❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zatuhávájí etherety

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Peyrak

Re: Zatuhávájí etherety

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

v5.20, od výměny to jede ok

jedinej zdroj co jsem měl byl doma ve stolním PC :lol: mám teď otevřenej case a na polici nad ním leží zdroj, Chieftec Smart Series GPS-400A8, 400W
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 12 years ago

Uvidím co to bude dělat s tou verzí 6.2 pokud to bude nadále blbnout zkusim downgrade na verzi 5 bylo mě to doporučeno i s ipmedie kde jsem ten stroj kupoval.Nechce se mi ale věřit že by to bylo verzí RoS jelikož mame i několik dalších x86 strojů na verzi 6.0 a jedou od upgrade bez zaváhání.

Ještě by mě zajímalo jestli ti na ethernetech naskakují Rx/Tx errors ?
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

chyby to nehází
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

Tak problém stále přetrvává.....supermicro jsme dokonce vyměnili za CCR-ko a dneska bylo vytuhlé komplet celé. Supermicro ted běží na jiném místě a zatím naprosto bez problému tak to vubec nechápu.

Nabízím finanční odměnu tomu kdo pomůže jelikož už fakt nevím kde je zakopaný pes.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 11 years ago

Jakej máš IOS na to switchi? Máš tam zaplý nějaký featury od Cisca (CDP apod?)
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Robotvor

To cisco není naše je to přímo UPC a router je na jejich POPu v kontejneru.
0 x

Robotvor

Ještě jeden poznatek, na tom POPu UPC je to zapojené přes jejich zálohy.Je tam rozvodný panel na 230V do racku a na tom rozvodném panelu je přímo jistič, co jsem si všiml tak ten jistič mají zapřený kancelářskou sponkou tak že prakticky nemůže vyskočit pokud by to bylo přetížené, smysl té sponky ale nechápu.Je možné že by mohl nastávat problém s napájením? V tom panelu je pichlých více zařízení převáže ale bezdrátové pojítka a ty asi jedou ok bo nam s jejich strany nebylo sděleno že by někdo řešil problémy podobného rázu.

Co myslíte?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

jistič by měl vypadnout i když ho držíš pokud neni vyrobenej za komunistů.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Robotvor

A nejaky napad kde je zrada nemas?
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 11 years ago

začal bych tím, že na tom MK si nastavím watchdog + watchdog na druhy konec /30 spojovaku od UPC. to abys tam nemusel furt lítat.

Jinak ja bych to cele resil s dohledem UPC, na NOC sedi sikovni kluci co s tim ciscem dokazou divy a dokazou toho taky dost debugovat. Problém bude asi mezi MK a Ciscem.
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí

Gas-O

Příspěvekod Gas-O » 11 years ago

Poradil bych následující:
Vypněte na switchi spanning Tree, možná i na mikrotiku, pokud to jde. Mohlo by to vyhodnocovat chyby kvůli velkému množství broadcastu. Sice to nevyřeší příčinu, ale nemělo by to vypínat port a dá Vám to možná prostor na podrobnější zkoumání.
0 x

Robotvor

Tak problém se nám stále nedaří vyřešit, supermicro jsme vyměnily za CCR-ko a i na něm se děje úplně to samé. Navíc supermicro jsme daly na zkoušku na jiné místo kde jelo bezproblémů více jak 90 dnů z ničeho nic se začal stejný problém vyskytovat i zde :(
0 x

kuba_lysa

Příspěvekod kuba_lysa » 11 years ago

Robotvor píše:Ještě jeden poznatek, na tom POPu UPC je to zapojené přes jejich zálohy.Je tam rozvodný panel na 230V do racku a na tom rozvodném panelu je přímo jistič, co jsem si všiml tak ten jistič mají zapřený kancelářskou sponkou tak že prakticky nemůže vyskočit pokud by to bylo přetížené, smysl té sponky ale nechápu.Je možné že by mohl nastávat problém s napájením? V tom panelu je pichlých více zařízení převáže ale bezdrátové pojítka a ty asi jedou ok bo nam s jejich strany nebylo sděleno že by někdo řešil problémy podobného rázu.
Co myslíte?

To je normální, u nás to máme taky, na více místech bez potíží. Je to jenom přepínač napájení (bypass) - standartně to jede z UPSky a když by byl na UPSce problém nebo údržba, tak se to přepne na druhej vstup. Svorka na jističi je proto, aby to nevyhodila nešikovná ruka, na jistící funkci to nemá vliv.
0 x

thanui.linux

Příspěvekod thanui.linux » 10 years ago

Zdravim, podarilo se nejak vyresit ro zatuhavani?
0 x
-----------------------------------------------------------
RBcka i UBNT mají své přednosti - využívám obojí

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 10 years ago

Nooo do toho supermicra jsme vrazily tuhle sitovku http://wifi.aspa.cz/mikrotik-routerboar ... rd-z105633 a tam se to zdá být OK. CCR co je stále na UPC POPu to dělá pořád ale velmi ojediněle řekněmr jednou za měsíc a více.

Máš stejný problém?
0 x