❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Minimální cena internetu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
raven-il
Kontaktovat uživatele:

Re: Nákupy ISPíků od O2

Příspěvekod raven-il » 12 years ago

David2006 píše:Dobře, dá se nějak určit kolik je to na tu necelou tisícovku vlastně alokováno techniků? Počítám tak 1.5 max 2.5 z těch 4? A právní služby předpokládám máte bokem ne že ještě platíte právníka na fulltime.

Pocitej cca 1.2 podle mesice. Udzrovaci min, hektickej vic + nejaky externisti na pripojovaky. Neda se to ale uplne vytrhnout z kontextu, protoze hafo prace udela slecna na telefon a billing.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Insider ma pravdu v jednej veci....a to, že menšie firmy dokážu obsluzit klientov za menej nákladných podmienok. Lenže až narastie počet zakaznikov cez 500, 700, potom sa prelomi tisicka. Začne to všetko padať na hlavu...lebo treba zamestnať technikov, 5tkove Hyper spoje už nestačia. Naraz príde hafo mesačných nákladov a sme doma. Vydržia len tí ktorí budú mať dobré meno, kvalitné služby... Tvrdim, že netreba znižovať ceny!!! Ale radsej skvalitnit služby, navysit rychlosti... Dnes ešte kopec firiem funguje na paušáloch 1-2 Mbps. Toto dámy a páni za 2-3 roky stačiť nebude a tí ludia na to pomaly ale iste prídu.
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 12 years ago

Taky je třeba si uvědomit, že ne v každém okrese je situace stejná! Tady u nás jižní morava je to docela v řiti z města se lidi stěhuj pryč není práce, spousta lidí tady dělá za minimální mzdu! Takže já mám říct člověku co dělá za minimální mzdu dejte si internet za 500,- ? Na to se vám tady víte co! Takže je nutno se přizpůsobit místní situaci. Podívejte se jak je to třeba se žrádlem uplně to samé v každém okrese jiné ceny.
0 x

Nick_xx

Příspěvekod Nick_xx » 12 years ago

Tlapnet mi nepřipadá jako úplně malý, ani jsem zde na něj nezaznamenal negativní kritiku, na rozdíl od jiných, přesto má tarif za 217 Kč. Kde je zakopaný pes?

Jak řešit různé požadavky cílovky? Pokud někdo dělá kvalitní připojení a tarif mu začíná na reálném (tedy ne AŽ) 8 Mbps za 400 Kč, nebude mít problém sehnat bohaté či náročné zákazníky, ale nenároční uživatelé, třeba důchodci, dají přednost sdíleči ADSL za stovku, protože na stažení mailů od kamarádů a poslání řešení křížovek jim to stačí. Velcí ISP tento nenáročný segment uživatelů zanedbávají (čest výjimkám) a nepřímo tak podporují vznik místních garážovek či působení studentíků, kteří pak mají přípojky za hubičku a při větším rozšíření deformují ceny v oblasti.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

Nick_xx píše:Tlapnet mi nepřipadá jako úplně malý, ani jsem zde na něj nezaznamenal negativní kritiku, na rozdíl od jiných, přesto má tarif za 217 Kč. Kde je zakopaný pes?

Jak řešit různé požadavky cílovky? Pokud někdo dělá kvalitní připojení a tarif mu začíná na reálném (tedy ne AŽ) 8 Mbps za 400 Kč, nebude mít problém sehnat bohaté či náročné zákazníky, ale nenároční uživatelé, třeba důchodci, dají přednost sdíleči ADSL za stovku, protože na stažení mailů od kamarádů a poslání řešení křížovek jim to stačí. Velcí ISP tento nenáročný segment uživatelů zanedbávají (čest výjimkám) a nepřímo tak podporují vznik místních garážovek či působení studentíků, kteří pak mají přípojky za hubičku a při větším rozšíření deformují ceny v oblasti.

Třeba Tlapnet to má dobře vymyšlené - platíš na rok dopředu - 217 za měsíc (ale rok neutečeš), platíš měsíčně - už je to 299 Kč.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

aha takže najednou 200,- neni nereálný, kurva vy mě tak serete!!
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

No pokud nechceš vyloženě konkurenci rok-dva vyhladovět tak je. A 200+ mají jako základ - Kdyně má taky 100Kč na optice 5/1Mbs , ale ARPu jako takové domácností mají ty firmy přes 300 s DPH. Plus počítej že se semo tamo najde zlatá slípka v podobě garantovaných linek.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

hapi píše:aha takže najednou 200,- neni nereálný, kurva vy mě tak serete!!

