❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jde prodat prostřednictvím bazaru SW?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

jde prodat prostřednictvím bazaru SW?

Příspěvekod okoun » 11 years ago

ahoj, měl bych dotaz jestli je možné prodat již používaný SW někomu jinému, je to legislativně možné? Například krabickou verzi windows, která již byla někde naistalovaná či nějaký isp program například ipsadmin...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Sentello

Příspěvekod Sentello » 11 years ago

Já v tom nevidím problém, když se podíváš na aukro - tam se prodává všelijaký sw
0 x

DrWiza

Příspěvekod DrWiza » 11 years ago

prodat jde vsechno :-D ale musis si procist licencni ujednani jestli je pak licence "prava"
0 x

OFF

Příspěvekod OFF » 11 years ago

Tuhle tu někdo postoval stránky www.vyhodny-software.cz . Docela mě to zaujalo, tak jsem se pídil jak to vlastně funguje. A jestli jsem dobře pochopil všechny ty články na které odkazují, tak použitý SW můžeš bez ohledu na licenční ujednání prodat (samozřejmě pokud se jedná o krabicovku a né třeba systém pronájmu). Existuje rozhodnutí evropského soudu, které je bráno jako doporučení pro všechny soudy členských zemí, a to odmítlo žalobu Oraclu na prodej jejich použitého SW.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 11 years ago

Jo je to presne jak pise OFF. Soudni dvur rozhodl ze pravo ktere nalezi mrkvosoftu nakladat s licenci zanika va chvili kdy ty si ji koupis. Znamena to ze pokud ma jakejkoliv software kterej ze svyho pocitace odinstalujes tak jej muzes prodat dal. Tusim ze tohle rozhodnuti se tyka OEM licenci ktera tak v podstate zanika.
0 x
Bývalý ISP...

DrWiza

Příspěvekod DrWiza » 11 years ago

tak ono je neco jinyho rozhodnuti evropskyho soudu podle kteryho by se mely ridit soudy. A neco jinyho kdyz ti zneplatni licenci treba microsoft protoze byla instalovana jiz na jinem PC. bav se pak s podporou ze je to legalni ze sis to prepokoupil nekde jinde :-D
pochybuju ze se s nima budes soudit kdyz ta licence z druhe ruky mela cenu treba 500,-
Naposledy upravil(a) DrWiza dne 09 Dec 2013 11:56, celkem upraveno 1 x.
0 x

trelowney

Příspěvekod trelowney » 11 years ago

Tak a to je prave to, co mi vrta vzdycky hlavou, kdyz ctu o SW z druhe ruky.. Co v pripade, ze ten clovek tu licenci proda a presto ji pouziva dale? Pokud se na to prijde a licenci zablokuji, co potom? Jak to resit?
0 x

okoun

jojo to je právě otázka, proto se zde ptám, nicméně jako doklad oprodeji by měl stačit, vem si že třeba migruješ z ispadminu jinam a co potom budeš dělat s tou licenci, když ji třeba nabídneš o 70% menší cenu, tak ti všichni utrhnou ruce, protože vlastně prodáváš věc která není opotřebená za nižší cenu než novou :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 11 years ago

okoun píše:jojo to je právě otázka, proto se zde ptám, nicméně jako doklad oprodeji by měl stačit, vem si že třeba migruješ z ispadminu jinam a co potom budeš dělat s tou licenci, když ji třeba nabídneš o 70% menší cenu, tak ti všichni utrhnou ruce, protože vlastně prodáváš věc která není opotřebená za nižší cenu než novou :)

licence ispadmina by me zajimala :-] ke koupi.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Zdravím,
web se jmenuje "vyhodny-software", ale stále vidím jen Microsoft Windows a to okolo něho. Jedná se i o jiné SW? Např. Visual FOX-pro? Nebo úplně z jiné stáje?
Děkuji.
mpcz, 15/12/2013
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 11 years ago

Já tam neviděl třeba ani Office a to by naše zákazníky určitě zajímalo nejvíce. Windows většinou dostanou s novým PC, ale Office musí kupovat za velké peníze.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

DarkLogic píše:Já tam neviděl třeba ani Office a to by naše zákazníky určitě zajímalo nejvíce. Windows většinou dostanou s novým PC, ale Office musí kupovat za velké peníze.

Zdravím,
dostal jsem odpověď od "vyhodny-software.cz, opravdu se zaměřují jen na WIN, ale odkázali mě na http://www.licencepro.sk/, kde mají širší záběr.
mpcz, 16/12/2013
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 11 years ago

Pokud do toho někdo půjdete a budete mít osobní zkušenost, zkuste se tady potom o ni podělit.
0 x

okoun

no vemte si že když nakoupíte licenci ispadminu, potom za čas zjistíte jaký je to srčkojidní SW, budete ho chtít někomu prodat a koupit jiný SW, nebude to ty výrobce SW štvát? Protože bude finančně velmi nenáročné si vyměnit SW narozdíl od toho kdyby se měla někde v šuplíku válet licence na ispadmina a využívat nový SW. trochu bych to bral jako zamyšlení, ale jak říkám krásně by se tím otevřel obchod se SW a lidi by nevázalo používat daný SW je z důvodu kolik do něj museli nasypat peněz.
0 x