jaké máte zkušenosti se sdruženími co poskytují Internet? Většina z nás ISP se taky kdysi věnovala tématice freenetů, protože nás štvaly ceny připojení přes modem atd. Ale např. mě došlo, že pokud mám nabízet kvalitní služby, musím se tomu věnovat na max a ne při zaměstnání, musím platit platy ostatních lidí ve firmě, atd...
Některá OS jsou v celku rozumní lidé, některá OS mi připadnou spíš jako převlečený ISP s daňovým rájem v české republice. (Ideologie: členské příspěvky přece nejsou platba za připojení k Internetu tzn. nevztahuje se na ně DPH.).
Musím se přiznat, že u nás v obci je starosta zároveň členem rady "společnosti" (jak sám při telefonickém rozhovoru uvedl) XXXX free net o.s. Při jeho zvolení mi bylo jasné, že naše budoucí aktivity budou automaticky smeteny ze stolu(pronájem obecních prostor pro kontaktní místo ve vsi, optika na sloupy VO, apod...). Dnes jsem však přečetl obecní zpravodaj a tento článek mne zvedl ze židle:

(vyňato z obecního zpravodaje 4/2013 - http://www.naklo.cz/e_download.php?file ... avodaj.pdf )
Jsme holt zlí chlapci, protože jsme komerční. Přitom oni sami mají zaměstnance, výplaty, odměny