❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nové kamery podél D1

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Laibir

Nové kamery podél D1

Příspěvekod Laibir » 12 years ago

Všimli jste si také, že přibylo kolem krajnice (hlavně na vysočině) hodně menších sloupů s kamerami? O datové přenosy se zde stará Summit, ale v jakém pásmu nevím. Bude to nejspíš 10G. Montáž provedla firma CBL dle nálepky na anténách. Vím jistě, že jedna je před 119.km na Prahu a další je na 150.km na Brno a ještě v tom stejném pruhu v kopci na 148.km. Na 150.km mají přeskok z Jabloňova a pak to jde dle mého na Fajťák do Velmezu.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

nevím proč CBL když je kolem dálnice zakopan vlákno
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

uz tak je rozkopana, tak aby nenasrali motoristy jeste vic dalsimi vykopy a omezenimi :lol: nedavno sem jel Velka Bytes - Humpolec a byl to zazitek, skoro hodinu a pul...na to netreba kamery, vlece se to vsude kde rypou do silnice... co se tech linku tyce, tak je to beztak zrejme jen dalsi klasicka levota dohozeni ksefu...jak projebat statni prachy...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

vlákno kolem dálnice je ale těžko do toho někdo bude hnípat. Nový postavený dálnice maji ve středovým pásu extra položený vlákno pouze pro kamery. D1 to určo nemá i když co já vim. D3 ho má extra ve středovým pásu, nebo to aspoň tak je psaný v projektu a slouží pouze pro ty kamery.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

hele ale to je nahodou dobry ulet, optika co prenese Gbity a jen pro kamery, co vyprodukuji max Mbity :) jako by operator pustili 3G/4G jen pro lepsi zvuk pri volani :lol:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

+ mýtný brány :wink:
a možná i chytrý cedule
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

pcwifi píše:hele ale to je nahodou dobry ulet, optika co prenese Gbity a jen pro kamery, co vyprodukuji max Mbity :) jako by operator pustili 3G/4G jen pro lepsi zvuk pri volani :lol:

myslim ze hlavni duvod bude zivotnost a spolehlivost a celkove dobre parametry i vyhledem do budoucna
0 x

lubo

Příspěvekod lubo » 12 years ago

pcwifi píše:hele ale to je nahodou dobry ulet, optika co prenese Gbity a jen pro kamery, co vyprodukuji max Mbity :) jako by operator pustili 3G/4G jen pro lepsi zvuk pri volani :lol:

a co bys tam chtel zakopat ? RG59 ? ;-)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Otázkou je, jak hustě ty kamery jsou. Když to vezmu od oka, metr optiky tisícovku. Takže pokud budou kamery sto metrů od sebe, vyplatí se i cenově ta optika ... pokud budou od sebe dál, tak je levnější to rádio ... elektřinu tam stejně potřebují, tak je to jedno.
Mluvím o ceně, ne spolehlivosti a budoucnosti :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

hapi

Myslim ze je vzdy jedna na sjezdu z dalnice. Jinak nic.
0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 12 years ago

U toho Velmezu jsou 3 po dvou kilometrech. Jakoby čekali mega kolonu na Velkou Bíteš. A bylo by to logický. Další je totiž za deviti křížema směrem na Prahu.
0 x

halamicek

Příspěvekod halamicek » 12 years ago

ludvik píše:Otázkou je, jak hustě ty kamery jsou. Když to vezmu od oka, metr optiky tisícovku. Takže pokud budou kamery sto metrů od sebe, vyplatí se i cenově ta optika ... pokud budou od sebe dál, tak je levnější to rádio ... elektřinu tam stejně potřebují, tak je to jedno.
Mluvím o ceně, ne spolehlivosti a budoucnosti :-)

Myslím, že v celku toho co stojí ta dálnice se položení chráničky + montáž opt. kabelu téměř ztratí.
0 x
Halamíček Jakub

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 12 years ago

Ve středovým pruhu D1ky vede NYNÍ celkem cca 7 40HDPe. 3 využívá ŘSD a zbytek O2. Právě kvůli rekontrukci dálnice měla Telefónica celkem "horko" s nahrazením tras. V sobotu jsem jel do Prahy a na spustě míst jsou původní trubky ve středovým pásu vytrhaný i s kabelama. RR spoje Summit a CBL jsou tam právě pro nefunkční části těch optickejch tras. Hlavně na telematiku a kamery.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

vlákno kolem dlnice využívá i optonet, takže není nevyužitý :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...