❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Práce ve výškách

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Práce ve výškách

Příspěvekod lwq » 12 years ago

Predem sorry, ze otviram starou debatu, ale zajima me ...

Kde byste koupili aktualne sedak a co k tomu, uz me fakt nebavi balancovat na hrane s pruserem a hlavne na nekterych vysilacich si clovek musi pomoct, aby mohl makat obema rukama a "jistit" se jen statickym lanem je dost na prd ... :roll:

Diky! :idea:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Tohle je pěkná otázka ... na tom totiž vůbec nezáleží. Záleží na tom, jestli a jaké máš školení na práci ve výškách :-) Na čem pak sedíš je vcelku fuk.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

Skoleni je mi v praxi na prd, kdyz me sedak ktery na sobe nebudu mit nechyti...

Je to jedno s druhym...

Kazdopadne sedak + bizuterie + zkusenosti a zdravy rozum je rozhodne lepsi kombince, nez bez ksand...

A kdyz sme u toho, kdy to skoleni delaji a mate nekdo reference?
Nechci skoleni typu vyh. 50par6 v bejvaly firme, kde si clovek chvilku pokecal s zkousejicim a dostal papir... :-/
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

helapc

Příspěvekod helapc » 12 years ago

Přímo pracovní celopostroje ti z hlavy neporadím, kontakt má kolega. Když tak mi napiš. Pokud půjdeš do obyčejnýho sedáku, který koupíš v každým outdoorovým krámku vem si k tomu prsní úvazek. Ten ti právě umožní uvolnit ruce.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 12 years ago

Dobrý den, mohl by jste mi někdo vysvětlit jak to v praxi funguje? Koukal jsem teďka na různé produkty a reálně nevidím vybudování těch lišt, ale lano by asi neměl být problém. Co takové lano vydrží když se nechá pověšené na komíně, když ho nikdo neukradne? Jak se používá zachycovač pádu, když lezu směrem dolu? Funguje i tak? http://www.ppeshop.cz/petzl-zachycovac-asap.p.aspx nebo ten z lanexu. Nevím zda je to reálné a jestli s tím někdo máte zkušenosti. Případně kolik vyjde metr listy na to "autíčko" za 12kolíků? Nikde nemáme vysílač s telekomunikacema, takže sem se k tomu ani nepřiblížil. Když je výlez s košem za mnou je to v pohodě, ale když jsou jen obruče po 3m, tak to taková slast hlavně v zimě není.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

ja sam mam nejradsi celotelove uvazky, pekne vypolstrovane objimky nohou ... a pres ramena jistene komplet .. prodava se to myslim jako "feratovy" uvazek ... ma na stredove karabine s tlumicem padu dva samostatne lanyardy na kazdem konci karabina :) je to delane pro zajistenou cestu "feratu" .. ale me se v tom dobre dela, kdyz jste v uvazku cely den, neni nic hosiho nez vytlacene obroucky na nohach (proto to polstrovani) a nebo byt jen v prsaku je taky prasecina ... kdyz si chci spocnout proste si sednu ... zavesim se a kocham se krajinou kolem :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

zkousel jsem hledat ten co mam, ale uz se asi nedela, nasel jsem tento : http://www.eliass.net/seznam.asp?id_nom ... ributu=SED je mu velice podobny a dela ho stejna firma :) ... kombinace lanyardu a karabin uz si kazdy zvolte sam :) jen za mne nejlepsi karabiny jsou nesroubovaci .. jen jistene stlacenim : http://www.sambarsport.cz/s-pojistkou/s ... -karabina/ proste se nesroubuje jen se stlaci ta pojistka dolu kdyz chcete otevrit .. je to rychle a jednoduche, zaroven to je bezpecne :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

tyjo jste mě teď nějako nabudili a jelikož krátce z jara plánujem docela dost větších akcí, tak jsem pro jistotu objednal další věci na práci ve výškách za xtisíc.. :D
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