Nebylo to o konkrétní sumě, ale že na webu vypadá nízká částka dobře, ale je to něco za něco. Jednoduchá matematika - ten kdo škváru nemá, nedá naráz 217*12. takže ti zaplatí 299 každý měsíc :) Ten kdo na to má, si vezme roční předplatné toho vyššího, protože to není takový rozdíl ;) A hned je ARPA pěkná :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

helapc

Příspěvekod helapc » 12 years ago

Neřekla se tady jedna důležitá věc. Pokud firma s tarifem cca 400.- Kč má přes 1000 zákazníků a chtěla by zavést tarif za 200.-Kč riskuje tím výrazné snížení příjmu od svých stálých zákazníků, nebo jejich nespokojenost. A to za těch pár lidí kteří koukaj jen na cenu nestojí. Jak bylo již řečeno je lepší jim ty služby neustále navyšovat a zkvalitňovat. Menší a mladší firma si může cenu stanovit, případně změnit daleko snadněji.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Tak jasně pokud majitel má 400tis měsíčně platí 1 max 2 techniky a poloviční úvazek pro účetní (jinak se bude fakt flákat) tak má vejvar (úhel pohledu můžeme říkat klidně "přiměřený zisk") a nic moc ho netlačí. Na druhou stranu je to fajn pozice pro okolní konkurenci se tam pustit :lol: .
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 12 years ago

Překrucuješ co jsem napsal. A co vidíš špatného na tom dát lidem práci? A co je špatného na tom když po x letech bez volna se začneš ve službách střídat? Lidem je ve zkutečnosti opravdu jedno jestli to stojí 290.- nebo 390.- když to funguje tak neodejdou.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 12 years ago

Zapojovat se do predchozi diskuze nebudu, protoze kazda lokalita (oblast atd.) je na tom jinak / ma jine moznosti. Nekdo nakoupi konektivitu (100 Mbit) za 15 tis., nekdo jiny treba i za 50 tis. Psat neco o tom, jestli je 200 kc malo nebo moc je absolutni blbost. Pro me je to urcite malo, protoze vim kolik me stoji dotahnout konektivitu (nepocitam k tomu dalsi vydaje za pronajem ...) k nam a kdyz vidim, jak se tady (v jinem vlakne) nabizi 100 Mbit za pro me smezsne penize, jen zavidim. Prodavat net za 200 kc, tak to radeji skoncim a nebudu delat nikomu charitu. Asi tak.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

helapc píše:Překrucuješ co jsem napsal. A co vidíš špatného na tom dát lidem práci? A co je špatného na tom když po x letech bez volna se začneš ve službách střídat? Lidem je ve zkutečnosti opravdu jedno jestli to stojí 290.- nebo 390.- když to funguje tak neodejdou.

jo jenomže tady prostě odejdou. Rozdíl 100,- je moc velkej. I 10kč jim vadí. Kdybych to několikrát nezažil na vlastní kůži tak bych nevěřil ale bohužel, je to tak.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 12 years ago

helapc píše:Neřekla se tady jedna důležitá věc. Pokud firma s tarifem cca 400.- Kč má přes 1000 zákazníků a chtěla by zavést tarif za 200.-Kč riskuje tím výrazné snížení příjmu od svých stálých zákazníků, nebo jejich nespokojenost. A to za těch pár lidí kteří koukaj jen na cenu nestojí. Jak bylo již řečeno je lepší jim ty služby neustále navyšovat a zkvalitňovat. Menší a mladší firma si může cenu stanovit, případně změnit daleko snadněji.

