Zdravim Vas.
Posledny mesiac sa nasi klienti stazuju ,ako aj ja na spravu od googla - kde zastavi vyhladavanie a musi sa v danej chvili opisat text z obrazka aby som mohol dalej pouzivat google.
Jedna sa o celoplosny problem na sieti s cca 500 uzivatelmi.Denne aj 10 krat zastavi prehladavanie.
Akym sposobom viem zistit, kto na sieti porusuje pravidla google?? Tymto sposobom obmadzuje pouzivanie googla vsetkym klientom na sieti.
Vdaka za radu.
Doplnujem- v tejto chvili , google uz iba hodi (vid prilohu) a koniec - uz ma to dost hneva, nie je mozne pouzit google v tejto chvili.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
GOOGLE a nezvycajna aktivita na sieti
GOOGLE a nezvycajna aktivita na sieti
- Přílohy
-
- google_2.JPG (37.16 KiB) Zobrazeno 3675 x
-
- Google_problem.JPG (44.08 KiB) Zobrazeno 3675 x
Naposledy upravil(a) slavcox dne 29 Jul 2013 14:41, celkem upraveno 1 x.
0 x
hafieror píše:Nemáš na mikrotiku zapnutou proxy?
Nie PROXY nemam zapnute na ziadnom mikrotiku na linke.
0 x
- midnight_man
Vitaj v klube
Musis rozhodit klientov na viac verejných IP. Google vidi, že jedna verejna IP ma vela poziadaviek. Oni tam na západe nie su zvyknutý na NATko 
To iste ti casom zacne robit aj facebook

0 x
midnight_man píše:Vitaj v klubeMusis rozhodit klientov na viac verejných IP. Google vidi, že jedna verejna IP ma vela poziadaviek. Oni tam na západe nie su zvyknutý na NATko
Suhlasil by som, ale potom mi vysvetli, preco 2 kolegovia -konkurencia -(dve firmy) maju po 1200 ludi na linke a na jednej IPcke uz 8 rokov idu a nemaju tento problem.Dlho sme debatovali o tom, nemyslim si, ze je to ten dovod problemu. Ved osobne tiez sme tento problem nemali nikdy a stale ideme na jednej IPcke a s poctom pripojenych klientov stagnujeme....4 roky s cca 500 ludi....
0 x
- midnight_man
Tak to ti veru nepoviem prečo to niekomu ide ale 500 ks na jednej IP je dosť. Aj my sme mali tento problém už pri 100ks na jednu IP. Treba sa spytat googla 

0 x
midnight_man píše:Tak to ti veru nepoviem prečo to niekomu ide ale 500 ks na jednej IP je dosť. Aj my sme mali tento problém už pri 100ks na jednu IP. Treba sa spytat googla
Tam uz boli poslene 2 emaily - a dodnes ziadna odpoved....
Ale kazdopadne , skusim pokial nebude niejaky navod ako zistit kto na sieti by mohol bombardovat google a sposobovat tento problem , pridelit viacero IP na sieti.
0 x
Tenkrat jsme meli podobny problem, i kdyz pouzivame na siti nekolik IP adres na NAT. Google ma nekde formular, ktery se vyplni i s podsiti, ktera pod tebe spada a vysvetli se jim, co je spatne a ze je to tvoje a nic se tam spatnyho nedeje. Zkusim to najit, jestli se mi to povede.. Vim, ze tenkrat mi to chvili trvalo, ale po vyplneni a odeslani uz byl pokoj..
0 x
trelowney píše:Tenkrat jsme meli podobny problem, i kdyz pouzivame na siti nekolik IP adres na NAT. Google ma nekde formular, ktery se vyplni i s podsiti, ktera pod tebe spada a vysvetli se jim, co je spatne a ze je to tvoje a nic se tam spatnyho nedeje. Zkusim to najit, jestli se mi to povede.. Vim, ze tenkrat mi to chvili trvalo, ale po vyplneni a odeslani uz byl pokoj..
Bol by som vdacny, ja som to nenasiel a dost som okolo toho hladal.
Neprijemna zalezitost, ak Vam zacnu klienti volat, ze im neide google ..
0 x
slavcox píše:trelowney píše:Tenkrat jsme meli podobny problem, i kdyz pouzivame na siti nekolik IP adres na NAT. Google ma nekde formular, ktery se vyplni i s podsiti, ktera pod tebe spada a vysvetli se jim, co je spatne a ze je to tvoje a nic se tam spatnyho nedeje. Zkusim to najit, jestli se mi to povede.. Vim, ze tenkrat mi to chvili trvalo, ale po vyplneni a odeslani uz byl pokoj..
Bol by som vdacny, ja som to nenasiel a dost som okolo toho hladal.
Neprijemna zalezitost, ak Vam zacnu klienti volat, ze im neide google ..
Tohle je snad ono: https://support.google.com/websearch/contact/ban
0 x
To jde provozovat na jednu ip 500 klientu? Vzdyt to museji mit totalne zdegradovane, kdyz je takovy PAT...
0 x
Co by nešlo
Najednou jich funguje sotva třetina ... A už je asi jedno, jestli mícháš dohromady dva, nebo sto.

joker píše:To jde provozovat na jednu ip 500 klientu? Vzdyt to museji mit totalne zdegradovane, kdyz je takovy PAT...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Tak se jim to krouhne na nějaký rozumný počet.
joker píše:No a co kdyz maji p2p a spoustu otevrenych portu?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
No ja ze v provedeni O2 ten jejich PAT zpusobuje ze nejde otevrit ani FTPS spojeni... I kdyz to maji asi blbe nakonfigurovane a nemuze za to primo pat, nevim (nejde o fup)
0 x