Zdravicko mnel bych dotaz pro otrlejsi. Potreboval bych server do jedne firmy kde se budou na rdp pripojovat cca 4-5 klientu s w7.
Na samotnem serveru pojede pohoda a jeste par blbosti, mozna smtp apod. Nic narocneho, ale chtel bych aspon pro jistotu dva redudantni zdroje, dva procesory bych asi nijak nehrotil ten vykon tam opravdu nebude potreba, predpoklad je dva sata disky v zrcadle tak 1T. A teda cely to musi byt sifrovany truecryptem.
Mate nejaky dobry tipy na masinu aby bezela stable, a hlavne spolehlive, nepotrbuji nijak extremne dimenzovat vykon, do budoucna tam nic jineho nejspise neprijde, a kdyz uz tak nenarocneho na vykon. Jenom aby tech 5 spojeni RDP ktery tam budou pracovat s outlookem pohodou apod... bezely bez zaskubu.
Dekuji vsem za dobrou radu... jdu googlit. :-]
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Doporuceni serveru
Doporuceni serveru
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
- win7 na tom serveru? tam jde připojovat více RDP na jednou?
- dva zdroje nemají smysl když nejsou dvě UPSky resp. dva samostatně jištěný okruhy protože když ti jeden zdroj vyhoří tak většinou vyhodí pojistky a tim pádem ti vyhodí napájení i druhýmu zdroji.
- asi už 2 roky tu máme pro jedu firmu atoma D525 od supermicra s 2x velociraptor disky v raid1 + jeden backupovej 2TB disk s winserver2008 a libujou si. Pravda, novej atom by jim slušel víc ale na to co tam dělaji je to dostatečný což je něco podobnýho co tam máš ty.
- dva zdroje nemají smysl když nejsou dvě UPSky resp. dva samostatně jištěný okruhy protože když ti jeden zdroj vyhoří tak většinou vyhodí pojistky a tim pádem ti vyhodí napájení i druhýmu zdroji.
- asi už 2 roky tu máme pro jedu firmu atoma D525 od supermicra s 2x velociraptor disky v raid1 + jeden backupovej 2TB disk s winserver2008 a libujou si. Pravda, novej atom by jim slušel víc ale na to co tam dělaji je to dostatečný což je něco podobnýho co tam máš ty.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:- win7 na tom serveru? tam jde připojovat více RDP na jednou?
protoze dementni licecni politika od m$ tak nejde vice jak jeden, ale drobnou upravou regustru si udelas unlimited (pro remote desktop connect)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Tady jsou zase odborníci 
- myslel to tak, že se na ten server budou připojovat klienti s Win 7. Ne, že na tom serveru bude Win 7.
- nevidím žádnej problém mít v serveru dva zdroje a napájený z jedný sítě. Probůh, tyto dva zdroje neslouží k tomu, aby ten server jel i když vypadne elektrika. Jsou tam proto, že pokud jeden selže, server jede dál. Za 12 let jsem nezažil, že by nějakej zdroj vyhodil pojistky. Gurmáni můžou jeden zdroj zapojit přes UPS a druhý přímo do sítě (pokud nedejBůh lehne UPS, server ejde dál)
- Win 2012 R2 (Win 2008 už neseženeš) má v základu 5 Cal pro uživatele + jednoho admina. Bohatě stačí. Ověřit, zda pohoda jede na serverovým systému.
Co se týká serveru jako takovýho, jsem schopnej Ti dodat DELL servery s 5tiletou 6/24/365 mission critical zárukou za ceny cca 30% nižsí než pultovka. Nějaká nejslabší R210ka by to v pohodě dala. Nebo tu máme starší SmuperMicro desky, na kterých to v pohodě postavíš. Nejdražší na tom bude ten operák. Popř. Ti to nahostuju na vSphere od VMwaru (vč. systému).
edit: v průběhu března/dubna bude k dispozici cca 10 kusů G5 a G5 Proliantů od HP. 1x CPU 5450, 12 - 16GB RAM, 2.5 SAS 10k rpm disky, 4x gigabit LAN.

- myslel to tak, že se na ten server budou připojovat klienti s Win 7. Ne, že na tom serveru bude Win 7.
- nevidím žádnej problém mít v serveru dva zdroje a napájený z jedný sítě. Probůh, tyto dva zdroje neslouží k tomu, aby ten server jel i když vypadne elektrika. Jsou tam proto, že pokud jeden selže, server jede dál. Za 12 let jsem nezažil, že by nějakej zdroj vyhodil pojistky. Gurmáni můžou jeden zdroj zapojit přes UPS a druhý přímo do sítě (pokud nedejBůh lehne UPS, server ejde dál)
- Win 2012 R2 (Win 2008 už neseženeš) má v základu 5 Cal pro uživatele + jednoho admina. Bohatě stačí. Ověřit, zda pohoda jede na serverovým systému.
Co se týká serveru jako takovýho, jsem schopnej Ti dodat DELL servery s 5tiletou 6/24/365 mission critical zárukou za ceny cca 30% nižsí než pultovka. Nějaká nejslabší R210ka by to v pohodě dala. Nebo tu máme starší SmuperMicro desky, na kterých to v pohodě postavíš. Nejdražší na tom bude ten operák. Popř. Ti to nahostuju na vSphere od VMwaru (vč. systému).
edit: v průběhu března/dubna bude k dispozici cca 10 kusů G5 a G5 Proliantů od HP. 1x CPU 5450, 12 - 16GB RAM, 2.5 SAS 10k rpm disky, 4x gigabit LAN.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
mno a muze mi nekdo objasnit kolik by stalo tech 5 terminalu? k cemu je teda tech 5 cal?
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Cheprer píše:mno a muze mi nekdo objasnit kolik by stalo tech 5 terminalu? k cemu je teda tech 5 cal?
neřeš, 5 CALů v základu jsou uživatelké licence, tj. kolik uživatelů můžeš na tom serveru vytvořit. Terminálové se platí zvlášť. Cenu vyřešíme

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
ja bych sel do HP Microserver a k tomu windows foundation + terminalovy caly.
pripadne napis sz, dokazeme udelat dobrou cenu na HP
pripadne napis sz, dokazeme udelat dobrou cenu na HP
0 x
kup is to HPčko s windows foundation. Ušetříš kupu prachů protože foundation verze se nedá koupit, je nabízena předinstalovaná a za 1/4 ceny normálních win server. Jinak se připrav že vyplázneš víc prachů než za celej server.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
reset píše:hapi píše:- win7 na tom serveru? tam jde připojovat více RDP na jednou?
protoze dementni licecni politika od m$ tak nejde vice jak jeden, ale drobnou upravou regustru si udelas unlimited (pro remote desktop connect)
..coz je prekvapive v rozporu s licenci, takze si tam uz muzes dat rovnou warezovy servery...
hapi píše:- dva zdroje nemají smysl když nejsou dvě UPSky resp. dva samostatně jištěný okruhy protože když ti jeden zdroj vyhoří tak většinou vyhodí pojistky a tim pádem ti vyhodí napájení i druhýmu zdroji.
.
Ano, pokud kupujes zdroje eurocase ci podobne, tak urcite, slusne zdroje se takto obvykle nechovaji a to predevsim ne ty serverove.
0 x