Zdravím,
kolega si pořídil tuhle věc, Mini PC Rikomagic MK802 III 4GB - http://www.alza.cz/rikomagic-mk802-iii-4gb-d371337.htm a hraje si teď s tím na kanclu druhý den..
Za ty prachy to jako nefunguje zle, ale první věc byla, že to neumí plné rozlišení monitoru 1920x1080 - přepnout v nastavení to sice jde, ale obraz se různě kazí, barví do fialova, zrní.. prostě přepnuto na 1280x720 a je ok.
Ale druhá věc je wifina. Nevím jak to u tohoto modelu je, ale konkrétně tento kus má problém s připojením. Nečekal jsem sice žádné zázraky, ale naměřili jsme na tom pouhých 2M downloadu a 13M! uploadu.
Navíc jsme zjistili, že jakmile ten android používá síť, tak zaruší celé pásmo - v kanclu máme RB433AH, kde jedna CM9 dělá wifi na 2412MHz pro náš kancl, druhá CM9 na 2472MHz dělá wifi pro sousední kancl (jinou firmu) a právě dneska přišli s tím, že jim jde špatně net. A skutečně, jakmile jsme v androidu zakázali wifi, tak jim net šel a když jsme tu wifinu zase zapnuli a začali přehrávat z youtube, tak jim opět přestal net jít (na MK padaly linkovky, packetloss 100%).
Pochlubte se, kdo to máte, jak celkově funguje a jak je na tom s wifi ten váš kus. Jestli to je prostě normální, nebo jestli máme problém jen u tohoto konkrétního kusu = poslat na reklamaci.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Rikomagic MK802 III, ruší celé 2,4GHz pásmo
tuhle jsem si poridil tu S verzi s 8GB , dam echo .
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
jo, s tim fullHD je to jasný. Někde jsem čet že výrobce toho chipu schválně omezil rozlišení pouze do HDčka protože se pak přehřívá chip. To sou kurvy co, všude říkaji jak to má pěkně 1080p a přitom je to softwarově omezený na 720p.
S wifinou mají problémy všechny MK802 pokud vim. Údajně to mělo bejt u 3 revize opravený a koukám že neni. Jeden chlápek popisoval jak musel APčko dát 2m od toho a ještě nějak extra natočit aby to začalo kloudně chodit. Jako fakt člověk žasne.
fakt o důvod víc koupit minix.
S wifinou mají problémy všechny MK802 pokud vim. Údajně to mělo bejt u 3 revize opravený a koukám že neni. Jeden chlápek popisoval jak musel APčko dát 2m od toho a ještě nějak extra natočit aby to začalo kloudně chodit. Jako fakt člověk žasne.
fakt o důvod víc koupit minix.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
wifi jsem prozatim nescanoval,
obraz mi bezi plynule v rozliseni 1920x1080, 60Hz (info ze samsung tv) , zadne problemy jsem nenzaznamenal
pouzity prehravac: mediahouse (pro androida)
v xbmc (rc3) se mi obraz u tohoto filmu trha , zvuk neni plynuly
testovano na filmu:
Černočerná-tma-(2000)-1080p-CZdub-(MKV-5301-Kbps,AAC-256kbps).mkv
na wifine mam signal -73 (na AP) , ccq je jen na 20% , bezi mi to pres zed , pres "hromadu srotu" , na vzdalenost cca 5m
vse mi bezi pres dlna
obraz mi bezi plynule v rozliseni 1920x1080, 60Hz (info ze samsung tv) , zadne problemy jsem nenzaznamenal
pouzity prehravac: mediahouse (pro androida)
v xbmc (rc3) se mi obraz u tohoto filmu trha , zvuk neni plynuly
testovano na filmu:
Černočerná-tma-(2000)-1080p-CZdub-(MKV-5301-Kbps,AAC-256kbps).mkv
na wifine mam signal -73 (na AP) , ccq je jen na 20% , bezi mi to pres zed , pres "hromadu srotu" , na vzdalenost cca 5m
vse mi bezi pres dlna
0 x
teď nevim jak to bylo ale tušim že na televizi sice posílá přes hdmi 1080p ale dekoduje to pouze do 720p nebo co. Už nevim. A nebo máš už tu verzi s updatnutym OS kde je to otevřený všechno na 1080p.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
to ti nereknu, nevim jak to otestovat zda se softwarove degraduje rozliseni , ale jak tu autor psal, ze to musi prepnou na 1280x720 , tak to delat nemusim, ani zadne problemy s grafikou nemam
na tv v info vidim 1920x1080@60Hz
na tv v info vidim 1920x1080@60Hz
0 x
Jo, ty máš už to "S". Co jsme za dnešek vygooglili, tak podle názorů na různých fórech už ta tvoje verze zdá se takové problémy nemá.
