❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Njn, google... a my se tady sereme s příhradama :)
nad tim uz jsem taky stravil par chvil premysleni, jake byto bylo fajne vypustit 20 balonu a pokryt cele sve uzemi 
jooo, kdybych se lepe ucil, mohl jsem to delat pro google

jooo, kdybych se lepe ucil, mohl jsem to delat pro google

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Já nevím, ale příjde mi to divné... Už z toho důvodu že mají být ve výšce 20km a využívat pásma 2.4 a 5.8GHz... A protože ten balon letí, tak i anténa co bude na baráku bude muset mít velký vyzařovací úhel... A náchylnost na rušení z wifin bude podle mě dost velká...
Něco máličko o tom napsali zde
Prostě celkově mi to technicky případá nedotažené...
Něco máličko o tom napsali zde
Prostě celkově mi to technicky případá nedotažené...
0 x
jo a nemohly by se používat takové ty frekvence, které jsou pro navigační zařízení a družice
5100,5200 atd
)

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
že by UBNT?
0 x
Svět je binární. Buď jste jednička nebo nula.
Možná si to jen domýšlím, ale domnívám se, že je tam napsáno "Ubiquity Networks". I na počet písmen by to vycházelo.
0 x
"Ubiquity Networks" je tam napsáno přesně. Tipuju to na rocket.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
to je jen kryt nebo to doopravdy neco dela ? 

0 x
No když jsem viděl v tom videu UBNT měřič signálu z tý červený koule tak mě napadla potencionální spolupráce UBNT s Googlem a to zní docela zajímavě! 

0 x
šmírovací software od NSA v každém UBNT zařízení zdarma 

0 x
Jak to bude vypadat v praxi? Ve vzduchu budou létat třeba tisíce balónů, ty budou komunikovat mezi sebou navzájem, dále se spojí s anténami v domácnosti a také těmi od lokálních internetových poskytovatelů. Tím vznikne síť. Google mluví o rychlosti srovnatelné (nebo vyšší) s běžnými 3G sítěmi. Jednou by prý firma chtěla, aby se k balónovém internetu mohly připojit i běžné smartphony.
hmm, to jako na 20km a speed 3G? už se ničeho nebojim

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Tak afričani nějak velcí pařani online her nebudou a ten web se jim snad za chvíli načte. 

0 x
pak je otázka proč nepoužijou normální satelitní internet.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Protože Google to tam pod vidinou příjmů z reklamy dotáhne výrazně levněji.
Pokud hodně cestuješ nebo bydlíš opravdu v totální prdeli světa tak je satelitní net fajn, ale pro ty vesnice může být tohle výhodné.

0 x