❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
	Nové kamery podél D1
Nové kamery podél D1
Všimli jste si také, že přibylo kolem krajnice (hlavně na vysočině) hodně menších sloupů s kamerami? O datové přenosy se zde stará Summit, ale v jakém pásmu nevím. Bude to nejspíš 10G. Montáž provedla firma CBL dle nálepky na anténách. Vím jistě, že jedna je před 119.km na Prahu a další je na 150.km na Brno a ještě v tom stejném pruhu v kopci na 148.km. Na 150.km mají přeskok z Jabloňova a pak to jde dle mého na Fajťák do Velmezu.

0 x 

nevím proč CBL když je kolem dálnice zakopan vlákno

0 x 
			Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
						uz tak je rozkopana, tak aby nenasrali motoristy jeste vic dalsimi vykopy a omezenimi   nedavno sem jel Velka Bytes - Humpolec a byl to zazitek, skoro hodinu a pul...na to netreba kamery, vlece se to vsude kde rypou do silnice... co se tech linku tyce, tak je to beztak zrejme jen dalsi klasicka levota dohozeni ksefu...jak projebat statni prachy...
  nedavno sem jel Velka Bytes - Humpolec a byl to zazitek, skoro hodinu a pul...na to netreba kamery, vlece se to vsude kde rypou do silnice... co se tech linku tyce, tak je to beztak zrejme jen dalsi klasicka levota dohozeni ksefu...jak projebat statni prachy...

nedavno sem jel Velka Bytes - Humpolec a byl to zazitek, skoro hodinu a pul...na to netreba kamery, vlece se to vsude kde rypou do silnice... co se tech linku tyce, tak je to beztak zrejme jen dalsi klasicka levota dohozeni ksefu...jak projebat statni prachy...
		0 x 
			Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát...  z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o))) 
						vlákno kolem dálnice je ale těžko do toho někdo bude hnípat. Nový postavený dálnice maji ve středovým pásu extra položený vlákno pouze pro kamery. D1 to určo nemá i když co já vim. D3 ho má extra ve středovým pásu, nebo to aspoň tak je psaný v projektu a slouží pouze pro ty kamery.

0 x 
			Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hele ale to je nahodou dobry ulet, optika co prenese Gbity a jen pro kamery, co vyprodukuji max Mbity   jako by operator pustili 3G/4G jen pro lepsi zvuk pri volani
 jako by operator pustili 3G/4G jen pro lepsi zvuk pri volani  

0 x 
			Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát...  z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o))) 
						+ mýtný brány   

a možná i chytrý cedule

a možná i chytrý cedule
		0 x 
pcwifi píše:hele ale to je nahodou dobry ulet, optika co prenese Gbity a jen pro kamery, co vyprodukuji max Mbityjako by operator pustili 3G/4G jen pro lepsi zvuk pri volani
myslim ze hlavni duvod bude zivotnost a spolehlivost a celkove dobre parametry i vyhledem do budoucna
		0 x 

pcwifi píše:hele ale to je nahodou dobry ulet, optika co prenese Gbity a jen pro kamery, co vyprodukuji max Mbityjako by operator pustili 3G/4G jen pro lepsi zvuk pri volani
a co bys tam chtel zakopat ? RG59 ?

0 x 

Otázkou je, jak hustě ty kamery jsou. Když to vezmu od oka, metr optiky tisícovku. Takže pokud budou kamery sto metrů od sebe, vyplatí se i cenově ta optika ... pokud budou od sebe dál, tak je levnější to rádio ... elektřinu tam stejně potřebují, tak je to jedno.
Mluvím o ceně, ne spolehlivosti a budoucnosti

0 x 
			Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
						Myslim ze je vzdy jedna na sjezdu z dalnice. Jinak nic.

0 x 
U toho Velmezu jsou 3 po dvou kilometrech. Jakoby čekali mega kolonu na Velkou Bíteš. A bylo by to logický. Další je totiž za deviti křížema směrem na Prahu.

0 x 

ludvik píše:Otázkou je, jak hustě ty kamery jsou. Když to vezmu od oka, metr optiky tisícovku. Takže pokud budou kamery sto metrů od sebe, vyplatí se i cenově ta optika ... pokud budou od sebe dál, tak je levnější to rádio ... elektřinu tam stejně potřebují, tak je to jedno.
Myslím, že v celku toho co stojí ta dálnice se položení chráničky + montáž opt. kabelu téměř ztratí.
		0 x 
			Halamíček Jakub
						- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Ve středovým pruhu D1ky vede NYNÍ celkem cca 7 40HDPe. 3 využívá ŘSD a zbytek O2. Právě kvůli rekontrukci dálnice měla Telefónica celkem "horko" s nahrazením tras. V sobotu jsem jel do Prahy a na spustě míst jsou původní trubky ve středovým pásu vytrhaný i s kabelama. RR spoje Summit a CBL jsou tam právě pro nefunkční části těch optickejch tras. Hlavně na telematiku a kamery.

0 x 
			Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
						Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
vlákno kolem dlnice využívá i optonet, takže není nevyužitý 

0 x 
			Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...