Tu wifi jsme nakonec jakž takž uchodili, měření na speedtestu nám dalo cca 20M/20M. Každopádně, CM9ku to nesnese, museli jsme vzít
TPLINK a mít ho hned vedle. Jak to bylo dál než 2 metry, už to připojení padalo a shazovalo to i připojené notebooky.
Celkově se ale ta mrdka chová občas nevyzpytatelně, že ovládání začne jakoby lagovat, nebo se kousne a musí se vypnout a zapnout.
Zkusíme, jestli nám to vymění za tu S verzi, tato verze (4GB, nevím jak 8GB) je asi úplně na hovno, nekupovat.
Tu wifi jsme nakonec jakž takž uchodili, měření na speedtestu nám dalo cca 20M/20M. Každopádně, CM9ku to nesnese, museli jsme vzít
TPLINK a mít ho hned vedle. Jak to bylo dál než 2 metry, už to připojení padalo a shazovalo to i připojené notebooky.
Celkově se ale ta mrdka chová občas nevyzpytatelně, že ovládání začne jakoby lagovat, nebo se kousne a musí se vypnout a zapnout.
Zkusíme, jestli nám to vymění za tu S verzi, tato verze (4GB, nevím jak 8GB) je asi úplně na hovno, nekupovat.
0 x
T-T
jojo,
cine lezem jednou stranou do prdele,
a druhou stranou otvoru ji nenavidime,
ktera dirka je lepsi ?
cine lezem jednou stranou do prdele,
a druhou stranou otvoru ji nenavidime,
ktera dirka je lepsi ?

0 x
s bluetooth , je to ta S verze
0 x
celkem spokojenost, az do vcerejska , pri startu se zasekne a mrka na me jen ta prisera .
0 x
Tak to pomůže jen přeflašnout FW, už to mám za sebou a cca 2 měsíce jede v pohodě
0 x
muzu konstatovat, ze wifi cast stoji za starou backoru ,
puvodni zapojeni :
napajeni z televize pres usb , vsechno ostatni napichane do usb v riko
wifi AP : 20cm od riko
chovani: nekdy se stavalo , ze se to znacne sekalo pri prehravani filmu na dlna pres wifi , ovladani pres gyroskop bylo casto nemozne , sekala se i mys (jako by to nestihalo) , web fungoval , ale byla znat prodleva
nove zapojeni: usb mikrotik -> rico -> pasivni usb -> vsechno jede pres hub
chovani: zadne sekani filmu , web bezi znatelne lip
pridal jsem k tomu usb-eth a vypnul wifi ,
dale tam mam pripojenu i remote klavesnici i s mysi (od m$) , dale gyroskop ovladac, vsechno se znacne zlepsilo , prozatim abs. zadny problem
nevim jestli by to nemohlo byt napajenim z tv , ale po zapojeni na jiny zdroj elektriky to slape jako hodinky .
Dale nevim jak hodne Rikomagicu svedci vypinani natvrdo (tv off -> el. off pro riko) , musel jsem ho uz podruhe flashnout
Dale jsem si (pro zenu) rozbehnul remote desktop, po novem zapojeni to funguje znatelne lip, odezva, ovladani, jen pro youtube to moc neni , to ale muze byt tim, ze mi widle bezi ve virtualboxu , to mi ale zase tak nevadi
puvodni zapojeni :
napajeni z televize pres usb , vsechno ostatni napichane do usb v riko
wifi AP : 20cm od riko
chovani: nekdy se stavalo , ze se to znacne sekalo pri prehravani filmu na dlna pres wifi , ovladani pres gyroskop bylo casto nemozne , sekala se i mys (jako by to nestihalo) , web fungoval , ale byla znat prodleva
nove zapojeni: usb mikrotik -> rico -> pasivni usb -> vsechno jede pres hub
chovani: zadne sekani filmu , web bezi znatelne lip
pridal jsem k tomu usb-eth a vypnul wifi ,
dale tam mam pripojenu i remote klavesnici i s mysi (od m$) , dale gyroskop ovladac, vsechno se znacne zlepsilo , prozatim abs. zadny problem
nevim jestli by to nemohlo byt napajenim z tv , ale po zapojeni na jiny zdroj elektriky to slape jako hodinky .
Dale nevim jak hodne Rikomagicu svedci vypinani natvrdo (tv off -> el. off pro riko) , musel jsem ho uz podruhe flashnout
Dale jsem si (pro zenu) rozbehnul remote desktop, po novem zapojeni to funguje znatelne lip, odezva, ovladani, jen pro youtube to moc neni , to ale muze byt tim, ze mi widle bezi ve virtualboxu , to mi ale zase tak nevadi
0 x