❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

e-kniha :) zkusenosti ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

e-kniha :) zkusenosti ?

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

Mate prosim Vas nekdo zkusenosti s e-knihama, cteckama e-knih ... atd ? Kupujete pripadne e-knihy ?

diky
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

goblajz

Příspěvekod goblajz » 11 years ago

Čtečka e-knih -> tablet....kupování knih -> stáhnutí pdf
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ne ne pdf jsem nemyslel ;-)
0 x
- programming
- development
- education

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Číst na tabletu ... fujtajbl. Já teď studuji články na palba.cz - a moc dlouho to nevydržím, bolí oči (mám Nexus 7). A ten tablet vlastně také dlouho nevydrží ... v tomhle režimu. Jediné, kde to má trochu smysl jsou komixy, případně složitější PDFka, či prostě něco barevného.

Čtečku mám také, pěkně s e-inkem. Akorát už hodně starou, Jinke se myslím jmenuje. A to je lahoda (až na nic moc firmware, což řeším tím, že si knihy "sázím" sám). Sice si musím svítit, jako na normální knížku, ale číst lze celý den. A výdrž baterie (jak říkám, je to už hodně staré, bývalo to lepší) je tak jedna kniha. A displej také asi trochu stárne, nic moc ani jemnost, ale to je opět poplatné době - co jsem viděl teď nové Kindly a pár dalších, to už je jiné kafe.

Jinak e-booky už lze sehnat v poměrně hodně velké míře i legálně. Nelegálně samozřejmě také :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 11 years ago

goblajz píše:Čtečka e-knih -> tablet....kupování knih -> stáhnutí pdf

To fakt ne, to je přesně vidět, že jsi nikdy nečetl z eknihy.

Mám původní amazon Kindle, tenkrát jsem si ho koupil před maturitou, abych se nemohl vymlouvat na to, že nemám knihy nebo se s nimi nechci tahat. Světe div se, přečetl jsem asi 30ks povinné četby a doteď spoustu dalších. Nejsem velký čtenář, na datasheety v pdf nebo manuály používám iPad, tam je listování a orientace opravdu rychlejší, ale na knihy jako beletrii je čtečka perfektní.

Většinu knih mám upirátěných, protože se jinak nedalo.

Dneska je stejně asi jedno co koupíš, displej je u všech téměř stejný a extra features využívat nebudeš, protože kvůli spotřebě je většina čteček ráda, že je ráda a postrádají výkon na složitější věci, než zobrazit stránku knihy.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

prima Tome, tak me jeste prosim prozrad (klidne PM) kde se daji knihy sehnat :D a ja tu ctecku moji drahe polovicce kupim ...dik
0 x
- programming
- development
- education

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 11 years ago

Mel jsem kindle, polamal se mi display, tak ted slouzi jako podlozka pod mys.Choval jsem se k ni jak prase, myslel jsem ze je nerozbitna. Rozhodne si na vanoce poridim novou ctecku. Jinak si uz cist nedovedu predstavit, krome tedy papirove knihy.
Uvazuji o http://www.mall.cz/e-book/amazon-kindle-paperwhite-wifi-bez-reklam?v=564930
Knihy se daji sehnat vsude na warezu. Na prevod formatu pouzivam Calibre. Knih mam kolem 9000, takze je deprimujici, ze je vsechny neprectu.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 11 years ago

Viktor Novotný píše:prima Tome, tak me jeste prosim prozrad (klidne PM) kde se daji knihy sehnat :D a ja tu ctecku moji drahe polovicce kupim ...dik

Nakupoval jsem tenkrát na nějakém českém foru, kde byly přímo balíčky povinné četby :lol:
Světovou beletrii nakupuji klasicky na The Pirate Bay.
Když dáš do google název knihy s příslušnou koncovkou, tak určitě najdeš.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet