❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vodafone razantně omezí data.

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
soooc

Vodafone razantně omezí data.

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Asi jim ty 3G sítě beží jak víno :)

http://mobil.idnes.cz/vodafone-razantne ... eratori_jm
0 x

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 13 years ago

Od rána samé dobré zprávy, a to je teprve pondělí :)
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Jak si to vodafone po pár hodinách rozmyslel :D
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 13 years ago

Konečně vím, k čemu je FB dobrej. Škoda no ...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

O2 na to jde ještě tvrdějí. Sice navýšili limit FUP ale po překročení FUP padá rychlost na 64kbit

Takže pokud nyní hovoříme o rychlosti 64/32 kbit/s, je třeba zdůraznit, že u Telefóniky se to týká jen tzv. bílé zóny (nezabezpečeného webu a pošty), zatímco jiné zóny (a v ní jiné protokoly), jsou omezeny ještě více, na 32 kbit/s, nebo úplně zablokovány. A to třeba i úplně od začátku, ještě než dojde k vyčerpání objemového limitu (jako je tomu např. u P2P přenosů).

http://www.lupa.cz/clanky/novinky-u-ope ... rpani-fup/
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 11 years ago

kurva, proč se tohle děje.... :evil:
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

Coby, O2 dospělo ke zjištění, že ta FUPová rychlost lidem stačí a kanibalizuje si dražší tarify, tak chce jemně upozornit zákoše, aby si všimli i dalších tarifů. :-)
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Majklik píše:Coby, O2 dospělo ke zjištění, že ta FUPová rychlost lidem stačí a kanibalizuje si dražší tarify, tak chce jemně upozornit zákoše, aby si všimli i dalších tarifů. :-)

Zdravím,
asi by bylo na místě upozornit klienta, že po vyčerpání dat nedojde ke zpomalení, ale k odpojení služby. Kdo potřebuje net nutně ke své činnosti, může být překvapen, zvláště to zpomalení na 20 kbit mi přijde jako jednoznačné odpojení. Zažil to někdo v praxi?
Co se v takovém případě konkrétně dělá, aby mu net zase fungoval? Nebo třeba nejde dělat nic? Do konce měsíce?
Dík, mpcz, 28/01/2014
0 x

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 11 years ago

zrovna včera jsem to řešil, co se děje po vyčerpání dat. Dojde k omezení, u T-mobile na 32/32. Zkoušel jsem si nahodit omezení na routeru - v podstatě jsem se nedostal ani na RDPcko.
T-mobile (zatim) posílá upozornění při 80% a pak ti napíše, že si dosáhnul limitu, omezí tě, ale zároveň ti nabídne dokoupení stejného datového balíčku jako jsi měl.

Co mě dost překvapilo, jsou rozdílné datové služby v zahraničí, porovnával jsem Vodafone a T-mobile. Zatímco u Vodafone můžeš za 50Kc/den nebo 350Kc/mes využívat svůj datovej balíček co máš aktivní (což mi přijde rozumný, 10/50 na den neni tolik), tak T-mobile nabízí pouze specialni balicky do zahranici, tzn. že pokud mam 1,5GB internetu, musim si dokoupit ještě dalších 100MB do zahraničí, tuším asi za 300Kč
0 x

mpcz

jenda.master píše:Zatímco u Vodafone můžeš za 50Kc/den nebo 350Kc/mes využívat svůj datovej balíček co máš aktivní (což mi přijde rozumný, 10/50 na den neni tolik), tak T-mobile nabízí pouze specialni balicky do zahranici, tzn. že pokud mam 1,5GB internetu, musim si dokoupit ještě dalších 100MB do zahraničí, tuším asi za 300Kč

Zdravím,
pro mě trošku složitá věta, můžeš to prosím trošku víc upřesnit? Podotýkám, že drobní živnostníci jako já (a velcí ISP téměř jistě), mají většinou letité smlouvy u Oskara/Vodafone/O2/T-mobile atd. a to co platí pro náhodného kolemjdoucího, neplatí pro klienta, který jim přinesl za ty léta 6. místné částky. Bohužel je to tak.
A nezavání to "zpomalení dat" trošku klamáním spotřebitele? Co by na na to asi řekl "Úřad"?
Dík, 28/01/2014
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

já si všim že oni sice u vodafone omezí rychlost na nějakou hodnotu ale přirovnal bych to spíš k schedulingu než shapingu. Když stahuju třeba aplikaci tak to chvíli stahuje 8kB/s a pak nic. Takový cukavý, skokový když stahuju do omezení. Když se používá nějaký IM nebo něco co nepotřebuje tolik dat tak si toho člověk ani nevšimne. I tak je to šílený.

Zajímalo by mě jestli to neni příprava pro LTE aby mezi tim ukázali aspoň nějaký rozdíl.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

mpcz píše:
Majklik píše:Coby, O2 dospělo ke zjištění, že ta FUPová rychlost lidem stačí a kanibalizuje si dražší tarify, tak chce jemně upozornit zákoše, aby si všimli i dalších tarifů. :-)

asi by bylo na místě upozornit klienta, že po vyčerpání dat nedojde ke zpomalení, ale k odpojení služby. Kdo potřebuje net nutně ke své činnosti, může být překvapen, zvláště to zpomalení na 20 kbit mi přijde jako jednoznačné odpojení. Zažil to někdo v praxi?

V praxi u O2 s tím Internet v mobilu při 80% limitu dojde SMS, že se blíží konec limitu a máš so připlatit za lepší. Ale nikdy jsem to nezkoumal, protože i po překročení limitu to viditělně nezpomalilo (možná stále řadu starých čísel fakticky neomezují). Navíc to mají nějak tak, že ten limit 150 MB byl dělen na týdenní limity 37,5 a mělo to omezovat po týdnech.
V noťasu mám O2 SIMku s nějakým unlimited datovým tarifem, který je platný pro 3G i CDMA síť a tam jsem nikdy nějaké řezání nepotkal, ať sosám jakkoliv. Ale je to prehistorický tarif O2 Mobilní Internet Plus, který asi už ani není a ani ho nikdy moc veřejně nepropagovali (na rozdíl od nižších variant s FUPem).
0 x

mpcz

hapi píše:já si všim že oni sice u vodafone omezí rychlost na nějakou hodnotu ale přirovnal bych to spíš k schedulingu než shapingu. Když stahuju třeba aplikaci tak to chvíli stahuje 8kB/s a pak nic. Takový cukavý, skokový když stahuju do omezení. Když se používá nějaký IM nebo něco co nepotřebuje tolik dat tak si toho člověk ani nevšimne. I tak je to šílený.

Zajímalo by mě jestli to neni příprava pro LTE aby mezi tim ukázali aspoň nějaký rozdíl.

OK,
mě by konkrétně zajímal Vodafone / ROS WINBOX, dá se po omezení dělat nebo ne?
Dík, mpcz, 28/01/2014
0 x

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 11 years ago

mpcz píše:
jenda.master píše:Zatímco u Vodafone můžeš za 50Kc/den nebo 350Kc/mes využívat svůj datovej balíček co máš aktivní (což mi přijde rozumný, 10/50 na den neni tolik), tak T-mobile nabízí pouze specialni balicky do zahranici, tzn. že pokud mam 1,5GB internetu, musim si dokoupit ještě dalších 100MB do zahraničí, tuším asi za 300Kč

Zdravím,
pro mě trošku složitá věta, můžeš to prosím trošku víc upřesnit? Podotýkám, že drobní živnostníci jako já (a velcí ISP téměř jistě), mají většinou letité smlouvy u Oskara/Vodafone/O2/T-mobile atd. a to co platí pro náhodného kolemjdoucího, neplatí pro klienta, který jim přinesl za ty léta 6. místné částky. Bohužel je to tak.
A nezavání to "zpomalení dat" trošku klamáním spotřebitele? Co by na na to asi řekl "Úřad"?
Dík, 28/01/2014

No, rozvést větu...
Vodafone nabízí službu passport, kde je denní poplatek 50,- a měsíční poplatek 350,-. Pokud si zaplatíš tento poplatek, využíváš data ze svého "domácího" datového balíčku - což znamená, že si nemusíš předem "alokovat" balíček dat, které využiješ jen ze zahraničí. U denního poplatku stačí mít službu pouze aktivovanou a připojit se ze zahraničí.
T-Mobile nabízí pouze předem "nakonfigurované" balíčky dat, kde 50MB stojí 185,-, 100MB stojí 300,-. Takže pokud se chystáš do zahraničí, musíš se předem rozhodnout, že budeš potřebovat 100MB, pokud je překročíš, máš smůlu - nebo si můžeš přiobjednat. Pokud ale ty data v zahraničí nespotřebuješ, v ČR jsou ti k ničemu.

Jinak u každého operátora máme jednu firmu, myslim, že obrat tam neni špatný a řešeno to bylo přímo s obchoďákama, z jejich telefonní ústředny bych prasknul. Myslim, že u obou firem jsme přes 6.ti místnou částku dávno.
0 x