❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Cena sítě?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Insider
Kontaktovat uživatele:

Re: Cena sítě?

Příspěvekod Insider » 11 years ago

mpcz píše:
Zdravím,
to si fakt myslíš, že kdo prodává linku za 250,-+DPH=303 Kč je debil? Pokud víš, jak ji prodat za víc, když konkurence prodává např. 100 Mbit optiky za 220 Kč vč. DPH, rád si nechám poradit.
mpcz, 28.12.2013

To si nemyslim o tom jsem bytostne presvedcenej. Moje nejvetsi chyba byla, ze jsem ze solidarity nabidl internet za 360 ve vlatnim baraku.. Nikdy vice.. Sit zasadne stavim tak, abych se za tech 410 pro koncaka nemusel stydet a klient dostaval to, za co plati. Holt proste nabizim neco, co konkurence neumi.
Proste, jake si to uděláte takove to mate. Velice peclive matematicky zkoumam konkurencni nabidky a presne vim kam az muzu zdrazit qby ten muj model drzel optimalni stopu cena/vykon a tak vim, ze bezna konkurence musi pripojit prumerne 2-2,5 tolik zakazniku, aby dosahla stejneho efektu..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Insider
Kontaktovat uživatele:

okoun píše:
SAWYER píše:Ahoj, dostal jsem nabídku koupi sítě v menším městě.
80 Klientů
obrat 20.000/měs

Celý je to na Mikrotiku (RB a x86) U klientů jsou všude 802.11n pojítka. Zpravidla 711, SXT a Groove.
Jako výhodu vidím i vysílače, které mají na dominantních místech.

Co se ceny týče, obvykle jsem vzal aktuální obrat a vynásobil ho pěti lety.
Zajímá mě i zkušenost a názor vás ostatních. Jakou to může mít cenu? Jak by jste to vykalkulovali vy?

nechápu proč obrat, co je to za nesmysl, toto číslo v podstatě nic neřekne. už jsme jednu síť kupoval a poučil jsem se na co koukat, tedy mohu říci hlavně se koukat na to v jakém stavu jsou vysílače a vůbec celá struktura sítě, dále jeslti tam nejsou dluhy, dále na ARPU, dále na neplatiče, dále na smlouvy o různých nájmech na vysílačích a zhodnotit celkové hospodaření.

+1 nasobky obratu.. to je lamarina typu o2.. proto rikam ta sit ma hodnotu 0. Je to lamarina typu že kupuju vecerku povitnamci a on po me chce k cene kramu jeste trzby za 2 roky.. :)
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 11 years ago

Insider píše:
mpcz píše:
Zdravím,
to si fakt myslíš, že kdo prodává linku za 250,-+DPH=303 Kč je debil? Pokud víš, jak ji prodat za víc, když konkurence prodává např. 100 Mbit optiky za 220 Kč vč. DPH, rád si nechám poradit.
mpcz, 28.12.2013

To si nemyslim o tom jsem bytostne presvedcenej. Moje nejvetsi chyba byla, ze jsem ze solidarity nabidl internet za 360 ve vlatnim baraku.. Nikdy vice.. Sit zasadne stavim tak, abych se za tech 410 pro koncaka nemusel stydet a klient dostaval to, za co plati. Holt proste nabizim neco, co konkurence neumi.
Proste, jake si to uděláte takove to mate. Velice peclive matematicky zkoumam konkurencni nabidky a presne vim kam az muzu zdrazit qby ten muj model drzel optimalni stopu cena/vykon a tak vim, ze bezna konkurence musi pripojit prumerne 2-2,5 tolik zakazniku, aby dosahla stejneho efektu..

+1 !
probíralo se to tu stokrát a furt se tu točí dokola. Nejvíc to vždycky rozčísnou argumenty typu "vždyť to dělá i konkurence, tak to musím dělat taky !". Jen jako příklad můžu říct, že prakticky ve všech lokalitách jsme nejdražší poskytovatel, přesto máme až jedno městečko prakticky všude největší penetraci. Není důležité konkurenci kopírovat, ale řekl bych přesně naopak - odlišit se od ní.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

SAWYER

Příspěvekod SAWYER » 11 years ago

Doplním info... Prodejce je neplátce. Je to síť v Jižních Čechách, takže opravdu 20Mbit za 250,-

Pro mě, jako kupujícího náklady mizí. Konektivita nebude potřeba. Na co taky? Když už vlastní mám...
Jediný co se bude platit jsou střechy, což je pod 5k.

Prodávající dnes přišel s částkou 500tis. I tak je to dost...
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

SAWYER píše:Doplním info... Prodejce je neplátce. Je to síť v Jižních Čechách, takže opravdu 20Mbit za 250,-

Pro mě, jako kupujícího náklady mizí. Konektivita nebude potřeba. Na co taky? Když už vlastní mám...

No to je teda velký odvážlivec......
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

SAWYER píše:Doplním info... Prodejce je neplátce. Je to síť v Jižních Čechách, takže opravdu 20Mbit za 250,-

Zdravím,
to je jako linka 20 Mbit za 250,- vč. DPH na bezdrátu?
mpcz, 29.12.2013
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

mpcz píše:

Zdravím,
to je jako linka 20 Mbit za 250,- vč. DPH na bezdrátu?
mpcz, 29.12.2013

No jistě garantovaná:) Vy to u vás tak nemáte? :-D
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Tak to na to kouka hodne zvetsovaci optikou.. To te prijde levneji do tech par baraku naskakat a dat internet tem jeho ovcim na 2 roky zadarmo:))
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 11 years ago

OMG rozhodně i kdyby měl všech těch 80 lidí připojeno optikou (jako že nemá) tak by to zdaleka nemělo cenu půl mega... :-) možná kdyby měl tou optikou propojeno 10 paneláků propojených v zemi a v každym paneláku 8 lidí.... z potenciálních 30
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

500 tis? to asi spadnul z hodne velky vejsky na hlavicku ...... to jedine ze ma ny vysilacich vylozniky ze zlata .....
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

lidi maji ruzne predstavy ... nicmene bezna cena je za 100 kliosu max 200 tis :) stejne u takovych sitek vsechen HW leti do popelnice .. takze vice naklady jako prase :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

tech 200 mas jen pokud nemusi okamzite predelavat body ale vydrzej aspon do leta jinak muze na 200 zapomenout ...
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

hele i pokud musis ty body predelat, tak bych mu za 100 kliosu dal 180 - 200 T ... zalezi samozrejme taky kde ty body jsou .. jestli je to nejaky klacek od smetaku na sousedovic stodole, nebo je to vyhodne misto, ktere se me tak jako tak k necemu jeste hodi :) pak bych nevahal a dve kila dal
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Viktor Novotný píše:hele i pokud musis ty body predelat, tak bych mu za 100 kliosu dal 180 - 200 T ... zalezi samozrejme taky kde ty body jsou .. jestli je to nejaky klacek od smetaku na sousedovic stodole, nebo je to vyhodne misto, ktere se me tak jako tak k necemu jeste hodi :) pak bych nevahal a dve kila dal

Zdravím,
je to asi jen můj pocit, ale podle toho, co píše, "Dominantní místa AP",711,Groove, SXT to asi nebude úplně špatná síť. Určitě se najdou i mnohem horší. Osobně bych to dal taky, ono je ve hře mnoho věcí, pěkně to shrnul pan kolega Okoun. A jsou určitě i věci další, bohužel zadání je velmi všeobecné, skoro bych řekl, že mi na něm něco nesedí.
mpcz, 30.12.2013
0 x