Pravidelne kazdy den kolem 15h mi zacne blbnout pripojeni na FTP server.
Server je v moji siti, ja sedim o 50km dal v cizi siti. Projevuje se to tak, ze odeslu pozadavek na ulozeni nebo precteni souboru (o velikosti par kB) a nacita, nacita, nacita - timeout... druhy pokus se zdari a zase to jede par minut ok a pak cele znova, az do cca 18h.
Ping je celou dobu OK, RDP je OK, stahovani z webu na server je OK, jen to FTP zacne haprovat. Na serveru nebezi zadny scan, backup apod. ani to zadny proces nebrzdi na cpu. V podstate tam vubec nic nebezi.
Problem muze byt samozrejme kdekoli mezi mnou a strojem, ale jak aspon trochu investigovat, kde je chyba?
Postupne jsem prosel vsechny body v moji siti, pres ktere komunikace jde a zdaji se byt ok, i odezvou i kapacitou. V cizi (firemni) siti se nedozvim nic a po ceste uz vubec ne, takze u toho jsem taky skoncil.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vypadky FTP
Je server za natem?Jestli ano tak zdali mas spravne rozsahy portu pro pasivni rezim. Pokud neni, ozve se pri navazani spojeni o login+heslo a na cem se to zastavi?
0 x
Daniel Tasáry
Má na to FTP přístup i někdo jiný? Pokud ano co třeba maximální počet userů? V 15 hodin, to vypadá na konec pracovní doby. Nezálohuje na něj pár lidí?
0 x
Petr Krist
- na ftp mam pristup jenom ja, pretizeni nehrozi
- ftp lezi na verejne, takze rozsahy portu taky problem nebudou
- nezastavi se to na nicem konkretnim, nekdy u loginu, nekdy pri prenosu, jak to zrovna vyjde
- pingy projdou vsechny (no mozna jeden z tisice se ztrati)
- ftp lezi na verejne, takze rozsahy portu taky problem nebudou
- nezastavi se to na nicem konkretnim, nekdy u loginu, nekdy pri prenosu, jak to zrovna vyjde
- pingy projdou vsechny (no mozna jeden z tisice se ztrati)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Pokud je na 21 portu, tak to někdo "zkouší". Sám jsem kdysi port měnil, protože jsem se také kolikrát nepřipojil a to jsem byl jediný s přístupem.
0 x
port 21 mi hlida firewall s IP listem ktere pusti. Ledaze bych si to zahlcoval sam
ale podle packet counteru se to asi nedeje

0 x
Jenže když ten port bude "bombardovaný", tak i přes dropovaní firewallu tam může být slušný provoz a na tebe řada vyjít nemusí.
0 x
za posledni 4 dny:
accept pravidlo = 3846 packetu
drop pravidlo = 72 packetu
accept pravidlo = 3846 packetu
drop pravidlo = 72 packetu
0 x