Tady zazněl jeden velmi kritický fakt.. Jakmile naprzníte ceny na začátku...
Tak je potom plošně velmi pracně budete měnit, leda tak zaváděním nových tarifů, na které nalepíte jenom nové zákazníky, ale noví zákazníci Vás mají už za Pepka Vyskoče.
Pokud má firma 500 zákazníků už 2 techniky potřebuje jako sůl.., když je to za 200 tak to je 100K tržeb = 1,2M tržeb ročně = DPH. DPH = ne 1,2M tržeb, ale pouze 1M = 83 měsíčně. Pokud z toho někdo utáhne 2 techniky, 2 auta, konekt, tak klobouk dolů. Kolik mu zbyde na rozvoj ?10K měsíčně ?? S tímhle jděte házet lopatou.. Bude to za lepší peníz, to Vám garantuju, bude to mít perspektivu a hlavně nebudete potřebovat matiku, protože ta Vám nejde.. Jenom pořád nechápu, jak jste to mohli dolátat až na těch 500 klientů, to je buď heroický výkon, nebo nějaká fyzikální anomálie.

Při 300 Kč to je 125K měsíčně.. Jinými slovy na rozvoj nejde 10, ale 60+K, no samo, že na rozvoj takové sítě stačí 45K měsíčně a těch 15 klidně můžete dát starý, ať Vám dá po večerech pokoj.

Při 400 ?? Počítejte sami.. Myslím, že pro 80 procent čitatelů je to stav, kdy už většina budou jenom koučovat počet klientů na hladince a ARPU, protože 80k měsíčně musí stačit 99 procentům čitatelů tohoto webu a ve dvou to budou dávat levou zadní.. Jenže vono to dopadne tak, že brzy na firmě bude 3., protože Nr.1 přestane stačit ty prachy prášit, zaroveň věnovat firmě tu stejnou úroveň usíli (tyto dvě fakta se vylučují) a tlak na počet klientů se prostě nastartuje, protože se Nr. 1 začne nudit.. A vo tom to je.. Občas v některých firmách dřou takovou mírou, že si ani včas nevšimnou, že je někdo předbíhá..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 12 years ago

hapi píše:
helapc píše:Překrucuješ co jsem napsal. A co vidíš špatného na tom dát lidem práci? A co je špatného na tom když po x letech bez volna se začneš ve službách střídat? Lidem je ve zkutečnosti opravdu jedno jestli to stojí 290.- nebo 390.- když to funguje tak neodejdou.

jo jenomže tady prostě odejdou. Rozdíl 100,- je moc velkej. I 10kč jim vadí. Kdybych to několikrát nezažil na vlastní kůži tak bych nevěřil ale bohužel, je to tak.

To je hovadina.. Elasticita změny providera je velice nízka.. Pár jich uteče, ale jen ať jdou ti by prskali, ikdyž by to dostavali zadara.. Jeden příklad za všechny.. Máme lokačku, kam se podvodem a uplacením správy dostal provider a začal nabízet internet za 230Kč 50Mbit.. My jsme na kompleksu byli jenom pomoci 5GHz, protože jsem developera poslal doprdele poté, co po mě chtěl úplatek, abych se dostal do strukturky v domě, která mu ani nepatřila.. V té době jsme tam připojovali 65 bytů za standardní cenu 403 Kč, tedy 26200 Kč měsíčně. Když bych přistoupil na hru, že nabídnu cenu stejnou 230Kč s tím že ten 50Mbit prostě ke koncákovi nedostanu ani za kus masa, klesly by mi tržby na 14950, rozdíl 11250Kč a ještě by lidi plkali, že na bezdrátu si dovolím na tšch 70m dát jenom 20Mbit... Jinými slovy.. Mohu ztratit 28 zákazníků, abych dorovnal ten nesmysl co tam konkurence nabizi.. Problem konkurence je, ze jim to 1-2 mesicne po dobu par hodin nefunguje, neberou telefony, protoze nestihaj a majitel je stihany za nejake dalsi chutovky, ktere jinde upekl..
Kolik myslite, ze jich uteklo? Presne 11, takže asi tolik.. A jaka bude koncovka? S novým vedení SVJ za 14 dní podepíšeme smlouvu u umístění telekominukační sítě a do rozvodu bouchneme gigabit, co bude následovat? Za ty 3 roky jsem na si vytvořil fond 245K, což je přesně suma, kterou bych neměl, kdybych na tu hru přistoupil. Víte kolik bude stát internet všechny nové zákazníky, kteří k nám do konce roku přestoupí? Řeknu Vám to.. Budu ochoten dát na akvizici nových zákazníků v tomto objektu 15K měsíčně po dobu jednoho roku.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz