Snažím se hledat nějaké řešení KVM (keyboard, video, mouse ...) s možností připojení po IP. Používáte to někdo a jaké typy?
Našel jsem zatím v podstatě jen dva:
Altusen KH-1516i - docela levné, cca 16 tisíc s daní. Velká výhoda je že řízené počítače se připojují běžným UTP kabelem, je k tomu "cpu module" už s PS2 konektory. Ty kabely jsou tím pádem o něco dražší (i když - dvojitý belkin kabel je za tisíc, tohle je za tři stovky), ale zase se nemusí tahat extra kabel, který je většinou tlustý a tvrdý. Nevýhoda je jen jeden uživatel, buď z konsole nebo na dálku. Dělají i víceuživatelské, ale osmdesát tisíc se mi za to dát nechce.
Belkin - typ si nepamatuju, protože mě dostala cena. 28 tisíc by ještě šlo, ale 15584 za to samé co u Altusenu (cpu module), to je trochu mimo mísu. Ale našel jsem ho na itek.cz za 17 tisíc za 12583 bylo osm těchto modulů. To už se vydržet dá.
Platen IKVM-8000 - používá vlastní kabely. Slušná cena 14200 a za třímetrový kabel 500.
edit: u nově pořizovaných serverů si to člověk může pošéfovat přes IPMI a tak (především na Supermicrech to vlastně nic nestojí). Ale je dost starších, případně těch co to mají relativně drahé (Dell a HP). Nemluvě o možnosti "serverů" uživatelů, které to mít nebudou určitě. A IPMI je zase pitomé, že člověk spotřebuje spoustu IP adres, musí si to všechno pamatovat, jsou tam přístupová hesla (nevím jestli to jde navázat na radius, ale to je mi fuk, neboť nepoužívám). Centrální KVM je prostě pohodlnější.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
KVM over IP
KVM over IP
Naposledy upravil(a) ludvik dne 27 Mar 2013 14:31, celkem upraveno 1 x.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Aten CS1708i. 8 mašin, multiuser, ověření z AD. Připojení k PC je klasickejma KVM kabelama, takže je to spíš vhodný někam do RACKu, než na roztroušený instalace.
Virtuální konzole jede jak pod Javou (Chrome, FF, Opera), tak i pod Active X (IE).
Nějaký výrazný nedostatky nepozorujeme.
Virtuální konzole jede jak pod Javou (Chrome, FF, Opera), tak i pod Active X (IE).
Nějaký výrazný nedostatky nepozorujeme.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
sub_zero píše:Aten CS1708i. 8 mašin, multiuser
Tím multiuserem opravdu myslíš, že může osm lidí naráz ovládat osm různých serverů?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
ludvik píše:sub_zero píše:Aten CS1708i. 8 mašin, multiuser
Tím multiuserem opravdu myslíš, že může osm lidí naráz ovládat osm různých serverů?
Zkoušeli jsme zatím tři. Přihlásíš se pod svým účtem a máš svoji konzoly. Nevýhoda je, že jsme nezjistil, jakým způsobem usera omezit, aby se dostal třeba jen na konkrétní server. Je pravda, že to už máme cca 3 roky, takže třeba update FW to bude řešit...netuším.
Dnes budou určo lepší modely za +/- podobný peníze.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
No mě je to totiž divný ... Although they support local and remote login at the same time, they do not support independent operation.
Aby to totiž neznamenalo, že vidět můžeš všechny, ale ovládat jen jeden. Doslova tam totiž píšou, že je to Single bus. A ještě podivnější je, že ten Altusen pro dva současné uživatele stojí pětkrát tolik.
Aby to totiž neznamenalo, že vidět můžeš všechny, ale ovládat jen jeden. Doslova tam totiž píšou, že je to Single bus. A ještě podivnější je, že ten Altusen pro dva současné uživatele stojí pětkrát tolik.
0 x
Jeste kdyz nebylo kvm na temer kazde desce, pouzival jeden velky serverhosting lantronix - http://www.lantronix.com/it-management/kvm-over-ip/
0 x
Dan Skoupý
-
ludvik píše:Snažím se hledat nějaké řešení KVM (keyboard, video, mouse ...) s možností připojení po IP. Používáte to někdo a jaké typy?
Našel jsem zatím v podstatě jen dva:
Altusen KH-1516i - docela levné, cca 16 tisíc s daní. Velká výhoda je že řízené počítače se připojují běžným UTP kabelem, je k tomu "cpu module" už s PS2 konektory. Ty kabely jsou tím pádem o něco dražší (i když - dvojitý belkin kabel je za tisíc, tohle je za tři stovky), ale zase se nemusí tahat extra kabel, který je většinou tlustý a tvrdý. Nevýhoda je jen jeden uživatel, buď z konsole nebo na dálku. Dělají i víceuživatelské, ale osmdesát tisíc se mi za to dát nechce.
KH1516i mame. Pouzitelny to je ale stejne jako u IPMI jsou k chodu potreba JAVA ci Cckova aplikace a jsou nic moc uzivatelsky napsane (treba novejsi firmware to uz ma lepsi).
Bezne IPMI je zamozrejme lepsi (kdyz zrovna funguje coz take neni pravidlem) - jde s nim udelat i reset/power off. Na druhou stranu k tomu KVM mame pripojenej monitor+ klavesnici a pokud nahodou jsem v te vzdalene serverovne, tak nemusim jak ixtyl prepichovat kabely ale prepinam rovnou na klavesnici Scroll Lockem.
0 x