❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Domácí cloud nebo vpn

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
query

Domácí cloud nebo vpn

Příspěvekod query » 11 years ago

zdravím,
řešíte někdo online sdílení dat mezi více zařízeními na více platformách?

můj požadavek je následující:

mám domácí pc s win7 připojený za routerem v domácí síti. Domů mám poslanou veřejnou adresu překládanou NAT 1:1 na hraničním routeru providera a nasměrovanou svojí sud-doménu DNS.
Na domácím PC mám spoustu hudby, filmů a dat, která bych chtěl mít všude po ruce. Ale jedná se o velký balík dat a proto nějaký cloud nepřipadá v úvahu, protože se synchronizuje na všech připojených zařízeních.
potom mám NTB taky s win7 a ještě telefon s androidem.

Můj požadavek je takový, že bych chtěl mít nějaký způsob propojení mezi všema zařízeníma a mít k dispozici složku (jednotku) z domácího pc, která se ale nebude nijak synchronizovat - pouze se obnoví seznam souborů, když to budu potřebovat. Další požadavek je aby se sdílená složka nechala v obou zařízeních připojit jako jednotka, abych mohl multimédia přehrávat přímo bez nutnosti stahování do zařízení.
potom bych paralelně k tomu chtěl mít jeden adresář, který bude online pro každé jedno zařízení. Aby například z mobilu mohl rovnou uložit fotku nebo procházet obsah telefonu - tudíž tahle složka se bude synchnonizovat nebo bude jako "serverová - zdrojová " a bude připojená v ostatních zařízeních.

Žádná velká oprávnění řešit nepotřebuju. je to pouze pro moje zařízení, takže klidně jenom jedno heslo. Pokud budu chtít něco nasdílet někomu jinýmu, založím si ftp.

A ještě jeden požadavek.Na tom domácím pc musí zůstat normální WIN adresářová struktura a NTFS. Abych na domácím PC mohl přistupovat rovnou do složky, mazat, editovat atd.

samozřejmě to musí být odolné proti přenesení mobilních zařízení (NTB a Android) do jiné sítě. pokud se připojím z domova, kavárny, práce atp...

Zkoušel jsem si instalovat OwnCloud, ale ten má vlastní strukturu adresářů a navíc vyžaduje synchronizaci dat na zařízeních.

Momentálně mám z domácího PC sdílený adresář připojený v ntb jako síťovou jednotku. To celkem splňuje požadavky, protože je to na DNS a funguje všude. Ale nepřijde mi to moc bezpečný a hlavně jsem nenašel program do androida, který by to dokázal mountnout přes DNS.

Takže zvažuju nějakou formu VPN.

Dokážete někdo poradit? používáte někdo něco podobnýho?
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

Na multimedia pouzivam
http://plexapp.com/
Zatim jsem nepotkal zarizeni, ktere bych na tom nerozchodil - resp. zapl a hned to najelo
Na data mam klasicky FTP
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

query

Příspěvekod query » 11 years ago

celkem mě zarážejí ty požadavky:
Requirements: An Intel Core 2 Duo processor or equivalent. At least 2GB of RAM, 4GB recommended. Direct X 9.0c compatible graphics card.

Jak se to chová na serverovým PC? je potřeba nějak převádět současný data nebo jenom připojím do adresáře a jedu?
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

Kup si nějaký synology NAS a máš klid.Mám Synology DS213+ a je to super umí to spoustu užitečných věcí a nemusíš mít hlavně zaplé PC s gigantickou spotřebou.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

Bezi mi to s 6GB ram na 1.8G DC na 2008 R2 a v lokalni siti zatim vzdy max 2 streamy a pohoda, kdyz je podpora primeho formatu tak to jen streamuje, kdyz ne, tak to jeste live konvertuje a pak az streamuje, ale nezaznamenal jsem extra vytizeni serveru. Na stream mimo lokalni sit mam nastaven limit 4Mbps 720p takze vicemene konvertuje pokazde a sice jsem zaznamenal sem tam zasek, ale spis kvuli kvalite mistniho netu (ne mojeho) nez samotneho stroje.

Na puvodnim serveru mi to nechtelo jet kvuli grafice vubec, na soucasnem serveru se to kvuli vga seka (ale ani to nepotrebuji poustet), ale streamy na jine zarizka jsou v pohode.

Nekonvertujes nic, jak to stahnes tak to hodis a zatim mi jelo vse, avi, flv, mkv... (a je na to plugin pro CSFD, sice to chce spravne popsat nazvy souboru a titulku, ale kdyz pochopis jak uvazuje, tak jste kamaradi)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná