za max kapacita baterii co je bezne v tech nejvetsich UPS typu Smart-UPS 1500 je 2x 17Ah v serii.
Jestli nekdo namitne, ze jsou vetsi UPS APC tak ma pravdu, ale clanky, ktere se pouzivaji jsou male s max 9Ah bateriema v tech mega pacich a na vetsi nabijeci napeti nez je tech 27.6V, protoze je jich zapojeno X v serii, ty velke maji 192V na pack slozene z tech malych clanku.
Ahoj Lada
0 x
- midnight_man
No ked je gelovka tak nevytecie...ale kyselinova ked praskne, vsetko vytecie do racku. Presne tak, vetraná miestnost a raz za 2 roky vymena.
0 x
Hm to je supr, zkus je zkusebne vysunout pokud to jeste pujde, jestli uz nahodou davno nezmenily objem o par procent 
Pochybuju ze pri zatezi ti daji fakt tech 80%, pokud ano mas sakra stesti.
Take jsem menil v jedne UPS cca po deseti letech baterie, ale to co v te UPS bylo se uz za baterie povazovat nedalo.

Pochybuju ze pri zatezi ti daji fakt tech 80%, pokud ano mas sakra stesti.
Take jsem menil v jedne UPS cca po deseti letech baterie, ale to co v te UPS bylo se uz za baterie povazovat nedalo.
0 x
- midnight_man
10ročna bateria?
Tomu sam neveriš, že to ma vobec este nejaku kapaciu a nie 80% 

0 x
Ja bych tomu i veril - mel sem v SU-2200 cca. 7 let stare baterky a taky meli porad jeste 60-70% kapacity...
0 x
Jan Ptáček
Zatez jsem zmeril jako 100w zarovku a stopky a vyslo mi ze upska vypnula za 80% tabulkoveho casu co udaval vyrobce pro odber 100w 
Nevim, jak presneji (pro priste) bych mel ci mohl urcit kapacitu?

0 x
- midnight_man
Chlapi neda sa nahodou vytiahnut cez ten RS232 konektor na APC 750tke stav napájania? Ci má APC stavu alebo ide z baterky (0/1)? Kupovat legacy kartu do toho a saskovat s MK nemam chut, linux na sajte nie je.
dik
dik
0 x
joker píše:Zatez jsem zmeril jako 100w zarovku a stopky a vyslo mi ze upska vypnula za 80% tabulkoveho casu co udaval vyrobce pro odber 100w
Noo tak to úplně nejde. 100W žárovka je schopna svítit i za mnohem menšího napajecího napětí i proudu. žárovka je je technologie sto let za opicema, která ti bude svítit i na U=5V a proudu naprosto nepovídajícím, takže jestli si to měřil na bateriích tak to hodí blud. Je potřeba přístrojem měřit zda dává UPS 230 V nebo vnitřní baterie 12V. Taky se to může lišit podle zátěže. Star Ty UPS se skládaj z paralerně zapojených baterek typu APC RBC2 a měniče, stabilizátorů atd. Ta UPS udržuje nějaký napětí a když už měnič neni schopnej dávat požadovaný napětí tak vypne. Když bys to zatížil víc tak nemusí dát ani 10% deklarované zátěže ale zpravidla při malé zátěži to bude sedět tabulkově.
Nebude tam odolnost na zátěž ale při kontantní zátěži malý nezměříš nic.
Musíš udělat více testů a měnit zátěž popřípadé udělat test pod velikou zátěží.
0 x
mohu se zeptat jak vyřešit problém, potřebuji dokoupit externí baterky k této ups: http://www.apc.com/products/resource/in ... ab=options a nerad bych to řešil tím originálním batery packem, ale prostě bych si jen chtěl koupit vlastní aku, je to možné takto připojit na tvrdo? díky.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Nedavno jsem narazil na jednu zajimavou UPS. Ma to vystup na externi baterky a dobijeci proud 8A.
http://e-levne.cz/cs/ups/166-ups-pwb-eh-500l-pro-cerpadla-topnych-systemu.html
http://e-levne.cz/cs/ups/166-ups-pwb-eh-500l-pro-cerpadla-topnych-systemu.html
0 x
okoun píše:mohu se zeptat jak vyřešit problém, potřebuji dokoupit externí baterky k této ups: http://www.apc.com/products/resource/in ... ab=options a nerad bych to řešil tím originálním batery packem, ale prostě bych si jen chtěl koupit vlastní aku, je to možné takto připojit na tvrdo? díky.
Lze to. Videl jsem na vlastni oci takto upravene upsky. Na puvodni konektory pripojene 2 autobaterie a na jednotce v mistech pruduchu dva vetraky ze zdroje a slape to uz radku let. Bylo to na nekolika SUAxxx - predchudcich teto rady SMTxxx / SMXxxx.
Na teto rackove verzi, ktera i pocita s externima bp, bych tam dal 4 autobaterky (dohromady 48V) misto tech internich a pro klid duse bych asi udelal diry do horniho plechu a vetraky tam.
Pripadne vam mohu zajistit original batterypack za cenu okolo 6 tisic.
Jinak na ten konektor vzadu to nepripojite, u techto novych rad tam maj ochranu - autodetekce podle tech dvou pidi pinu v konektoru. Na strarych to slo, akorat se upsce reklo kolik origos batterypacku tam celkem je.
0 x
poslal jsem vám soukromou zprávu
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Lidi prosím poradíte mi někdo kde seženu konektor pro napojení vlastních baterek k APC SURT1000XLI
představuji si na to napojit cca 4x 100 - 120AH bud rád když to bude mít při cca 300W zálohovací čas alespoň na to aby jsme tam stihli v klidu a bez stresu dovalit centrálu...
a máte někdo ozkoušené jak silné kabely k baterkám přitáhnout, když budu potřebovat cca 4m dlouhé káble (baterky mají být cca 4m od UPsky...)
Edit:
A ještě poslední věc, kde bych k té UPSCe mohl sehnat příslušenství k namontování do racku (chci to do racku, kde mám přední i zadní lyžiny k uchycení)
našel jsem Mount Kit, ale teda... https://www.suntech.cz/produkt/6549-apc ... t-surtrk2/
nemáte někdo zdroj nebo nápad jak to udělat za nějakou normální cenu ?? jako dát trojku za kus ohnutého proděravěného plechu mě příjde trošku uhozené....
Díky
představuji si na to napojit cca 4x 100 - 120AH bud rád když to bude mít při cca 300W zálohovací čas alespoň na to aby jsme tam stihli v klidu a bez stresu dovalit centrálu...
a máte někdo ozkoušené jak silné kabely k baterkám přitáhnout, když budu potřebovat cca 4m dlouhé káble (baterky mají být cca 4m od UPsky...)
Edit:
A ještě poslední věc, kde bych k té UPSCe mohl sehnat příslušenství k namontování do racku (chci to do racku, kde mám přední i zadní lyžiny k uchycení)
našel jsem Mount Kit, ale teda... https://www.suntech.cz/produkt/6549-apc ... t-surtrk2/
nemáte někdo zdroj nebo nápad jak to udělat za nějakou normální cenu ?? jako dát trojku za kus ohnutého proděravěného plechu mě příjde trošku uhozené....
Díky
Naposledy upravil(a) rouchi dne 28 Sep 2016 19:38, celkem upraveno 1 x.
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček