❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

kalibrace UPS Socomec

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Besito

kalibrace UPS Socomec

Příspěvekod Besito » 11 years ago

Ahoj,

nevíte někdo, jak se kalibruje UPS od výrobce Socomec typ NeTys PE 1000?

Na UPS od APC jsem našel návody, manuály, videa, ale na UPS od tohoto výrobce/typ nikoliv.

Po výměně baterií mi UPS jen hlásí chybu, tak předpokládám, že chce kalibraci.

Děkuji za každou radu.
:-)
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

Po vymene baterii jsem se nesetkal z UPSkou co by chtela nutne kalibraci a skoro nikdo kdo to meni samodomo to stejne nedela, protoze je bez UPS skoro cely den kdy se nabiji a pak vybiji (to dela ta kalibrace).
V praci kalibrujeme samozrejme jinak a je to hotove za 5min :-)
Muzes postnout ty videa kalibrace APC ups rad se priucim neco noveho :-)
Spise to vypada na chybu elektroniky, mozna nejake spinaci relatko, ktera se rada po urcite dobe odporouci (tech cyklu co maji za sebou ja fakt dost v nasi siti).
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 11 years ago

Ladik píše:Po vymene baterii jsem se nesetkal z UPSkou co by chtela nutne kalibraci a skoro nikdo kdo to meni samodomo to stejne nedela, protoze je bez UPS skoro cely den kdy se nabiji a pak vybiji (to dela ta kalibrace).
V praci kalibrujeme samozrejme jinak a je to hotove za 5min :-)
Muzes postnout ty videa kalibrace APC ups rad se priucim neco noveho :-)
Spise to vypada na chybu elektroniky, mozna nejake spinaci relatko, ktera se rada po urcite dobe odporouci (tech cyklu co maji za sebou ja fakt dost v nasi siti).

Někde na youtube jsem je zahledl. Vesměs nabitou baterii vybijí a je zkalibrováno... :-)

Je zvláštní, že se starou baterií to jede dobře... :-)
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

Jedine, ze by ty baterie byly totalne vybite, to pak ano a hlasilo by to chybu, uz jsem take u APC UPS resil a musel jsem je nabit v jine UPSce, ktera je byla schopna nabit i takto vybite a pak OK.
Zkus je zmerit jednu po druhe a pak celkove oproti te puvodni a uvidis.
Vesmes se baterie dodavaji nabite, ale diky tomu ze jsou ruzne dlouho nekde na sklade jsou pak "měké" oproti cerstve nabitym, je to jako u nas modelaru :-)
0 x