ak to spravne chapem, tak ten zachytávač pádu, ktorý je tu linknutý funguje samostatne len s lanom? Teda nepotrebuje lištu namontovanú na rebríku.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

na prace ve vyskach potrebujete dva lidi, jeden co leze , jeden co jisti ,
pouzivame na to horolezecky vybaveni , pro dva , vyslo to na cca 10k (zaklad) , kolega chodi na kurzi lezeni nekam na stenu ,
tam ti vysvetlej, co je potreba , jak se chovat , pravidla a zasady , atd atd ,

na lano uvazane nekde u komina bych radeji zapomel ,
urcite kvalitni sedak, nic takovyho jen kolem pasu , to te prelomi vejpul ,
lana jak dynamicky, tak staticky , dost karabin , atd atd atd
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 12 years ago

midnight_man píše:ak to spravne chapem, tak ten zachytávač pádu, ktorý je tu linknutý funguje samostatne len s lanom? Teda nepotrebuje lištu namontovanú na rebríku.

zachytávače pádů jsou různy - do lišty(tady konkretne zminovany vyrobce SÖLL), na ocelové lano o průměru v určitém rozmezí a na dynamické horolezecké lano o průměru v určitém rozmezí. vše najdeš ve specifikaci ke konkrétnímu produktu

už to zde zaznělo, ale pro úplnost, je potřeba:
přilba! - oceníte zvlášť když děláte dva a víc lidí pod sebou
sedák + prsní úvazek, nebo lépe celotělový postroj - lepší a pohodlnější pro práci - doporučuji
lano - dynamické vs. statické. dynamické se při pádu protáhne o dané % pružnosti - tlumí to pád
dynamické pro prvolezce a jištění osob, statika na vytahování nákladu. já osobně se ve výšce jistím i statikou, pokud nehrozí propad o víc jak půlmetru

dynamické lano má svou životnost na počet pádů ty je dobré počítat a vědět kolik jich lano snese.

a pak doplňky:
karabiny, smyčky, slaňovače(PETZL apod), kladky na vytahování - dost to šetří síly při budování sajtu...

je to drahej špás, ale chrání to zdraví a někdy i holý život. u nás se na tomto nešetří
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí

6host

Příspěvekod 6host » 12 years ago

zdravim,
mam dotaz - kolik existuje typu jisticich list? na jednom komine tato lista je, kolega nekde splasil zehlicku, ale ne origo od Sollu, ale nejakou co vyjde asi na polovinu a ta tam nepasuje. Pak jsme zjistili, ze operator co tam tuto listu ma, tak jim do ni nepasuje ani jejich vlastni zehlicka.. nerad bych dal 12k za zehlicku, kterou pak budu nosit akorat v kapse
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 12 years ago

V Brně, resp. na Moravě, dělá skvělé školení Ruda Tefelner. V rámci ročního přezkušování dělá i revize materiálu, kupovaného přes něj. Přitom ceny materiálu OK, kdybych měl to samé kupovat ve spec. prodejně, dám o 30% víc.
V případě zájmu pošlu telefon do PM.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Nechci zakládat nové téma. Nejste někdo členem komínářů?
0 x

Kmotrik

Příspěvekod Kmotrik » 10 years ago

obnovim trochu toto téma,
jaké pripravky máte? mám v autě celotelovy úvazek, asi 5 karabin, statické lano 11mm a vázací smyce ( červené a modré - když jsem u stožáru tak se pripoutam tou smyci s nasazenou karabinou ke stožáru ).

jde mi o to, pokud mi ujede noha a já skoncim v postroji pověšen na laně jak se dostanu dolů ... petzl dělá spoustu "hraček" ... koukam po petzl stop, případně grigri2 ... je něco co prostě musíte mít?? slaňovací osmu mám v batohu taky ale většinou si sebou na stozar nenosim..
0 x