no potrefená husa zase kejhá
hmm ono je to k ničemu protože může být dobré ARPU ale špatný hospodář, který peníze rozfrcá za kraviny a mlže být špatné ARPU a ve výsledku síť na tom může být finančně dobře.
a nebo může být dobré ARPU a velmi dráhá konektivita a je to také o něčem jiném.
skutečný výdělek ze zákazníka se dá spočítat, není to utopie, no pokud seš zadluženej všude kam se koukneš tak je to hlat složitý to máš pravdu...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Minimální cena internetu
Re: Minimální cena internetu
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
tom-tom píše:Jako sice fajn výpočet průměrné ceny tarifu, ale podstatnější je, kolik procent z ceny tarifu jsou náklady, potažmo poměr mezi příjmy a výdaji ne?
ARPU používáme jen jako bezvýznamný ukazatel - když leze pod dlouhodobý půměr tak je něco špatně, když roste, tak dobře
+1
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
A zvlášť u menších sítí jen se stovkami klientů je to údaj dosti nepřesný. Když 99% klientů platí kolem 300,- a pak je jsou tři velcí klienti, kteří platí třeba 5k každej, to pak s průměrem silně zahýbá.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
ano to je pravda, ale ještě mě napdla jedna věc
zahrunují se do výpočtu i useři který jedou zdarma? zdarma jako že jedou zápočtem třeba za nájem viz majitelé RD... ?
zahrunují se do výpočtu i useři který jedou zdarma? zdarma jako že jedou zápočtem třeba za nájem viz majitelé RD... ?
0 x
Buď budeš mít usera za levnější cenu nebo nebudeš mít žádnýho.
Něco v tomto smyslu jsem asi před rokem přemílal zprava doleva a dospěl k názoru, že raději takového klienta nechci, a nejlevnější tarif je od té doby 290,-, nikoliv 200,-.
A že by počet přibývajících klientů v čase nějak klesal, to ani náhodou. Samozřejmě, stále je tu velký podíl těch, co si objednávají to nejlevnější co jde, protože jim to stačí, ale
ono asi něco bude na slovech "dělej to zadarmo nebo za trapně nízkou cenu, a lidi si toho nebudou vážit".
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
mno, zalaezi jak se to vezme, VF, mel ARPU 400-450czk/perUser (7let Z5)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
-
Ad Melvi. Otázka by mohla znít tedy i co je velký hráč? Připomělo mne to jednoho pana doktora který mne hodnocení výsledků krve z laborky řekl to máte jak s lesem kolik stromů je les?
Tedy Kolik klientů má velký hráč?
0 x
Filipová Ludmila píše:Ad Melvi. Otázka by mohla znít tedy i co je velký hráč? Připomělo mne to jednoho pana doktora který mne hodnocení výsledků krve z laborky řekl to máte jak s lesem kolik stromů je les?
Asi bych to cele postavil jinak. Je jedno jestli jste maly, ci velky hrac a ARPU musi byt vztazeno k nakladum.
Cili: Mam li ARPU 10 000,- per klient, ale naklady 11 000,- je to spatna firma, mam li ale arpu 300,- a naklady 250,- je to dobra firma a je jedno ,jestli ma 50 000 zakazniku, nebo treba 500, samozrejme pak je otazka obchodniho modelu, ktera je zasadni a investicnich planu atd, ale to uz je na delsi rozebirani.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
Tak pánové co se týče cen mám tu asi nový rekord
Měsíční tarify se smlouvou na 12 měsíců:
- STA-cable 10Mbps za 121,-Kč s DPH
- STA-cable 20Mbps za 147,-Kč s DPH
- STA-cable 30Mbps za 177,-Kč s DPH
Měsíční tarify se smlouvou na 12 měsíců:
- STA-cable 10Mbps za 121,-Kč s DPH
- STA-cable 20Mbps za 147,-Kč s DPH
- STA-cable 30Mbps za 177,-Kč s DPH
0 x
0 x
za 99 ??? az 40 mb ??? no davide muzes to taky zkusit kdyz se ti to tak libi uvidime jak levny spoje se pak budes snazit vystourat ....
0 x
Az vyhraju prvni ve sportce a nebudu vedet kam cpat penize tak mozna jinak nejsem blazen .....
0 x
Každopádně nabídky relativně levného internetu jsou, takže to nějak obchodně funguje
.

0 x