❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Neomezeny Cloud Storage + FTP/Samba

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
trelowney
antispam: Ano

Neomezeny Cloud Storage + FTP/Samba

Příspěvekod trelowney » 11 years ago

Ahoj,
hledam takovou blbost.. Potreboval bych zalohovat nekolik (docela dost) PC do nejakeho unlimited cloud storage. Sluzeb, kterej to umi za par dolaru nebo euro jsem nasel hodne, ale potrebuju takovou specialitu.. Nepotrebuju automaticke zalohovani, resp. nechci. Potreboval bych si to nasdilet jako Windowsi disk nebo jako pripadne jako FTP. Za cely vecer jsem nenasel jednou, ktera by to jako unlimited umela. A kdyz uz ano, tak to bylo omezeno daty (napr. 2TB, apod.). Kdyz jsem to pocital dohromady, dam treba i pres 4TB, coz uz je trochu problem..

Kdyby nekdo o necem takovem vedel, dejte echo ;)

Diky
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

napis na wedos (wedos disk) ofiko v ceniku nemaji, ale myslim ze by nemel byt problem udelat vetsi....
0 x
Jan Ptáček

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 11 years ago

Tady bych připomněl jednu "drobnost"... SMB přes veřejný internet je vražda. Doporučoval bych postavit minimálně nějakej zabezpečenej tunel a nad ním potom rozjet sambu. Zkoušeli jste to takto (bez tunelů) na chvíli provozovat a když opominu počáteční konfigurační problémy (někteří ISP SMB blokujou, rychlost přenosu, QoS), tak nejdůležitější je bezpečnost. Když jsem to měli "na volno", dle event logu se tam množilo x desítek útoků za minutu a tím se logicky zpomalovaly ty trusted spojení od nás. Samozřejmě se dá pomoct tím, že si tam před to postavíš nějakou krabici (klidně i nějakou virtuální applianci), která Ti bude plnit základní FW a uděláš si tam nějakej acl, kde povolíš jen ty svoje stroje.
Nechám každýho, ať si vyzkouší...
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

ocior

Příspěvekod ocior » 11 years ago

Pripojit se ke sluzbe pres FUSE?
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 11 years ago

ocior píše:Pripojit se ke sluzbe pres FUSE?

jak to tam vypadá s šifrováním? píšou jen podporu, ale není tam žádná konkrétní specifikace.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

ocior

sub_zero píše:jak to tam vypadá s šifrováním? píšou jen podporu, ale není tam žádná konkrétní specifikace.

To nebyla reakce na tebe. (forum prestalo hlasit, ze nekdo poslal prispevek, zatimco jsem smolil ten svuj)
FUSE pristupuje tak, jak je to vyreseno poskytovatelem sluzby. Neni tu z principu prostor cokoli vynucovat. Pokud mas obe strany pod kontrolou, je samozrejme nesmysl pouzivat FUSE. Smysl to ma hlave v situaci, kdy poskytovatel sluzby omezuje pristup jen na webove rozhrani apod. Pak si muzes takovy "cloud" behet treba nad uloz.to :-D
0 x

josefp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod josefp » 11 years ago

Ahojda,

nabizime prostor nasim zakosum od 1TB, pripojeni pres iSCSI ( podporuji vsechny systemy ) pole bezi na raid6, nad tim sifrovane ZFS s virtualnima "diskama" pro kazdeho zakose. Pro fajnsmekry je mozne jejich prostor duplikovat na dalsi pole, pripadne udelat pro iSCSI sifrovanej tunel, az k nam do servrovny na dany stroj, ktery obsluhuje pole. Neni to, ale uplne za par USD jak by jsi chtel :)

/Josef
0 x
/josef

Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 11 years ago

Funguje sluzba i offline ?
Prikald pouziti. Beham po Evrope a foitm a ukladam do notebooku/tabletu.
Internet je drahy tak ukladam lokalne.
Az se pripojim k internetu tak se lokalni soubory presunou na iSCSI ?
V Notebooku mam jen symlinky na soubory ?

Snad nemam moc laicky dotaz. Ve firmen si provozujem owncloud, ale to taky neni uplne ono. Vyse zmineny pozadavek to neresi.

josefp píše:Ahojda,

nabizime prostor nasim zakosum od 1TB, pripojeni pres iSCSI ( podporuji vsechny systemy ) pole bezi na raid6, nad tim sifrovane ZFS s virtualnima "diskama" pro kazdeho zakose. Pro fajnsmekry je mozne jejich prostor duplikovat na dalsi pole, pripadne udelat pro iSCSI sifrovanej tunel, az k nam do servrovny na dany stroj, ktery obsluhuje pole. Neni to, ale uplne za par USD jak by jsi chtel :)

/Josef
0 x

trelowney

net.work píše:napis na wedos (wedos disk) ofiko v ceniku nemaji, ale myslim ze by nemel byt problem udelat vetsi....

O WEDOSu jsem premyslel taky, ale obavam se, ze nikdy to v CR nebude tak technologicky vepredu jako v zahranici :-/
0 x

trelowney

ocior píše:Pripojit se ke sluzbe pres FUSE?

FUSE je fajn, ale nechce se mi to kvuli tomu znasilnovat :(
0 x

ocior

WebDAV taky nikdo nepodporuje?
0 x
Dan Skoupý

trelowney

Diky vsem zucastnenym ;)

Nasel jsem toto:

- Unlimited space
- Unlimited Users. No per user fees, add unlimited ftp and web file manager users on the fly. Added users can map network drives.
- FTP, FTP(s), CIFS, WebDAV, SSH Tunnels, and Rsync
- Web Hosting. Host your website right from your Whole Cloud account. Hosting includes using your domain name, PHP, MYSQL, and the service can handle all your email needs.

A to vse za 35 dolaru na rok, pripadne 45 dolaru na dva roky..

Co jsem zkousel rychlostne ve free verzi, tak rychlost vice nez dobra ;)

Kdyby nekoho zajimalo, tak http://www.onlinestoragesolution.com/
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

zubodravec píše:Funguje sluzba i offline ?
Prikald pouziti. Beham po Evrope a foitm a ukladam do notebooku/tabletu.
Internet je drahy tak ukladam lokalne.
Az se pripojim k internetu tak se lokalni soubory presunou na iSCSI ?
V Notebooku mam jen symlinky na soubory ?

Snad nemam moc laicky dotaz. Ve firmen si provozujem owncloud, ale to taky neni uplne ono. Vyse zmineny pozadavek to neresi.

google disk? mám ho mezi telefonem, notebookem a stolnim pc takže ať vemu do ruky cokoliv tak tam je vždy aktuální verze. U PC je dokonce fyzicky obsah vždy na disku takže tam nahážeš soubory a až je PC online tak se to samo syncne a nakopíruje i na ostatní PC pokud jsou online. U telefonu se stahuje při použití.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků